Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy 22 éves fiú jár egy 15 éves lánnyal büntethetik kiskorú zaklatásáért?
Van egy barátnőm,15 éves.Jóba van egy 22 éves,cigány fiúval.A szülei ellenzik a kapcsolatukat.A múltkor mikor a barátnőm az anyukájával veszekedett,az mondta neki az anyja,hogy ha nem szál le róla a fiú,akkor feljelenti kiskorú zaklatásáért.Az érdekelne,hogy ilyen esetben ez tényleg zaklatásnak minősül,és fel lehet jelenteni a fiút?
Csak normális válaszokat kérnék,fontos lenne!! Előre is köszönöm!
hát a zaklatás nem kor függő,
de ha a lány nem vall a srác ellen, hogy az tényleg zaklatja akkor tök mind1 mit/kit/hányszor jelentgetnek szülők.
legalábbis szerintem. majd valaki kijavít ha nem.
ez szerintem csak 1 tipikus ráijesztés a szülőktől, hogy váázee wtf??? cigánnyal????:D
Hát nemismerem a barátnodet,de pl én 16éves vagyok és 25éves barátom van.. Én érettnek tartom magam ehhez a kapcsolathoz,de ha a barátnod nem ilyen és látod a fickón,hogy csak ki akarja használni,akkor beszélj mondjuk a gyerekkel,de higgadtan vagy nemtudom,hogy állítsa le magát vagy ilyenek. Mondjuk ha valósak az érzelmek,akkor szerintem nem kell miért háborúzni...(:
Remélem segítettem!
Üdv!
Csak pontosítás végett 18 év alatt nevezik kiskorúnak, büntetőjogban szokták a 14 év alatti "elkövetőt" gyermekkorúnak nevezni, a 14-18 év közöttit fiatalkorúnak.
A kérdésre válaszolva, a megrontást a törvény bünteti (1978. évi IV. tv. Btk. 201.§, 202.§) de ebben az esetben, mivel már mind a két fél 14 év feletti, már nem. Olyan hogy kiskorú zaklatása mint bűncselekmény nincs. Zaklatás van, de az teljesen más (Btk. 176/A).
Ha a lánynak nem adsz ellenszolgáltatást a sexért akkor nem büntethető (202/A. §)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!