Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lánykérés? Mire vár?

Figyelt kérdés
Párommal 9 éve vagyunk együtt, most szeptemberben születtek meg az iker lányaink. Már többször célzott rá hogy ha elég biztosnak érzi a kapcsolatunkat akkor megkéri a kezemet és házasodjunk össze. Ne értsetek félre, én nem arra hajtok hogy kell a gyűrű és a család neve, de a gesztus jól esne. Volt az évfordulónk, a születésnapom és a szülés az elmúlt két hónapban és mindig vártam hogy na majd biztos most...de ha 9 év és két gyerek mellett nem érzi elég érettnek a kapcsolatunk a házassághoz akkor hova tartunk?? Segítsetek, hogy célozzak rá anélkül hogy konkrétan rákérdeznék? nem akarom hogy azt gondolja hogy a papír nekem annyit számít...csak szeretném érezni hogy nem csak a gyerekek miatt tart még ki, hanem saját magam miatt.
2011. okt. 14. 22:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van közös barátotok, akkor kérd meg a barátot, hogy pendítse meg a párodnak a házasodás lehetőségét. csak finoman célozzon rá. Valami rokon is megfelel. Vagy egyszerűen (ha bátor vagy) akkor alkalmas pillanatban megbeszélitek - akkor jó kapcsolat ha ezt is meg tudjátok beszélni.
2011. okt. 14. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Bocs, de egy valamit árulj el: mit ad neked a házasság, a papír, ami anélkül egyébként nincsen meg?
2011. okt. 14. 22:34
 3/8 napietus ***** válasza:

első jókat írt, okosabbat én sem tudok tanácsolni. az is lehet, hogy azért vár, mert azt gondolja, most túl kimerült és elfoglalt vagy a gyerekek miatt ahhoz, hogy még ezzel is foglalkozz.

de közös barát útján ezt is ki lehet puhatolni. sok sikert!

2011. okt. 14. 22:35
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos a papír sem garancia arra, hogy melletted marad, vagy ha igen, akkor miattad és nem azért, mert macerás a válás, az osztozkodás, meg ott vannak a gyerekek.
2011. okt. 14. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Elég fura helyzet... Én mondjuk amúgy sem szültem volna gyerekeket házasság nélkül (persze becsúszhatott), de ha ilyet kijelent, hogy akkor kér majd meg, ha elég biztosnak érzi a kapcsolatunkat, akkor BIZTOS, hogy addig nem szülnék gyereket neki, míg nem történt meg a dolog, hisz ha komolyan gondolta, amit mondott, az azt jelenti, hogy még most sem érzi olyannak a kapcsolatotokat, így pedig szerintem elég veszélyes gyereket vállalni... Amúgy van olyan ismerősöm, akiknél 17 évnyi járás, ebből 12 évnyi együttélés után kérte feleségül a srác a lányt, de ott nincs is még gyerek, és most is még abban a korban vannak (35 körül), hogy simán lehet gyerek.

Szerintem ülj le vele és próbálj kicsit beszélgetni arról, hogy hogy tervezi a jövőtöket, esetleg megemlítheted, hogy a gyerekeknek az a jobb (mind lelki, mind jogi szempontból) ha apu és anyu házasok... (tehát ne azt vágd a fejéhez, hogy miért nem kért még meg...)

Remélem minden a legjobban alakul! :)

2011. okt. 14. 22:52
 6/8 napietus ***** válasza:
"Én mondjuk amúgy sem szültem volna gyerekeket házasság nélkül " ezzel én is így vagyok. amúgy elég fura a pasi, hogy a gyerekekhez, ami ugyanolyan elkötelezettség, elég biztosnak érezte a kapcsolatot, de ahhoz hogy megkérjen nem...át kéne ezt beszélni, épp itt az ideje...
2011. okt. 14. 22:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező: szerintem a szokások rabja vagy. Legalábbis ilyen téren teljesen biztosan. Hidd el, nem kell papír ahhoz, hogy együtt legyetek. :)
2011. okt. 14. 22:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Annyi ilyen kérdést látok, de akkor sem értem. Mi az, hogy hová tart a kapcsolat? Miért kell tartania valahová? 9 év együtt + gyerekek, ami azt bizonyítja, hogy van szeretet és szerelem még mindig akkor mi a francnak kell tartani valahová? Semmi nem fog változni, ha lesz egy lagzi + a papírok.
2011. okt. 15. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!