Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tudnék segíteni a páromnak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnék segíteni a páromnak?

Figyelt kérdés

Egy olyan problémám lenne, hogy barátom nagyon sokszor álmodik rosszakat velem, pl hogy megcsalom, mással vagyok, két fiuval vagyok, a volt pasimmal vagyok... és még sorolhatnám. Próbáltam neki javasolni, hogy probáljon meg ne foglalkozni vele és hogy ne törödjön azzal, hogy nekem volt más is mert ha folyton ezen jár az agya az megkeseriti az életét és a kapcsolatunkat. Mindig azt mondja, hogy jólvan nem foglalkozik vele de tudat alatt mégis csak ezen jár az agya folyton és nagyon zavarják a dolgok amik velem voltak elötte. Sajnos van egy kis önértékelési problémája is, pedig nem kéne, hogy legyen sztem. Neki én voltam az elsö. És pont ez okozza a gondot úgy gondolom. Csomoszor probálom megmagyarázni neki, hogy nekem ö a legjobb, öt szeretem ugy ahogy van és ne legyen semmi féle komplexusa magával kapcsolatban, de én már kevés vagyok ugy érzem. Naprol napra rossz kedve van a rossz álmok miatt és nem tudom hogyan tudnék neki segiteni. Küldjem el pszihologushoz?

Ti mit csinálnátok? Ugy sajnálom :-)

2009. máj. 5. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Valószínüleg azért ilyen, mert Te vagy az első szerelme, és az mindig olyan más a többitől!!:) Lehet, fél valamitől, tudat alatt nem bízik meg benned és fél, hogy elveszíthet téged. És az ellenkezőjéről nem könnyű meggyőzni a másikat sajnos, főleg ha tudatalatt féltékeny. Éreztesd vele jobban, hogy szereted, csináljatok sok-sok közös programmot együtt és próbáld meg vele elfelejtettni a dolgot, hogy csak rád koncentráljon és ne arra, hogy már volt régebben is barátod. Én fordított esetben voltam, így, én álmondtam olyanokat, hogy megcsalom a barátomat, pedig nagyon szeretem, nemtudom mitől lehetett ez, de már szerencsére elmúlt. Lehet neki is elfog! Kényes helyzet! Tödődj vele sokat!:)
2009. máj. 5. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:

álmában féltékeny

azzal segítesz neki ha szereted :)

minden percben éreztetned kell vee hogy a legfontosabb a világon :)neféljen rendben lesz

2009. máj. 5. 21:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen probálom ezt éreztetni vele, és ugy érzem elég sokat törödök vele. Most 25-én leszünk együtt egy éve és azt hittem idövel el fognak ezek mulni de nem. Megteszek minden tölem telhetöt. Köszönöm a válaszokat!:-)
2009. máj. 5. 21:31
 4/6 anonim ***** válasza:
álmában sokszor simogasd meg, bújj oda hozzá, puszild meg, hátha ez segít. mást nem igazán tudsz tenni, az álmok fölött nem mindig van befolyásunk. éreztesd vele jobban, h mennyire szereted. akkor talán nem fog ezen járni az agya. :S
2009. máj. 5. 21:38
 5/6 anonim válasza:

Szia!

Az exemnél is hasonló volt a helyzet, mondjuk nem én voltam neki az első. Az volt a baj, hogy amikor megismert akkor a bulizós és nagyon élő énemet ismerte meg. Nem olyan vagyok, de sajnos egy más embernek gondolt nem olyannak amilyen valójában vagyok. Az tény, hogy amikor úgymond szabad vagyok akkor benne vagyok minden jóban, rosszban, de amikor van valakim akkor nem vagyok ilyen. A páromnak is volt komplexusa ami abban nyilvánult meg, hogy kicsinek érezte a micsodáját, aminek talán volt is egy kis alapja, meg azt hitte, hogy ő nem elég jó az én 'pörgős' életmódomhoz és mások sokkal többet adtak nekem. A legrosszabb az az volt, amikor elkezdett kíváncsiskodni és beszélt bizonyos emberekkel (az akkori volt barátommal, akit részegen kapott pont el és hát sok mindent mondott neki) és apródonként derültek ki rólam olyan dolgok amikről nem gondoltam volna azt, hogy őt bántani fogja, utána nála is az volt a helyzet, mint a barátodnál. Próbáltam mindent megtenni amit bírtam, de sajnos nem volt elég és a végén megelégeltem és vége lett a kapcsolatnak. Amit javasolni tudok az az, hogy mondj neki nagyon sok negatívumot az előző kapcsolatokról és azokról amik őt bántják. És rengeteg pozitívumot vele kapcsolatban. A másik, hogy próbáld minél jobban elkerülni az olyan témákat meg mindent ami erre emlékeztetné.

Remélem segítettem és bocsi a hosszú válaszért:)

27/L

2009. máj. 5. 23:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Oh dehogy baj a hosszú válasz, sztem ezt nem is lehet nagyon röviden leirni. És fura volt olvasni mert pontosan ugyanezek a problémák nálunk is mint amiket leirtál. Ö is akkor ismert meg engem mikor szakitottam az elözö barátommal és nagyon bulizós voltam de amugy nem vagyok ilyen, hanem elég nyugodt. A másik meg pont az amit irtál, neki is többek között "azért" van kisebbségi komplexusa. És ugyanúgy ő is kérdezősködött, aminek szintén nem lett jó hatása.

Úgyhogy köszönöm szépen a választ és továbbra is probálok tenni a dolog ellen, de néha nekem is nehéz már :-)

Minden válasz nagyon hasznos, köszönöm szépen.

2009. máj. 6. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!