Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom azt akarja hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom azt akarja hogy kontaktlencsét hordjak szemüveg helyett. Ti megtennétek a kedvéért?

Figyelt kérdés

10 éves korom óta szemüveges vagyok. Kontaktlencsém még sosem volt, és nem is szeretnék. Megszoktam a szemüveget, olcsóbb is (ritkán cserélem a keretet), nem kell vele annyit szöszmötölni, nem kell aggódni, hogy koszos, száraz-e, stb..

Divatos (nem feltűnő) szemüvegem van, barátnőimmel együtt választottuk ki, sokan megdicsérték, hogy milyen jól áll.

A barátom mégis azt akarja, hogy hordjak kontaktlencsét, mert hogy mennyivel jobban nézek ki nélküle. Meg hogy a szemüveg öregít, meg igazából minden lány jobban néz ki nélküle. Én is örülnék, ha nem kéne hordanom, de ha már kell, akkor inkább szemüveg, mint a lencse...

De félek, hogy a barátom emiatt fog otthagyni, ezért lehet, hogy rászánom magam.

Titeket rá tudna beszélni egy pasi?

2012. jan. 19. 21:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Én próbáltam a kontaktlencsét, nem tudtam megszokni. Fájt benne a szemem, és begyulladt. És a szemüveg öltöztet.

21L (12éveskorom óta szemüveges vagyok)

2012. jan. 19. 21:56
 12/22 anonim ***** válasza:
26%

én eleve váltanék, pasi kérése nélkül is...ez nem egy nagy áldozat, sőt...a kontaklencsének is van rengeteg előnye, pl. eleve az, hogy nem látszik, te sem érzed, nem akadályoz semmiben, nem esik le a fejedről, stb. szóval én biztos megtenném neki...

voltam hasonló helyzetben, egy expárom megkért rá, hogy vágassam le a derékig érő hajam... először nemet mondtam, de aztán elgondolkodtam, miért ne? ha ez tetszik neki, miért ne próbálhatnám ki...sosem volt még rövid hajam, honnan tudhatnám, hogy nem áll jól és nem e praktikusabb? ha meg mégsem tetszik, pár év alatt visszanő... szóval levágattam. és mindenki dicsérte, mennyivel jobban áll, és én is sokkal jobban szeretem, nincs vele annyi macera. Azóta már szakítottunk, de mindig mondom mindenkinek, hogy a legnagyobb dolog, amit neki köszönhetek, hogy rájöttem, hogy jobb így a hajam :D

Egy másik hasonló sztori: a mostani párom fekete, és világéletében kopasz volt, ami jól is áll neki, főleg mert olyan szép egzotikus arca van, mindig mondom neki, hogy olyan, mint egy fáraó...viszont megfigyelte, hogy nekem tetszik a haverjain vagy pl. a testvérén a hosszú rasztás haj, és rá is kérdezett, hogy ez bejön e nekem. mondtam, hogy igen, nagyon... ezért most a kedvemért elkezdte növeszteni, hogy kipróbálja...pedig amikor összejöttünk, azt sem bírta ki, ha egy milliméterre megnőtt a haja

szóval a lényeg, hogy az ilyen apró külső változtatások nem kerülnek nagy áldozatba, vissza lehet őket csinálni, ha mégsem tetszik, de megér annyit, hogy a szerelmed kedvéért kipróbáld...

2012. jan. 19. 22:05
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó: szerintem neked nincs szemüveged, aki fél évnél régebb óta hord állandóra szemüveget az nem ejti le. És nem érted: ez olyan, mint egy testrész, nem mint a hajad. Enélkül elveszik az ember önbizalma, mert az a biztos pont.

Én szemüvegben öltözöm.vetkőzöm, és ugrókötelezem, csak úszáshoz veszem le.

És még soha nem esett le.

2012. jan. 19. 22:11
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
A keretválogatás nagyon jó ötlet.
2012. jan. 19. 22:15
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak az pasid kedvéért váltani olyat ha nem is szeretnéd, elég butuska vagy akkor, én soha nem kérnék ilyet a páromtól. 22/F
2012. jan. 19. 22:17
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
22:11: volt szemüvegem, egész gyerekkoromban, és engem mindig zavart...ráadásul akármilyet választottam, idegesített, hogy nyomja az orrom, nem tudtam megszokni... aztán egyszer "véletlenül" el is hagytam, azóta nem hordom, pedig kellene, de egyszerűen nem bírtam megszokni... viszont a kontaklencse is ugyanúgy biztonságot adhat, hiszen a szemüveg azért ad biztonságot, mert jól látsz benne, nem? a kontaklencsével ugyanolyan jól látsz, és azt is elég betenni reggel, kivenni este... anyukám 30 év után váltott szemüvegről kontaklencsére, és nagyon előnyére vált, imádja...megnövelte a magabiztosságát (mindenki mondta neki, milyen jól néz ki, milyen szép az arca szemüveg nélkül), ráadásul kényelmesebb is neki, és még úszni is tud benne (eredetileg épp emiatt váltott, mert nem úszik biztonságosan és szemüvegben meg ugye nem lehet)
2012. jan. 19. 22:22
 17/22 anonim ***** válasza:
22:11: volt szemüvegem, egész gyerekkoromban, és engem mindig zavart...ráadásul akármilyet választottam, idegesített, hogy nyomja az orrom, nem tudtam megszokni... aztán egyszer "véletlenül" el is hagytam, azóta nem hordom, pedig kellene, de egyszerűen nem bírtam megszokni... viszont a kontaktlencse is ugyanúgy biztonságot adhat, hiszen a szemüveg azért ad biztonságot, mert jól látsz benne, nem? a kontaktlencsével ugyanolyan jól látsz, és azt is elég betenni reggel, kivenni este... anyukám 30 év után váltott szemüvegről kontaktlencsére, és nagyon előnyére vált, imádja...megnövelte a magabiztosságát (mindenki mondta neki, milyen jól néz ki, milyen szép az arca szemüveg nélkül), ráadásul kényelmesebb is neki, és még úszni is tud benne (eredetileg épp emiatt váltott, mert nem úszik biztonságosan és szemüvegben meg ugye nem lehet)
2012. jan. 19. 22:22
 18/22 anonim ***** válasza:
na ezt jól elküldte 2x, bocsi...
2012. jan. 19. 22:23
 19/22 anonim ***** válasza:
Én 20f vagyok, engem az első barátnőm beszélt rá a kontaktlencsére, és baromi hálás vagyok érte. Egyrészt attól, h van lencséd, minimum heti 1 napon úgysem lehetsz benne + típustól függően napi 8-14 órát lehetsz csak lencsében (illetve vannak olyanok is, amikben elvileg aludni is lehet, de azokat még nem próbáltam, nem tudok nyilatkozni róluk). Mindenesetre a sok macera ellenére nagyon jó érzés, hogy a teljes látóteremben élesen látok, legtöbbször tényleg nem érezni, h bent van, és azóta sokkal népszerűbb vagyok a nők körében (mielőtt elkezdenétek támadni, már rég nem vagyok együtt a csajjal). Szóval szerintem megéri.
2012. jan. 19. 23:28
 20/22 anonim ***** válasza:

22:22

de benned alapból ottvolt az hogy nem akartad hordani a szemüveget. a kérdezőn pedig látszik hogy ragaszkodik a szemüveghez, nem szeretne lencsét hordani. lehet hogy eltelik pár hónap vagy év és ő maga akar váltani. szerintem mindenki saját maga miatt változtasson akármin is, persze nem azt mondom hogy nem kell meghallgatni a másik ember véleményét, de az sem mindegy hogy az illető hogyan adja elő.

2012. jan. 20. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!