Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben?
Nejem 31 én 32 éves vagyok, 10 éve együtt vagyunk. Nagyon szeretem őt, minden nagyon szuperül működik a házasságunkban, egy dolgot kivéve: a szexet. Ő nagyon élvezi, számomra viszont nem túl kielégítő. Eleinte még jobb volt a helyzet de az évek alatt nagyon sablonossá, egyhangúvá vált.
Beszéltem vele erről többször is, az elmúlt 3 évem másról sem szólt. Egyetértett velem, ígéreteket kaptam, megvalósítást sosem.
Szexuálisan még azért elég aktív vagyok, úgyhogy ez a helyzet nagyon meg tud gyötörni ha úgy van, van még sok vágyam, amit nem éltem meg, ugyanakkor érzek magamon némi libidócsökkenést is: 5 évvel ezelőtt lazán naponta 1-2x is kívántam, ma már beérem a heti 2-3-mal is, úgyhogy pár éven belül lehet, hogy eléggé le fog csökkenni az étvágyam, ezt nem tudom.
Mivel nem sikerül változtatnom a problémán, nejemet meg úgy érzem ebben nem partner, mérlegelve a helyzetet én a következőkre jutottam, mint választási lehetőségek:
1. Elválok és keresek mást
2. Szeretőt keresek és kiélem magam
3. Várok pár évet és lehet már nem is fog érdekelni
Én már meghoztam a döntést, borzasztóan sok álmatlan éjszaka elég volt jól átgondolni a helyzetet. Én arra vagyok kíváncsi ti mit választanátok ebben a helyzetben? Esetleg láttok 4. opciót is?
Köszönöm ha normálisan kommentelsz!
10 év után már nincs meg az a lángolás meg újdonság varázsa, ami az elején. Heti 2-3 szerintem így is szuper.
A napi 1-2 az általában pár hónap max.
"Semmire sem nyitott, kb mindentől elzárkózik"
Megbeszéled vele, hogy neked xy-ra szükséged van, ha nem tőle akkor mástól. Ha neki nem tetszik, és neked ez nagyon fontos, marad a szakítás. Szerintem a 2. és 3. hosszútávon nem működik.
30 evesen meg nagyon fiatalok vagytok, elottetek az elet es ebben a korban meg szexualisan is csucson kell(ene) lenni.
O ezek szerint meg van elegedve? Elvezi, elelvez ( hanyszor) kielegul?
Neked meg keves, vannak vagyaid.
Tapasztalatbol mondom, egyszer elunk, es a leheto legrosszabb forgatokonyv hogy ne legyen jo a szex.
Elso korben beszelj vele oszinten.
Mondd el hogy valtozast szeretnel.
Puhatold ki mibe menne bele, szeret e annyira hogy kielegitse a vagyaid, lehet neki is van vmi rejtegetett perverzioja…
Harmasra esetleg, kapcsolat nyitasara mit szolna.
Ha elzarkozik, akkor meg tarts szeretot, megerdemled hogy jo legyen a szexualis eleted.
Aztan nyilvan lebuksz es johet a valas :)
Tapasztalat :)
Nincs rá garancia, hogy találsz olyat akinek oké lesz az amit szeretnél. Vagy ha találsz akkor pedig talán kapcsolatra nem lesz megfelelő a Kiscsillag.
Egy ilyen hosszú kapcsolatot nem dobnék el. Egy ponton már nem is a dugás a lényeg. Hanem a stabil kapcsolat ami évek munkája. Szerintem ez mindennél fontosabb.
10-ből 9 házasság nem az anyagiak, vagy a világnézeti ellentétek miatt megy tönkre hanem mert nincs meg a felek között a megfelelő mennyiségű ÉS minőségű szexualitás. Nálatok is ez a helyzet.
Te is tudod, hogy a 3-as nem opció - lehet 10-15 év mire lecsökken a libidód, de közben a párodé is még jobban, ergo mindig utánad fog kullogni a libidója.
A 2-es csak ideiglenes "megoldás", csak besöpröd vele a problémákat a szőnyeg alá. Mert attól még beragadsz egy érzelmileg ellaposodott kapcsolatba, az ágytól el fogtok válni de az asztaltól még nem. Együtt vagytok, mert a rutin, a megszokás stb. - kb. mint a lakótársak.
Szóval téplődhetsz, de valójában csak két megoldás van:
a) párterap
b) amit te is leírtál...
Egyébként egyszerű a kérdésre a válasz. Az alábbi kérdéseket tedd fel magadnak:
1) Boldognak éreznéd magad ha így kellene leélned még a hátralévő életedet?
2) Amikor majd 70-80-90 évesen eljön a kaszás és visszanézel akkor azt mondanád hogy juj de jó hogy így éltem, semmit sem változtatnék? Mert akkor már késő lesz, most még tudsz változtatni az életed alakulásán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!