Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ma könnyebb fiatalnak lenni? Vagy húsz évvel ezelőtt volt az?

Figyelt kérdés

A mai fiataloknak három lehetősége van ami rögtön az illúzióinkat is lerombolja.

Sok párkapcsolati probléma,és önbizalom hiányos töketlenkedés bizony innen gyökeredzik.

Nincsenek normális feltételei egy komoly kapcsolatnak,mert már magánélete sem lehet az embernek..

1.A szüleink nyakán csüngünk, és tanulunk 30éves korunkig.

TEHÁT NINCS NORMÁLIS ÉRTELEMBE VETT MAGÁN ÉLETED!

2.Egy szobát bérelsz, vagy lakótársakkal egy lakást lényegét tekintve ugyanaz.

NINCS MAGÁNÉLETED!

3.Teljes eladósodás egy "kedvezményes" lakáshitelért cserébe és kenyértörés évtizedekig..a jelenlegi munkanélküliségi mutatók mellett.

BIZONYTALANSÁG,SZÜRKE-HÉTKÖZNAPOK,INGERSZEGÉNY KÖRNYEZET.

25F

2011. márc. 7. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

TV2-t néztél tegnap?

A helyzet nem ilyen egyszerű, van más lehetőség is.

2011. márc. 7. 11:56
 2/12 A kérdező kommentje:

Megkímélem magam a TV-től.

Mert még soha nem mondtak igazat egyetlen egy alakalommal sem semmilyen témában!

Csak az agymosáshoz értenek meg a züllesztéshez..

2011. márc. 7. 11:58
 3/12 anonim ***** válasza:

egyetértek, sajnos az eladósodási probléma nagyon égető. én 23 vagyok, már 3 éve fizetek a párommal egy svájci frankos lakáshitelt, ami a kezdeti 58 ezer helyett mára 89 ezer. ami nem mindegy. emellett rezsi, stb. úgy érezzük, azért keresünk (egyébként nem is olyan keveset, mert én 100 körül, a párom meg 150 körül, ami azért nem rossz fizetés), hogy befizessük a számlákat, kifizessük a hitelt, (amiből kettő is van, de a másik egy havi 10 ezres személyi kölcsön) és ennyi. esetleg elmegyünk moziba egyszer, egy vacsi valahol és kész. talán belefér egy felső vagy valami havonta, de lement a fizetés. és mi még majdnemhogy luxus körülmények között élünk a többiekhez képest (mozi meg vacsi...nem sokan tehetik meg). DE az a probléma, hogy nem tudunk semmire gyűjteni igazából.(később új kocsi vagy lakás? esélytelen) oké, nem mennénk moziba meg vacsi, ez havi egy 10-15 ezer forint, de könyörgöm. fiatalok vagyunk, nincs még gyerekünk, gürizünk, ennyit azért hadd engedjünk már meg magunknak. teljes depi lenne, ha ennyit sem szabadna. és az a gondom, h olyan, hogy gyerek,szóba sem jöhet. mert ha én nem dolgoznék, akkor nagy bajban lennénk, a hitel pedig még 22 év... annyit viszont nem akarok várni a gyerekvállalással.....

szóval igen, régen (de nem 20 éve, inkább 30-40) könnyebb volt, mert volt tanácsi lakás, meg volt biztos munkahely.

2011. márc. 7. 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:
20 évvel ezelőtt sem volt könnyű, most sem az. Gondok mindig voltak, lesznek is. Szerintem most jobb élete van a fiataloknak. Több lehetőségük is van minden téren. Csak tenni kell érte hogy elérjék amit szeretnének, és ehhez bizony sokan lusták.
 5/12 A kérdező kommentje:

Ezek viszont tények amiket itt felsorolnak de ez nem ad okot hogy higgyek bármelyiknek is a jövőbeli mézeskalács-házikót illetően...

Lerendezhetjük annyival nagyon trendin hogy

"utálom a politikát",én is egyébként de ettől még nem változnak a körülmények.

[link]

6/12 bix ***** válasza:

most fiatalnak lenni szerintem jobb mint 20 éve. 25 évesen már ha akarok kimehetek külföldre dolgozni pl...

a hitel meg eddig is ilyen volt, ezután se lesz jobb... egy darabig otthon laktam (kb 22 évesen jöttem el) keresek, fizetjük a hitelt, ennyi. nem tudok jobbat, de emellett se nélkülözünk úgy, ahogy pl a szüleim tették, kajára, kikapcsolódásra is jut néha. ugyanúgy be kell osztani mindent, és néha kutyakemény, de lemondások nélkül sehol se jutsz előrébb...

2011. márc. 7. 12:08
 7/12 A kérdező kommentje:

Szerintem sokan vagyunk vele hogy egyáltalán nem érezzük magunkat lustának,kihasználtnak viszont annál inkább.

Persze lehet menni külföldre-> már az sem olyan mint régen

arra már ot is odafigyelnek hogy a bevándorlók nagyon ne jussanak egyről a kettőre.

Ráadásul most-már nem csak kelet-Európával hanem az egész "harmadik világgal" lehet versenyezni a bér-rabszolgaságért..

2011. márc. 7. 12:19
 8/12 anonim ***** válasza:

szerintem a szüleinknek sokkal könnyebb volt!

simán felhúztak,berendeztek egy 2 emeletes házat 10millából és még csak nem is temetkeztek kölcsönökbe stb.. plusz volt(van) 3 gyerekük... most meg mit kapsz 10 milláért? egy kis lepukkadt régi kunyhót... meg ahhoz hogy azt is megkapd fel kell venni egy csomó hitelt...

2011. márc. 7. 12:23
 9/12 anonim ***** válasza:

12:23 vagyok.

jah, hozzáteszem szüleim 20-on évesek voltak akkor.

2011. márc. 7. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:

a harmadik vagyok:

meg hozzátenném, az akkori kereseteknek sokkal nagyobb volt a vásárlóértéke. elég összehasonlítani a kenyér-tej-hús árata fizetésekkel. úgyértem, ha megkérdezed apudat mennyit kereseett, és mennyi volt egy kiló kenyér, rájössz, hogy jóval több kenyeret tudott venni a fizetéséből, mint most te egy átlag fizetésből. nem akarok hülyeséget mondani, mert nem emlékszem, de az rémlik, 20x annyi jött ki nála, mint ami most van. ez a probléma. az árak százszorosára emelkedtek, míg a fizetések 5-10szeresére

2011. márc. 7. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!