Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy álltok a rendszer és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy álltok a rendszer és kapitalizmuskritikához párkapcsolati, házassági perpsektívából nézve, hogy érzitek mennyire szállja meg a kapitalista versengés a kapcsolatokat?

Figyelt kérdés
Sok rendszerkritikáról szóló cikket, könyvet olvastam és arról a problémáról is írnak, hogy a kapitalizmus nem csak gazdasági rendszer az élet minden területére is beleivodott, még a kapcsolatokba is. Szerintem minden ember békés, nyugodt kapcsolatban szeretne élni, de ez a folyamatos versenykényszer tönkreteszi. Főként férfiaknál probléma ez, mert hagyományosan nekik kéne többet teljesíteniük. Éreztétek azt az érzést, hogy itt valami nem oké ezzel az egész rendszerrel, és humánosabban kéne működnie?
dec. 8. 06:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én ezt a javuló tendenciát sem annyira látom. Annyit igen, hogy ha van valami program pluszban (ovisok, iskolások esetében pl. úszás, foci, egyéb edzés), akkor már nem mindig anya viszi-hozza a gyereket. De az sokszor olyan is... Gyerek szétcsúszva, rendezetlenül, néha ott is felejtve vagy a rossz foglalkozáson megjelenve, olyanon, ahová a gyerek már 3-4 hónapja nem jár, ahelyett, ahová igen (utóbbi 2 viszonylag friss példa a saját környezetemből, az ott felejtés rövid időn belül kétszer is megtörtént). Az ok meg többnyire ilyenkor az, hogy anya munka után kicsit utolérhesse magát az elmaradt házimunkával, mert hát az mégis az ő dolga... Addig apa nagy kegyesen elfurikázgat meg üldögél telefont nyomkodva "várom a gyereket, hogy végezzen" címszó alatt.
dec. 10. 14:37
 12/12 anonim ***** válasza:

Ja hát azt nem mondtam, hogy mára teljesen normalizálódott volna a helyzet, de azért gyerekkoromhoz képest tettünk néhány apró lépést.

Kiskoromban tényleg senki sem kérdőjelezte meg, hogy anyámnak nyolc óra munka után egy személyben kellett a főzéstől kezdve a mosogatáson és a mosáson át a takarításon keresztül a szemét leviteléig MINDENT csinálnia. Apám meg a baráti kör egyik legfantasztikusabb embere volt, mert néha elvitt ide-oda. (És megjegyzem, ha nem is a budai elit voltunk, azért bőven a középosztályba tartoztunk.)

Azért ma már legalább beszélünk erről...

dec. 10. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!