Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan álltok a párotok exeitől kapott ajándékokhoz?

Figyelt kérdés

Az én álláspontom, hogy célszerű elpakolni mindent, ami a közös múltra vezet vissza, mind a saját részemről, mind a pároméról.

Jelenleg már nincsen aktualitása a dolognak, de az elején nekem nagyon rosszul esett.

A barátom ugyanis nem pakolta el ezeket a tárgyakat (papírtáska az ex által írt személyes üzenettel, a tőle kapott parfüm doboza) és telis-tele volt a telefonja is videókkal, hangfelvételekkel, képekkel, amik nekem nagyon rosszul estek. Akkoriban mamagban vívódtam, hogy előhozakodjam el vele, végül megtettem. Nem vádaskodva, számonkérően, mindössze egy beszélgetés alkalmával. Ekkor kiderült, hogy azt sem tudta, hogy ott vannak még a vitrinben ezek a dolgok és kidobtuk őket közösen, illetve kitörölte a telefonjából a fent említett dolgokat.

Azt mondta, hogy az első érkezésem előtt próbált mindent eltűntetni (extől kapott közös fényképet ábrázoló párna, stb, de ezekszerint nem volt túl alapos...

A mai napig hordja a tőle kapott pénztárcát, de ez valahogy annyira nem zavar, de szerintem majd valamelyik alkalomra mégis veszek neki újat.

Kíváncsi lennék a ti véleményetekre, személyes tapasztalatotokra is ebben a kérdésben, ki hogy élt meg hasonló dolgokat.

23L

2011. ápr. 15. 10:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A pénztárc az egy használati tárgy, nem biztos, hogy emlék. Tudod: a tárgyakból akkor lesznek emlékek, ha a gazdájuk arra használja őket, hogy emlékeztessék őt valakire. Önmagukban azok csak puszta tárgyak, és ha a barátod nem azért tartja meg őket, hogy emlékeztessék a múltra, akkor szerintem ezzel nincsen semmi gond.
2011. ápr. 15. 10:35
 2/11 anonim ***** válasza:
*pénztára
2011. ápr. 15. 10:35
 3/11 anonim ***** válasza:
*p é n z t á r c a
2011. ápr. 15. 10:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Vannak a páromnak olyan használati tárgyai, sőt egy kép is a falon, amit valamelyik exétől kapott. De nekem is van cipő, fülbevaló az exemtől. Nem dobtuk ki őket, nem is zavar minket. Ezek nem emlékek. Viszont a páromnak még valahol megvannak az első szerelmétől kapott levelek, (több, mint tíz éve jártak együtt) amiket szintén nem dobott ki, de nem is olvasgatja őket, ott porosodnak a szekrényben egy dobozban, én szoktam letörölgetni. :D Nekem is van pár levelem régi volt barátoktól valahol még otthon, a szüleim házában. Ezek viszont emlékek, de nem az exekre vonatkozóan, inkább az életünk egy-egy jelentősebb időszakára, vagy a tinikorunkra. :) Így 30 után már kezdünk szentimentálisak lenni. :D

Olyan szélsőséges dolgok zavarnának csak, ha mondjuk a pénztárcájában az exe fényképét tartaná, vagy egy nyakláncon az ő nevét hordaná a nyakában, ilyesmi.

2011. ápr. 15. 10:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha van ingem az exemtől és szeretem azt az inget, akkor miért dobnám ki. Persze annyi eszem van, hogy nem mesélem el, kitől kaptam.

De az exem képét nem teszem ki sehová, de le sem törlöm a pc-ről. Ez is az életem része.

2011. ápr. 15. 11:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én szerencsére még nem kerültem ilyen helyzetbe. Amiről lerí, hogy az exemtől kaphattam, azt elpakolom, másról meg nem reklámozom, hogy kitől van. Pl imádom az apró fülbevalókat, van belőle vagy 15 pár, mert az ex párom mindig ezzel lepett meg egy-egy szürke hétköznapon, és sosem tudtam megunni. Ezeket a világért sem dobnám ki. Én tudom hogy kitől vannak, nem ezért hordom őket, a jelenlegi páromnak viszont egyáltalán nem kell tudnia honnan vannak... Ugyanígy gondolkodom fordított esetben is, amiről nem tudok az nem fáj, nyilván ha megtudnám hogy mondjuk a kedvenc pólóját az exétől kapta, utána borzalmasan érezném magam, ha látnám rajta. Az ilyenekről inkább nem akarok tudni, az viszont szerintem természetes, hogy a közös képeket, szerelmes leveleket, stb olyan mélyre pakolja az ember, hogy még véletlenül se bukkanjon rá az éppen aktuális párja!
2011. ápr. 15. 12:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is vannak leveleim, apró ajándékok, amiket korábbi barátomtól kaptam, de egy dobozba rendeztem őket és olyan helyen van, h ne találja meg. Nem azt mondtam, hogy meg kell válnia élete egy részétől, csak hogy ne "mutogassa" nekem.

Egyébként örülök a hozzászólásoknak, és hogy nagyjából egy véleményen vagyok veletek.

Várok még további hasonló "élményeket"!

2011. ápr. 15. 13:38
 8/11 anonim ***** válasza:

pénztárca nehéz szó.

ha érzelmek fűznek tárgyakhoz akk tényleg célszerű elpakolni vagy odaadni másnak. engem speciel nemköt tárgyakhoz érzelem mivel azok csak tárgyak akárhonnan nézem őket. ez személyfüggő. most az is lehet h veled akart kedves lenni ezért félretett ezt azt pedig lehet h ő is úgyvan vele mint én.21/f

2011. ápr. 17. 08:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát barátommal már lassan másfél éve vagyunk együtt de még most is vannak exeitől dolgai. Pl egyik ruha darabja. Ami nagyon rosszul esett az az volt, hogy se miattam se senki miatt nem hajlandó se kidobni, se nem hordani mert ő imádja. Hát fájt...de most erre mit mondjak. Probáltam úgy felfogni, hogy nem az exéhez való vissza miatt, emléke miatt szereti, hordja hanem maga a ruha darabb miatt. Nekem is vannak exeimtől kisebb dolgaim: karkötő, gyürű, plüss maci, első nagy szerelmem bekeretezett képe. Hát ebből a kép jó mélyen elvan ásva, hogy sose találja meg a többi dolgokat viszont hordom, a karkötőkről tudja, hogy egy jó pár exeimtől származik mert imádom őket, neki se esett jól de azt mondta 1:1. Nekem igaziból egy szavam se lehetne mert exemtől kapott plüssöm is az ágyba hever, de nem füzz se emlék se semmi hozzá csak aranyos a maci, ennyi:)
2011. ápr. 17. 09:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én régi páromnak egy könyve volt az exétől, engem nem zavart, a playstationt rakta rá, amikor játszott. Szerelmes levelei is voltak, olvasgattam őket, zavart kissé, de annyira nem, inkább csak a kíváncsiság vezérelt. Tudtam, hogy az akkori párjaival nem tartja a kapcsolatot, ugyanis ők már messze laktak, mivel exem családja elköltözött onnan. Emlékek a számára, a szerelmes leveleket én se dobnám ki:-)
2011. ápr. 17. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!