Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hátamon hurcolom a törött zászlót. Hogyan rakjak mindent rendbe?
Van egy tökéletesen működő kapcsolatom (fél éves). Az utóbbi időbenén nagyon sokat voltam feszült és idegbeteg (de nem az a fajta, aki a másikon veri ezt le, hanem csak kedvtelen voltam). E mellett egy hetet eltöltöttem külföldön, mert kurzuson voltam. A párom szeret engem, de az most az utóbbi időben nagyon passzív lett és valahogy megcsappant az irántam érzett szerelme. Azt mondja, hogy amióta hazajöttem, azóta van ez nála. Nos, azt tudni kell, hogy neki ilyen még nem volt az életében. Nem nagyon volt még neki ennyire talpraesett nője, aki bátran kimegy ügyeket intézni egyedül egy másik országba. No meg "távkapcsolata" sem volt. Igaz, most még csak 1 hétig voltam kint, de majd következő hónapban megyek vissza egy 2,5 hónap hosszú időre.
Azt mondja, hogy valahogy nincs meg a tűz meg ez a lángoló érzés, olyan mintha 20 éve házasok lennénk. (Igaz, együtt élünk szinte) Nos de ő ilyet még nem élt meg, s emiatt ő sem érti saját magát. Azt mondja, hogy lehet hogy amiatt is van, mert fél hogy én elmegyek megint és ott valami baj történik.
Én úgy gondolom, hogy benne ez a félelem jött elő és ez egyfajta védekezés nála. Most a napokban majdnem szakítottunk. Legalább is én úgy gondolom. Viszont az előző este elkezdtem neki mondani ilyen kapcsolatterápiás dolgokat (sokat olvastam róla és voltam egyéb tréningeken is), hogy van egy ilyen természetes dolog, hogy amikor megjön a másik, akkor sokkal többet érzünk és utána megmegzuhanunk. Úgymondd kiégetve önmagunkat. S hogy ez csak egy időszak és természetes dolog. Bizonyos embereknél ez előfordul.
Kérdésem lenne, hogy nálatok fordult-e elő már ilyen. Ha igen, akkor hogyan és mi volt utána?
Ti milyen komolyabb lépéseket javasolnátok ahhoz, hogy rendbetegyem a kapcsolatot?
Tegnap azt hittem, hogy elhagy. Viszont miután elmondtam neki dolgokat, utána meg ölelgetni kezdett (meg "minden") úgy, mint akit kicseréltek újkorára.
Az is természetesen megjegyzendő, hogy én 26 éves vagyok ő meg 41 éves lesz. (Elhagyott feleség, gyerek nincs. Teljesen tisztességes ember.)
Köszi az értelmes válaszokat!
Továbbá kérném az Admint, hogy ne tegye át a szex, szerelem rovatba ezt, mert nem 16 évesekkel szeretnék beszélgetni erről és a téma családi jellegű.
Köszönöm!
"csak kedvtelen voltam"
lehet, hogy ő is csak az ...
IDŐ, IDŐ
Ez érdekes dolog.
Bár velem még nem fordult elő, hogy hosszú időre nélkülöznöm kellett valakit akit, szeretek, vagy forditva, úgyhogy csak elméleti sikon tudom elmondani a véleményem.
Ha belegondolok, hogy a barátom 1 hétre elmegy valahova, biztosan nagyon hiányozna, bár 1 hét nem is olyan hosszú idő.
Ha 1 hét után újra találkoznánk, biztos, hogy össze-vissza ölelgetném és puszilgatnám.
Bár igaz, ha ott lebegne a fejünk fölött az a dolog, hogy nemsokára 2,5 hónapig megint nem látom, biztosan én is megzuhannék, de biztosan meg sem fordulna a fejemben, hogy szakitsunk emiatt.
Ha a párod azt az 1 hetet ilyen rosszul viselte, akkor nem látom sok értelmét a folytatásnak, bár a kapcsolatotok többi részéről semmit nem tudok, úgyhogy ez csak a leirtak alapján egy vélemény.
Mint irtam, ebben saját tapasztalatom nincsen, de ha fél év együttlét után 1 hét távollét miatt úgy érzi a barátod, hogy nincs meg a "tűz" és mintha 20 éve házasok lennétek, hát, kicsit komolytalannak látom a dolgot.
Szerintem ennek pont forditva kéne lennie és a távollét után még jobban kéne hozzád ragaszkodnia, hiszen (elvileg) ilyenkor hiányzik a másik.
L/24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!