Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Heves érzelmek vagy kiszámítha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Heves érzelmek vagy kiszámíthatóság? Melyik kapcsolat a jobb?

Figyelt kérdés

Tapasztalataim szerint nagyon ritka a teljesen kiegyensúlyozott kapcsolat, általában az egyik fél jobban ragaszkodik a másikhoz.

Melyik a jobb megoldás? Ha felvállaljuk az érzelmi hullámvasutat (mi szeretjük a másikat jobban)és a vele járó mennyei boldogságot és pokoli szenvedést; vagy ha kiegyensúlyozott és kiszámítható kapcsolatot választunk (a másik szeret minket jobban), de ahol a mi érzelmeink kevesebbek mind pozitív, mind negatív irányba?

Köszönöm a válaszokat!

2011. okt. 2. 13:39
1 2 3
 11/26 napietus ***** válasza:
nem tudhatom :) de ezt látom, hogy kicsit túlelemzitek ti ezeket a dolgokat...
2011. okt. 5. 08:22
 12/26 anonim ***** válasza:
Egyik se szerencsés, akkor jó, ha a heves érzelmek megvannak egy biztos kapcsolatban.
2011. okt. 5. 09:34
 13/26 anonim ***** válasza:

Az, hogy ki mutat, mit ad ki magából egy kapcsolatban, nem egyenlő azzal, hogy ki mennyire szereti a másikat. A szeretet, ragaszkodás ideális esetben egyforma, csak a kimutatása más. Ha az egyik imád szivecskés üzeneteket küldeni a másiknak, meg éjjel szerenádozni az ablaka alatt, a másik meg egy csendes, visszahúzódó típus, aki szerelmet is nehezen vall, és mindkettő ugyanezt várja el a másiktól, akkor ez egy nezezen áthidalható különbség.

Egyébként ez a korral is változik, én 20 évesen szakítani akartam azért a barátommal, mert nem vett nekem virágot Valentin-napra, amiből azt vontam le, hogy már nem szeret. Szükségem volt rá, hogy állandóan mondogassa, apróságokkal jellezze, hogy figyel rám.

Most, 36 felé járva a kiegyensúlyozott, kiszámítható kapcsolatot szeretem, bár az él olvasatomban ez nem azt jelenti, hogy a másik szeretne engem jobban. A barátommal szeretjük egymást, mélyen, őszintén, és ez az, ami számít. Ő visszahúzódó és félénk típus, nem is várok tőle térdrehullós vallomásokat. Ő viszont nagyon örül annak, hogy én néha spontán érzelmes sms-t küldök neki. Igaz, nálunk az érzelmek kimutatásában nincsenek hatalmas különbségek, nyugis alaptermészetünk van.

Vagyis szerintem az az ideális, ha mindkét fél annyit ad, amit őszintén tud adni (nem azért, mert "tartozik", ahogy írtad), a másik pedig elfogadja ezt. Persze ennek előfeltétele, hogy mindkét fél érezze a másik szeretetét.

Ha meg azt érzed, hogy kevésbé szeret, tehát nemcsak a kimutatással van baj, akkor jó lenne tudni, hány évesek vagytok, és mióta együtt?

2011. okt. 5. 09:34
 14/26 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok megint.

Ha elkezdett "teperni", amióta fél, hogy elveszít, az egyikőtöknek sem jó. Te érzed, hogy nem őszinte, neki megerőltetést okoz, mert nem önmagát adja. Ezzel azt bizonyítja, hogy szeret és fontos vagy neki (hiszen önmagát hazudtolja meg a kedvedért!).

Hosszú távon viszont a kapcsolatotok rovására megy ez a nem őszinte állapot. Hidd el, fogadd el, hogy fontos vagy neki, de engedd, hogy ezt úgy mutassa ki, ahogy neki kényelmes. Szerintem :-)

2011. okt. 5. 09:37
 15/26 anonim ***** válasza:
Veszelyes jatek a masik elhagyasanak kilatasba helyezese. Csak akkor csinald Kerdezo, ha tenyleg komolyan gondolod es adott esetben kesz vagy vallalni a kovetkezmenyeit.
2011. okt. 5. 11:07
 16/26 A kérdező kommentje:

Kedves napietus, igen, a túlelemzés eléggé jellemző rám..

9:34: én 21 vagyok, ő 27 és 2 éve "vagyunk együtt", de ő nem tekint ránk kapcsolatként, mert nem akar elköteleződni, és nem akar elvárásokat maga felé. És igen, elfogadom, ahogy viselkedik, és nem akarok tőle többet, pont úgy látom, hogy ellentétes az amit mond (nem kapcsolat, nekem ő többet jelent) és az ahogy viselkedik (egy hét múlva megyünk együtt nyaralni, amit ő szervezett azután az ominózus beszélgetés után). Őszinte kapcsolatot akarok, de eddig én nem mertem rákérdezni ilyenekre, mert féltem, hogy elveszítem.

11:07: igen, egyetértek, de ő mondta azt, hogy ez nem kapcsolat, majd néhány percre rá, hogy ha ennek ellenére el akarnám hagyni, megpróbálna visszaszerezni.

2011. okt. 5. 13:15
 17/26 anonim ***** válasza:

Baromi nehéz, de próbálj meg nem agyalni a dolgon! Élvezd, ha együtt vagytok, ne erőltess semmit, ne várj tőle elköteleződést, ne hisztizz neki, ne akarj állandóan beszélgetni és érzelmeskedni. Nem elég, ha nem mondod, olyan érzékeny antennájuk van, hogy megérzik. Ezt persze megjátszani nem lehet, csak ha eldöntöd, hogy tényleg így állsz hozzá.

Az pedig, hogyha kicsit elengeded a másikat érzelmileg, ő fog érted teperni, nem városi legenda.

Javaslom, végezz önvizsgálatot, szükséged van-e erre a kapcsolatra, próbáld kívülállóként nézni, mit ad ő és mit vársz el te, és vegyél vissza az elvárásokból. A kérdés kiírásanál is fogalomzavarokat látok (nem bántásból mondom!).

Ezek a legklasszabb éveid, ne pazarold el őket túlagyalással, felesleges időt és energiát jelentenek csak, ráadásul az együtt töltött időre is rásütik a bélyeget.

2011. okt. 5. 14:14
 18/26 anonim ***** válasza:
Előző újra. Ha szerinte ez "nem kapcsolat", akkor ő több vasat tart a tűzbe? Mit szól, ha téged megnéz valaki más, mondjuk az utcán vagy a moziban, vagy másról kezdesz neki beszélni? Randizgathatnál melette? Milyen közös programjaitok vannak? Ismered a családját, barátait?
2011. okt. 5. 14:16
 19/26 A kérdező kommentje:

Köszi a 14:14-es kommentet, így lesz, vagyis már most is így van: elkezdtem érzelmileg elengedni, ő meg elkezdett jobban teperni.

A másik egy érdekes kérdés: nem hittem, hogy féltékeny típus lenne, de mióta érzi, hogy nélküle is megállok a lábamon, nem szereti, ha más srácokkal vagyok körülvéve. Pedig nem szólhatna bele, ha nem tart rám igényt...

A családját csak tőle ismerem (messze külföldön laknak), az itteni barátait ismerem, és most már az otthoniak közül is néhányat (nyáron együtt mentünk velük nyaralni).

A fogalomzavarral kapcsolatban igazad lehet, nem akartam a személyes problémáimra terelni a kérdést, inkább csak általánosítani, de nem olyan válaszokat kaptam, ami segített volna, ezért írtam inkább többet magamról. :)

2011. okt. 5. 14:25
 20/26 anonim ***** válasza:

"ő nem tekint ránk kapcsolatként, mert nem akar elköteleződni, és nem akar elvárásokat maga felé."

Na hát ez érdekes, nem túl szimpi. Miben nyilvánul ez meg?

2011. okt. 5. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!