Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy megunják egymást az emberek?
A szerelem kémián alapul. Mivel egy idő után az agy nem küld jeleket a megfelelő szerveknek, hogy termeljék a hormonokat amik felelősek a szerelem érzetért így örökké nem lesz szerelmes az ember, de attól még kötődhetsz valakihez és szeretheted is az illetőt.
Ha jól tudom maximum 3 évig tart ezeknek a hormonoknak a termelődése. De ez egyén függő is. Szóval meg lehet unni a párunkat, de szerintem az esetek többségében egy 3. fél is szerepet játszik ebben a dologban :)
Szia! Mi három és fél éve vagyunk együtt, egy éve együtt is lakunk, és elhiheted, hogy ugyanolyan szerelmesek vagyunk egymásba, mint a kezdetekkor, vagy talán még jobban is :) Bárki aki lát minket együtt, azt mondja, hogy ilyen szerelmes embereket még életében nem látott, bár én kívülről nem látom magam, ezt nem tudhatom, de ezt mondják :)
Úgyhogy bárhogy is termelődnek ezek a hormonok, nálunk még biztos, hogy nem állt le. Egyébként egyetemen is jártam egy ilyen előadásra, ahol ez is téma volt, az volt belőle a tanulság, hogy igazából minden az agyban dől el, ezek a hormonok tényleg csak néhány évig ilyen aktívak, de ennek ellenére, ha valaki az agyában így éli ezt meg, hogy márpedig ő szerelmes, az ő párja a legjobb, milyen szerencsés hogy vele lehet... stb, akkor ez igazából örökre is így maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!