Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párkapcsolati gondokra miért mindenki a széjjelmenést preferálja?
Sokszor olvasom, hogy pároknak vannak gondjaik és nézeteltéréseik. A válaszolóknak szinte az egy százaléka sem mondja, hogy beszéljék meg, tárják fel és javítsák ki a problémákat, hanem tipli. Mindig csak a tipli?
Ez a kényelmesebb megoldás?
Igazad van! Igen, talána ez a legkényelmesebb, de ...akkor hol a szerelem ??
De egyébként nekem soha sincs kivel megbeszélnem ezeket, és hihetetlen rossz, hogy magamra maradok ilyen dolgoknál...
nem tudok senkitől sem tanácsot kérni....és talán másnál is ígyvan....:((
Én alapvetően a megbeszélés híve vagyok minden téren, viszont amikor a kérdező leírásából _egyértelműen_ látszik, hogy itt már bizony óriási problémák vannak (megcsalta a másikat / készül megcsalni), akkor bizony ez a legjobb, amit javasolni lehet... ott már nincs mit "megbeszélni". Az eszednek talán, de az érzelmeidnek nem fogsz tudni parancsolni! ;)
22/F
A baj csak az, hogy általában olyanokat kérdeznek amire nem nagyon van más megoldás. "Megtetszett valaki, és vonzódom hozzá." vagy "Megcsaltam.." Ilyenek.
A kevésbé súlyos dolgokat nem szokták kérdezni, amikor valaki annyira elkeseredett, hogy itt keres választ akkor sajnos más már nem feltétlen marad. Én mindig úgy ajánlok ahogy én tennék, és még eddig csak 1 szakítást javasoltam. Ha szeretik egymást akkor szakítani nem egyszerű nehogy azt hidd.
Nem mindig csak tipli, vannak más esetek is, példa vagyok én, szomorú példa.
Kézzel lábbal kapálóztam, hogy a barátommal megjavítsuk a kapcsolatunkat, beszélni akartam róla, mindenféle megoldást javasoltam. De ő semmit nem volt hajlandó kettőnkért tenni.
Ebből lett a "tipli"...
Sajnos küzdeni is csak akkor lehet egy kapcsolatért, ha mindkét fél akarja.
Tényleg volt egy ehhez hasonló kérdés, keress vissza.
Azért a szerelem sem azt jelenti, hogy minden szart lenyelünk a másiknak. Ha pedig az egyik fél folyamatosan hazudott, manipulálta és megcsalta a másikat, akkor mégis mit javasoljunk neki, maradj vele, mert a szereted elnézed neki?
Nem kötelező egy rossz kapcsolatban élni, rengeteg más jelölt van odakint. Aki pedig nem képes ezt megtenni, az meg is érdemli, hogy szenvedjen.
A kérdés kiírásához az adta az apropót, hogy volt több kérdés mostanában, ami párkapcsolati. Az egyikben az volt a téma, hogy a férfi fingik éjjel, a nőt ez zavarja, a férfit meg az zavarja, hogy a nő horkol. A másik meg az, hogy bele szoktak-e a párok nézni egymás telefonjába.
És frankón, mindegyikre szép számmal érkezett olyan válasz, hogy ezért már otthagyná a párját.
Fingásért, horkolásért, telefonnézésért.
A telefonba belenézés mondjuk feszegeti a bizalomkérdés határait, de érzésem szerint ez még a megbeszélhető problémák közé tartozik. A másik meg pláne.
A megcsalások, különösen, ha több is van, a tettlegesség és a folyamatos lelki bántalmazás valóban nem tolerálható. Ezzel én is egyetértek.
De még az elrutinosodást és az unalomfaktort is oda sorolnám, hogy amennyiben nincsenek konkrét sérelmek egymás részéről, addig meg kellene adni az esélyt - kölcsönösen - a helyzet feloldására.
Ami irritál engemet az az, hogy sokan hihetetlenül magasra teszik a mércét. És úgy vannak, hogy ami leesik a 110%-ról 100 alá, akkor egyből és azonnal szakítani, tovább keresni. Mintha a párkapcsolat is fogyasztási cikké vált volna. [link]
Érdemes ezt a tanulmányt elolvasni. Ott is arról van szó, hogy sokan irreális elvárásokkal viseltetnek a kapcsolatukkal szemben. Ha valaki reálisan gondolkodik, akkor pedig sok kapcsolatot meg lehetne menteni. (a botrányos, viharos, veszekedős-verekedős-megcsalós dolgokra ez nem vonatkozik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!