Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van annyi elhibázott párválasztási döntés?
túl fiatalon mennek férjhez és szülnek gyereket... sok ismerősöm, volt osztálytársaim 21-22 évesen már anyák és férjnél vannak. sztem ennyi idősen az ember még nem elég érett az ilyen döntésekhez. csak azt hiszi, hogy az! aztán eltelik pár év és jön a megbánás, válás stb...
22/L
Szerintem nem csak a nőkkel van a gond, hanem úgy a mai fiatalokkal. Én is az vagyok úgyhogy tudom ez furcsán hangozhat, de így látom: A szerelmet valami szimpátiával/első jó benyomással keveredett szexuális vonzalomra degradálják, és így mennek kapcsolatba. Találkozik egymással 2 fél, tetszenek egymásnak meg 1 hét alatt úgy tűnik, hogy bírják a másikat, és összejönnek. Azt hiszik ez a szerelem, holott valójában nem is ismerik igazán a másikat. Időt kéne adni a dolognak, hogy kialakuljon, persze nem éveket meg ilyenek, de szerintem minimum 1 hónap kel lahhoz, hogy valami "átfogóbb" képünk legyen a másikról, de úgy érzem még ennyi idő alatt is csak a jéghegy csúcsát látjuk. Nem kell elsietni, nem kell mindenkibe a potenciális partnerjelöltet látni, mert akkor nem az illetőbe leszünk szerelmesek, hanem abba a valakibe, akit belelátunk. Én szerintem ebben (is) gyökerezhet ez a probléma. Elég bonyolult meg szubjektív dolog ez. Sok olyan lánnyal találkoztam már, aki tetszett, meg úgy el is beszélgettünk, de tudtam, hogy ez semmi különös... mások meg ilyenek alapján jönnek össze. Eddig csak egy baránőm volt, akivel fél év 'barátság' után alakult ki a szerelem (ennyi idő után tudtunk találkozni), de Ő meg átvert, kihasznált, szóval Őt sem ismertem igazán... Óvatosnak kell lenni, kockázat nélkül nincs szerelem, viszont nem jó sem elsietni, sem pedig "túlnyújtani" az ismerkedést. A szerelem "magától" kialakul, ha megvannak a feltételek hozzá: összhang, megértés, kölcsönös vonzalom, bizalom, nem lehet erőltetni. Hát ennyi.
19(majdnem 20)/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!