Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek, ha az általam kiszemelt lány még mindig nem tudott elszakadni az exétől?
Körülbelül fél éve megismerkedtem egy lánnyal, aki szimpatikus lett, jókat beszélgettünk, ilyesmi.
Akkor még volt barátja, de néhány héttel azután, hogy megismertem, szakítottak. Kicsivel több, mint 3 évig voltak együtt.
Alakulgatott a viszonyunk: eleinte csak haverkodtunk. Később ahogy jobban megismertem, rájöttem, hogy ő megdobogtatja a szívemet. Próbáltam kezdeményező lenni, de nem voltam biztos a dolgomban, mert mindig láttam rajta, hogy még nincs túl az előző kapcsolatán. Eleinte nem mertem nagyon kezdeményezni, mert féltem a pofára eséstől, attól, hogy újra kibékülnek és engem meg elküld.
A félelmem részben megalapozottnak bizonyult, mert a csaj még 5 hónap után sem heverte ki a szakítást.
Folyton a volt barátjával kapcsolatos élményeket meséli másoknak, néhány közös kép fent van még neki iwiw-en és fb-n, valamint a telefonja is a srác nevén van, nem adta még vissza neki. A lány állandóan lájkolja a srác bejegyzéseit és kommentezgeti őket (fordítva ez nincs így, a srác egyetlen egyszer sem lájkolt semmit a csajnál és kommentet sem írt).
Újabban látszólag egyre rosszabb passzban van, kissé zavarodottnak, terheltnek tűnik.
Nemrégiben elhívtam randira, de visszautasított.
Hogyan tudnám elősegíteni azt, hogy a lány elfelejtse ezt a srácot?
Nagyon bosszant, hogy emiatt fut zátonyra a dolog. Igazából ragaszkodom hozzá, mert értékrendünk, világnézetünk egyezik és nagyon jó a társaságában lenni. Válogatós vagyok és nagyon nehezen találok olyan lányt aki megfelel az elvárásaimnak. Ő ilyen.
Kár lenne tagadni, már bele is szerettem kicsit...
Hm, sztem beszélgess vele egy kicsit erröl is. Vagy kérd meg a legjobb barátnöjét, mert szegény nagyon nincs tul az exen. elöször ebben segits neki és türelmesen várj.
Amugy a szakitásuk után nem volt még egy kavarcolásuk..? bucsu csók, szex..? mert az is sokszor ellenkezö érzést vált ki. ekkor is kitartanál mellette?
sztem beszélgess és várj.
19L
sok sikert
Nem tudom, hogy volt-e köztük bármi is azóta. Valószínűleg nem találkoznak túl gyakran, mert messze laknak egymástól. (Gimiben jöttek össze még anno) Mivel közös telefonjuk van még mindig, ezért feltételezem, hogy még szoktak egymással beszélgetni.
Még egy érdekesség: mivel a lány cserkész, ezért ismeri a Morse ABC-t. Időnként morse-kóddal kommentelgeti a srác bejegyzéseit. Viszont fogalma sincs arról, hogy rádióamatőrködöm, ezért ismerem a Morse ABC-t.
Tegyél le róla, a mellékelt leírásból az derül ki számomra hogy a csaj lett dobva, ebben az esetben te csak lélek pótlékként szolgálhatsz neki, amit én személyszerint még az ellenségemnek se kívánnék.(felejtés legalább 1,5 év ha nem több)
Azt mondom felületesen kezeld a vele kapcsolatos dolgokat, kíméld magad a csalódástól.
Tanácstalan vagyok, mert (az érzelmeimen túl) vannak példáim pro és kontra.
Egyik ismerősömnél (lány) körülbelül egy-másfél évig próbálkozott egy srác. A lány mindig elküldte, lerázta, bunkón viselkedett vele, stb. Ennek ellenére a srác kitartó volt és - mindenki meglepetésére - egyszer csak összejöttek és már lassan 4 éve együtt vannak. Látszólag jól érzik magukat egymás mellett.
Van egy másik lányismerősöm, akinél már sok fiú próbálkozott de eddig mindenkinek nemet mondott. Alkalmi kapcsolata sem volt, nem az a típus. Nagyon zárkózott, elvan a maga kis világában, nem érdekli a külvilág. Alapjában véve jólelkű és kedves, de mindenkivel felületes és alapból bizalmatlan. Ez sokszor elég kellemetlen tud lenni.
És persze van saját tapasztalatom is: két és fél éve három hónapig volt egy barátnőm, de a viszony - távolság miatt - inkább se veled se nélküled volt. Végül a hazudozásai, inkorrektsége és vélhető megcsalás miatt én vetettem véget a dolognak, annak ellenére, hogy nagyon kedveltem őt. Utána pár hónapig egyáltalán nem tudtam elszakadni tőle érzelmileg, gondolatilag. Nem voltunk sokat együtt, de nagyon beleéltem magamat. Sajnos ez az érzés egyoldalú volt.
Vissza a jelenre. Egy valamit nem fogok tudni soha megtenni: nem tudom helyette meghozni a döntést, hogy vége. Nem tudok helyette tabula rasa-t csinálni, pedig az ő esetében kifejezetten erre volna szükség (telefon visszaadása, közös képek letörlése, srác megmaradt cuccainak visszaadása/eltüntetése/kidobása, és persze a gondolatvilágból történő kiirtása). Nekem ezek segítettek anno, neki is segítene de helyette nem tudom megtenni.
Ha ő nem akarja akkor nem is fogja megtenni. Ha ő nem bír elszakadni, folyton felszaggatja a régi sebeket, akkor részemről nem tudok mit tenni.
Várjak türelemmel, vagy hagyjam ott és nézzek más után?
Tényleg sokszor arra van szükség...ha a múlt magától nem akar azzá válni:segíteni kell neki.
Kidobni,elrakni,visszaadni. Eleinte lehet,hogy marhára nem füllik hozzá az ember foga,de ezeket tartogatni,olyan mint a fájdalmat dajkálni.
Más sajnos nem tehetsz,és ajánlom,hogy ennél jobban próbáld meg nem belevarázsolni magad,mert előfordulhat,hogy 2 összetört szív lesz a vége egy helyett.
Várhatsz. Ez is egy variáció,viszont...1 hónapig,fél évig,1 évig még? Sajnos ezt nem lehet tudni.
Én egyet mondok biztosan.
Talán kéne neki egy kis "élményterápia".
Egy helyben ülve,én is nehezen tudnék felejteni...
Az új élmények,bármi fáj az embernek,bármilyen piszkosul,
segít felejteni,és felülről szemlélni az érzéseit,ami a tovább lépéshez szükséges.
Elég nehezen megy neki a felejtés, mert nem az az otthonülős típus. Mindig foglalatoskodik valamivel, most éppen lovat idomít.
Nagyon nagy problémát jelent számomra a dolog, mert kis városban lakom, nem túl nagy a választék lányok terén, az igényeim pedig elég magasak (Elsősorban nem a kinézetre, sokkal inkább a belsőre vonatkozóan. Mellesleg ő még kinézetre is megfelelő: nem bombázó, de egy természetesen szép lány.) Távkapcsolatot pedig nem szeretnék, elég volt nekem két éve: soha többet!
Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy pihentetem a dolgot, haverkodok vele, csak úgy felületesen. Aztán majd meglátom, hogy megy-e neki a felejtés valamint azt, hogy akar-e engem egyáltalán.
Jövő hét utáni héten lesz egy tábor, ahova ő hívott meg még pár hónapja. Egy hónapja még úgy volt, hogy jön ő is, ma már "nem tudja". Este véletlen összefutottam vele, váltottunk pár szót erről, de még mindig "nem tudja". Azt viszont tudja, hogy én biztosan elmegyek, mert elmondtam neki és egyébkéntis már kifizettem az előleget. Ő még nem fizetett semmit. Kíváncsi leszek, hogy eljön-e annak tudatában, hogy én is megyek. Arra is kíváncsi leszek, hogy (amennyiben eljön) milyen lesz tábor alatt és után a viszonyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!