Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek azok a nők, akik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek azok a nők, akik komolyan űznek valamilyen küzdősportot, agresszívabbak a párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Vagy éppen ellenkezőleg, nagyobb az önuralmuk.
2011. szept. 4. 12:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
így viselkednek: [link]
2011. szept. 4. 12:07
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
nem hinném hogy nagyon kihat a viselkedésükre maxannyihogy nemajánlatos veszekedni velük vagy ksérlete tenni a megerőszakolásra mert megbánhatod:S
2011. szept. 4. 12:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
miért lennének azok? a küzdősportok egyébként egyáltalán nem az agresszivitásról szólnak. hanem az önvédelemről. én is jártam taekwondózni, egyáltalán nem vagyok agresszív, sőt.
2011. szept. 4. 12:13
 4/13 Fénysebesség ***** válasza:
83%
Ha az a küzdősport arról szól, amiről kéne, akkor inkább önfegyelmet és határozottságot fejleszt ki :). Az agresszió csak az amatőrök eszköze. A jó harcos legyőzi önmagát.
2011. szept. 4. 12:16
 5/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem lehet általánosítani egyénfüggő. Biztos van, akit agresszívabbá tesz ("kinyílik a csipája"), van, akinek az önuralma nő meg, és olyan is, akin semmit sem változtat...
2011. szept. 4. 12:17
 6/13 napietus ***** válasza:
100%
sztem pont az ellenkezője. egyrész önuralomra nevel MINDEN sport, de különösen a küzdősportok, másrészt levezeti a fölös energiáit a sporttal, nem kell neki a hisztivel.
2011. szept. 4. 15:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én többféle küzdősportot is űzök.

Se nem tűnök egy drabális állatnak, és agresszív sem vagyok. Ha valami bajom van, sporttal kiélem magam. Talán vicces, de gyűlölök mindenféle erőszakot, amit gyengébbeken élnek ki, gyűlölöm a feszült, veszekedős szituációkat, meg az ilyesmiket. Szerintem alapvetően elég nyugodt természet vagyok. Részben pont a sportnak köszönhető.

Én inkább azt látom, hogy azok a lányok, akik semmit se csinálnak, csak a facebookon lógnak, ők szoktak kötekedni és hisztizni egyfolytában a párjukkal, mert nem tudják min levezetni az energiáikat.

Biztos van, aki pont fordítva van, mindkét esetben, de én tapasztalatból mondom, hogy elég birkatermészet vagyok és mosolygós és párom pont ezért szeret. :)

2012. febr. 28. 13:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én elég komolyan gyakorolok 10 éve egy harcművészetet, feketeöves vagyok. Soha egyik párom sem mondta, hogy agresszív lennék, sőt, edzésen sem vagyok az, a harcművészet valóban önuralomra nevel. És az önvédelem esetében is inkább arra, hogy inkább kitérni a provokálás elől, mint megsebesíteni a másikat.

Persze ilyen szempontból a fekete- és a színes övesek között nagy a különbség. A piros öv (ami nálunk közvetlenül a fekete előtt van) például azt jelenti, hogy a tudása már megvan a tanulónak, de nincs tisztában a saját erejével, képességével, nem biztos, hogy tudja maradéktalanul kontrollálni azt. Ilyen értelemben én nyilván más vagyok, mint egy színesöves.

Párkapcsolatban nem agressziót jelent a küzdősportos múlt, hanem határozottságot. Pl egy hosszú ideje harcművészetet űző nőtől (jó esetben) nem hallasz olyat, hogy "jaaajjj én nem tudom, hová menjünk, dönts inkább te", hanem mi pontosan tudjuk, hogy mit akarunk. De ez nem csak a párkapcsolatban igaz, hanem az élet sok más területén is.

És ami még fontos a párkapcsolat szempontjából: a harcművészetek tiszteletre tanítanak. Kölcsönös tiszteletre, és arra, hogy tudjuk, hol a helyünk. Például elismerem a páromat, amiért sokkal több érzéke van a műszaki dolgokhoz, és ezért cserébe ő is elismeri, hogy humán területen én vagyok a jobb, és így kölcsönösen tiszteljük egymást.

24/N

2012. júl. 26. 12:34
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, szépen kifejtetted.
2012. júl. 26. 13:20
 10/13 anonim ***** válasza:

én nem űzök küzdősportot viszont más sportokat igen, ezért jó a kondim.

annyi a különbség hogy azelőtt mikor még csak lustultam egész nap, ha a pasimnak olyan kedve volt, poénból fogta magát felkapott és leszorított az ágyra...

most meg már félhet, mert én is meg tudom csinálni vele ugyanezt és nem tud lebírkózni :D

2012. szept. 5. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!