Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy észrevegye a hibáit a barátom?
Ma este szeretnék vele leülni beszélgetni, ugyanis kimondta már többször is, hogy szeret, én mégsem érzem így. Hogyan mondjam el neki ezt úgy, hogy ne érezze bántónak?
Röviden a szitu: mindig hangoztatja, hogy bármit megtenne értem,de mikor szükségem lenne rá, akkor ált. nem számíthatok rá. Viszont sokszor bizonyította már azt is, hogy fontos vagyok neki.
Miért van az, hogy mikor engem nagyon bánt valami, akkor próbálom vele megbeszélni ő meg felkapja a vizet, nem hallgat meg? Mikor végig sírtam az éjszakát az sem érdekelte. Szerinte elég bizonyíték az, hogy velem van és nem mással. Én meg úgy gondolom, hogy egy nőt folyamatosan meg kell hódítani - nem kell papuccsá válni - de azért lehet kedveskedni szavakkal és meg lehetne hallgatni. Én így nem érzem magam boldognak, pedig tiszta szívből szeretem.
én is pontosan így gondolom, hogy nem a szavak számítanak. nálam már érvényét kezdik veszíteni az ő szerelmes szavai.
ma akarok neki átadni egy saját készítésű képeslapot, amiben idézetek lesznek, amiben bevallom szeretem őt (mert még komolyan nem mondtam ki neki). de szerintem tudja, mert mindig mindenben mellette állok, ő is mondta, hogy tudja bármiben számíthat rám (én nem csak szájhős vagyok...). amúgy bújós típus, mindig ölelget, mikor megharagszok rá valamiért, akkor próbál kedveskedni (múltkor ő főzött vacsit és gyertyákkal tálalta, előtte lakáskulcsot kaptam tőle, stb. szóval azért vannak kedves dolgai, de úgy érzem lelkileg nem ért meg és nem is akar, és minek vagyunk együtt, ha nem érdeklik a problémáim, hogy nekem mi nem jó a kapcsolatban?)
Kérdező: Hány évesek vagytok, és mióta tart a kapcsolat?
A kezdetektől ilyen a barátod, vagy ez a gond csak mostanában jött elő?
Írhatnál rá példákat, mit jelent, hogy nem számíthatsz rá, ha kell, hogy jobban megértsük ezt is. Hogy nem hallgat meg, azt jelenti, hogy ott hagy a beszélgetés közepén, vagy próbálja elterelni a szót?
Egyébként stabil személyiség, és minden rendben van vele, vagy sok a gondja, és ezért nem tud annyira figyelni rád?
Előző vagyok még. Hogy tudjunk segíteni jobban, jó lenne, ha válaszolnál a fenti kérdéseimre, úgy jobban át lehetne látni a szitut.
Amúgy, ha tartósan úgy fogod érezni, hogy nem számíthatsz rá, mert úgy viselkedik, akkor nem lesz hosszú távú a dolog köztetek, bármennyire szereted. Ha sokáig úgy érzed, nem vagy neki elég fontos, és nem számíthatsz rá, az meg fogja ölni lassan a te érzéseidet is, sok kínlódás közepette.
Csak az a megoldás, hogy változtattok valamit.
Nekem is volt már párkapcsolatban hasonló gondom, de ahhoz, hogy segíteni tudjak, jó volna tudni a fenti dolgokat is, amikre rákérdeztem.
23 évesek vagyunk mindketten, pár hónapja vagyunk komolyabban együtt, de tavaly novemberben kezdtünk el találkozni, először csak minden hétvégén, majd a nyaralásunk alatt azt mondta, szeretne velem hosszú távra tervezni és azóta heti 4-5 napot együtt vagyunk.
abban nyilvániul meg a nemtörődömsége, hogy pl. megígérte, hogy táncol velem gólyabálon... aztán mikor szóltam, hogy próba lesz délután, azt mta nem biztos, hogy jönni. meg sem kérdezte hova kell menni, mikorra, mennyi idő odajutni..
de persze sok más, a leginkább ami fáj az az, hogyha zavar valami vagy valamivel megbánt, és szóba hozom, akkor azt mondja hagyjam abba, nem érdekli, mert ő nem akar veszekedni, van neki elég gondja (hozzáteszem, nincs több gondja, mint másoknak plusz én minden nap végighallgatom az ő problémáit).
néha figyelmes azért, bújik hozzám állandóan, szeretget, nagy ritkán a kedvemben jár... (kedvenc ételemmel várt itthon vagy diszkóban kérte a kedvenc számomat nekem egy kedves üzenettel... nagy ritkán ír aranyos üzenetet is.. bár inkább az a jellemző, hogy mostanában vissza sem ír az én üzijeimre).
Kérdező... ezek nagyon nem hangzanak ám jól, amiket írsz, sajnos.
Nem hajlandó veled leülni megbeszélni a problémáitokat, és azt mondja, hagyd békén, anélkül is elég gondja van, vagy mert "nem akar veszekedni". Nálam ez szakító ok lenne.
Attól, hogy a kedvesed a problémákat a szőnyeg alá söpri, mert "nem akar veszekedni", megoldódni semmi nem fog. Most komolyan, ha nem hajlandó veled leülni megbeszélni a bajokat, mit várhatsz tőle? Semmit. Ilyen emberrel nem lehet a jövődet elképzelni, és nem lehet családot alapítani sem.
Én a helyedben ezt tenném: megmondanám neki, hogy vagy megpróbál érett ember módjára viselkedni és megbeszélni, amit meg akarok beszélni vele, vagy elhagyom. Nem kérném kétszer, csak egyetlenegyszer.
A romboló, elhanyagoló párkapcsolatokból minél előbb ki kell lépni, mielőtt agyonsebeznének.
L, 23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!