Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A pasim rámtelepedett! Mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A pasim rámtelepedett! Mi lehetne a megoldás?

Figyelt kérdés
Párommal egy éve vagyunk együtt, de már jó ideje együtt lakunk. Ez azt jelenti, hogy mindketten egyetemre járunk, és egy helyen lakunk, közös albérletben, de külön kasszán, és hétvégente mindketten hazautazunk a családunkhoz.A problémám, hogy úgy érzem nem engedi, hogy azt tegyem, amit szeretnék. Nem engedi, hogy együtt szórakozzam a barátnőimmel, amikor ő nincs ott. Amióta együtt vagyunk, nem voltam nélküle bulizni, mindig utánam jött, amikor elmentem a barátnőimmal. Ahol én lakom nincs sok lehetőség szórakozásra hétvégente, de ahol ő lakik, igen, és péntek szombaton kinnt van a városban, és a barátaival van. Amikor azt mondom, nekem nem jut semmi szórakozás, akkor azt mondja, miért nem megyek vele, hiszen ő mindig hív. Nem érti meg, hogy nekem fontosak a barátaim, és néha szeretném kiereszteni a gőzt. Ha felhozom a témát, kiakad és egyből azzal vádol, hogy azért akarok nélküle szórakozni, mert pasizni akarok, és majd biztos megcsalom. Én ezt nem bírom, mert elég makacs személyiség vagyok és fel tudnék robbanni a dühtől, amikor közli velem, hogy egy NŐ ne menjen sehova a párja nélkül!!!Mit tehetnék ez ellen? Úgy érzem nem lehet vele megbeszélni, mert mindenre az a válasza, hogy jól van, menj de akkor szakítok veled, stb. Hogyan oldhatnám ezt meg? Egy barátnőm azt mondja, majd megnyukszik, ők 3 éve vannak együtt, de mostanra őt már elengedi a párja, eleinte sehova se engedte. Én addig nem bírom, mert úgy érzem, megfulladok. A szakításon kívül van más megoldás? Nem igazán megoldható az üljetek le, és beszéljétek meg dolog, hiszen már próbáltam. Valami keményebbre gondoltam, amivel megleckéztethetném, de nem annyira, h szakítson, de belássa, hogy amit csinál, nem jogos.
2009. febr. 21. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell leülni,mondd meg neki egyszerűen,hogy neked már van egy édesapád,aki megmonhatja mit tehetsz és mit nem,sőt mostmár ő sem és nem kérsz belőle.Ez engem mindig annyira megdöbbent,mi az,hogy nem enged el?Könyörgöm nem vagytok összenőve.Most még nem okoz ez akkora problémát,de személyes tapasztalatom alapján kutyából nem lesz szalonna,én nem tűrnék meg ilyesmit,hogy uralkodjanak fölöttem,parancsolgasson nekem valaki a saját nyomora (önbizalomhiánya) miatt,mert ugye azt irtad neki rögtön az az első gondolata,hogy megcsalod őt.Ha te erre nem adsz okot,és megbeszélni sem lehet vele,nem tudok sajnos tanácsot adni a szakításon kivül.Volt nekem is dolgom ilyen emberrel,hidd el ez a parancsolgatás,fölérendeltség érzés nem fog "elcsitulni" később majd azon veszed észre magad,hogy a közös kasszában sem lesz semmi,mert azt ő kereste,az ő pénze,te meg neveld a gyesből a gyerekét.
2009. febr. 21. 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Őőő, menj el bulizni nélküle, de a tudta nélkül.
2009. febr. 21. 21:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát ha ezzel tud zsarolni, hogy akkor szakít veled ha nem mész el vele, szerintem nem is szeret téged. Valószínűleg tudja, hogy nem mersz szakítani, mi lenne ha egyszer azt mondanád a sablonválaszára, hogy jó akkor szakítasz. Ha szeret akkor nem fogja hagyni hidd el nekem.
2009. febr. 21. 21:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A legutóbbi hozzászolónak üzenem, hogy nem azért mondja, mert nem szeret, hanem mert azt gondolja, hogy ezzel zsarolhat. Én mindig azt mondom, jól van, akkor szakítsunk, és akkor ő elkedz akadékoskodni, hogy nekem csak ennyit ér a kapcsolat stb. Nem az a helyzet, hogy tud zsarolni, mert nem vagyok az a típus, aki meghunyászkodik, nagyon sokat veszekszünk e miatt, mert nem hagyom annyiban. Ha akarnám, mondhatnám, hogy tényleg legyen vége, de nem tartom még egyenlőre olyan mértékű problémának ezt, hogy külön menjünk, Úgy remélem még most lehet más megoldás.

Ha atudta nélkül menneék el, kitörne a harmadik világháború. Nem akarom átverni, szeretem, de valahogy fel akarom nyitni a szemét!Nem aljassággal, nem hazugsággal, hiszen az nem vezet sehova. Valami kis taktika, furfang kéne, amire nem mondhatná , hogy átvertem, stb.

2009. febr. 21. 22:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát erre egyszerűen nem létezik jó megoldás. Én is csak azt tudom mondani, hogy menj el nélküle bulizni, és engedd el a füled mellett a megjegyzéseit. Ha szakít, szakítson, majd két nap múlva könyörögni fog, hogy fogadd vissza.

Amúgy ha már együtt éltek... Biztos vagy benne, hogy vele hosszútávra tervezel? Egy év alatt már azért kiderülnek azok a dolgok a másikról, amik biztosan ellehetetlenítenek egy kapcsolatot. Ez pont olyan dolog.

2009. febr. 21. 22:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosan azért zsarol mert meghunyászkodsz. Gondolj bele. Ha azt mondanád, hogy "Te jó ég normális vagy, ezért akarsz szakítani, mert egyedül akarok bulizni? Neked csak ezen a hajszálon függ a kapcsolat? Akkor szevasz ne is keress többet!" De mivel tudja, hogy ezzel sakkban lehet tartani téged, uralkodik rajtad. Ha te azt gondolod, hogy ez nem olyan mértékű probléma, hogy emiatt szakítani kell akkor ő miért gondolja? Ha mindenképp a visszazsarolós trükköt akarod alkalmazni, csináld azt ha ő még egyszer elmegy nélküled bulizni akkor szakíts vele. PONT. Ne csak mondd, érezze a hiányodat, érezze, hogy komolyan beszélsz. Ha szerelemből szeret nem fogja hagyni. De ha tudjam hogy úgysem tennéd meg - mindig blöffölsz - életed végéig ebben a mókuskerékben fogsz futni. Kérdezd meg magadtól, hogy valójában mit akarsz. Őrökké a "Jaj ha nem mehetek veled bulizni + ennyit ér neked a kapcsolat" kombót hallgatni, vagy normális párkapcsolatot.
2009. febr. 21. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!