Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalás után lehet normális párkapcsolat?
A múlt héten egy buliban voltam, a barátnőm nem volt velem, megcsókoltam egy lányt. A csók közben rájöttem, hogy nem vagyok normális, ott hagytam őt is és a bulit is, hazamentem, nem tudtam aludni, nem tudtam felfogni,hogy mit tettem. Már egy hete szenvedek, beszéltem 2 barátommal, hogy szerintük elmondjam-e a barátnőmnek, hogy mi történt. Ők azt tanácsolták, hogy ne mondjam el , mert nagyon fájna neki, ami pedig engem illet szenvedjek csak a lelkiismeretemtől. Félek, hogyha megtudja és nem szakít velem, akkor se lesz már olyan a kapcsolatunk, mint volt.
Szerintetek mondjam el neki, hogy mi történt? 16/F
Két megoldás van. Az egyik, hogy ne mondd el neki, de
akkor életed végéig hallgass róla, akár egy pár marad-
tok, akár nem. A másik, hogy elmondod neki, egyenesen,
őszintén, és vállalod a következményeit. Egy csók még
sok esetben belefér, DE készülj fel, hogy lapátra tesz.
A bizalom hosszú időre ugrani fog, ezt garantálom.
Viszont a második eset az egyenes út. Ezt elkerülendő,
soha nem csaltam meg egyik barátnőm se. És milyen jól
tettem!
Szia!
Ugyanezt az ellenkező oldalról volt szerencsém megismerni.. Habár kissé bonyolultabb a történet, mert barátnőmnek nem egy buliban cuppant el a szája, így nem is magyarázható a kábultabb állapottal, s nehezebb a feldolgozása.
Mostanság vagyunk együtt két és fél éve, szóval már régebb óta komoly a kapcsolatunk; annak ellenére, hogy a távolság miatt csak 2 hetente van lehetőségünk a találkozásra. Így viszont még inkább szerepe van a bizalomnak, mely most az én részemről emiatt eléggé megtépázódott. A történetet nem mondom el, mert hosszú, bonyolult és zavaros... A lényeg, hogy megtörtént. Ennek már 3 hete, de csak most a hétvégén mondta el... Bár sejtettem, hogy így áll a dolog, ezért valamelyest felkészülten ért a hír, mégis érzékenyen érintett. Fölmerült a szakítás, de végül abban maradtunk, hogy helyrehozzuk a kapcsolatunkat... ami, mivel rendszeresen találkozik ezek után is az illetővel, elég időigényes vállalkozásnak ígérkezik. De barátnőm megbánta. S bár sokadszor már, de biztosított róla, hogy tesz azért, hogy vége legyen köztük. És bolondság, de még mindig hiszek neki. Ez van, szeretem.
Ami pedig a válaszomat illeti: Így is, úgy is megsínyli a kapcsolatotok ezt a dolgot; ha nem mondod el, azért, ha elmondod, azért.
Ha nem mondod el, akkor fölgyülemlik Benned, és nem szabadulsz majd egykönnyen a gondolattól. Megszűnsz őszinte lenni a párod felé, és ez a kapcsolatotok rovására fog menni, és könnyen a végét is jelentheti annak.
Ha pedig elmondod, szomorúságot fogsz számára okozni és a bizalma feléd csak hosszú idő után fog helyreállni, ez egyértelmű. Viszont, egy kapcsolat a kiállt nehézségek révén erősödik meg... Márpedig ha szeret Téged a barátnőd, akkor megbocsát, és kiállja Veled ezeket a nehézségeket. Ha pedig nem ez történik, akkor nem is érdemes bánkódni miatta, még bőven fiatal vagy. És a tapasztalat is ugyebár azt mutatja, hogy az első szerelmek nem tartanak örökké. (Persze, mondom én ezt úgy, hogy magam is az első kapcsolatom megmentésén igyekszem.)
Remélem, tudtam segíteni a válaszommal, illetve kívánom, hogy megoldásra találj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!