Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom állandóan alszik/fárad...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom állandóan alszik/fáradt, úgy érzem lehúzza a motivációmat a “lustasága.” Én várok túl sokat? Hogyan változtassak/változtassunk?

Figyelt kérdés

Elég aktív életet élek, tudom, hogy ez sem “normális” és próbálok dolgozni azon, hogy tudjak “semmit tenni” is néha. Félállásban dolgozom, mellette mérnöki MSc-t csinálok levelező szakon+heti 4x1 órát futok+ha tehetem elmegyek színházba/társaságba/rajzórára. Persze van, hogy hazaesek délután 5-kor és rendelek valamit és a tv nézésen kívül semmit nem csinálok, de ez nekem elég heti 1-2 nap. A párommal csak péntek reggeltől töltjük együtt a napot, ő teljes állásban dolgozik, irodai munkát végez (rokonaim is ott dolgoznak, elmondásuk szerint nagyrészt lógatják a lábaukat vagy videojátékoznak) reggel 9-től 5-ig, 2 napot ráadásul homeofficeban.

Minden hétvége kb. azzal telik, hogy a párom fáradt, 9kor már nem igazán tudunk beszélgetni, mert annyira álmos, és kb 10-11körül el is alszik és 9 körül szoktunk kelni. (Én éjfél-1 körül alszom el.) Délelőtt elmegyünk boltba, általában én főzök valamit, megesszük és megint alszik 2 órát, miközben én tanulok. Amikor felébred akkor még 30percen át kómás, addigra én elmosogatok, megcsinálom a házimunkát stb. Próbálom rávenni egy edzésre de ő általában fáradt úgyhogy egyedül elmegyek, hazaérek, megint tanulok legalább 2-3 órát miközben ő fetreng vagy videójátékozik, aztán csinálok valami vacsorát és ha már hétvége van szívesen kimozdulnék este barátokkal is, de általában ehhez is fáradt vagy nagyon nyögvenyelősen tudunk csak elindulni. Nagyon szeretem őt, de frusztrálni kezdett, hogy amíg ő csak fetreng/alszik és arra panaszkodik, hogy ő mennyire kimerült, én mennyivel hasznosabban és aktívabban töltöm az időmet és mégsem panaszkodom, hogy mennyire kimerítő az élet. Sajnos zavar, hogy ameddig én fejlesztem magam és élném az életet, addig ő csak lézeng a nagy világban…elkezdett kicsit demotiválóvá válni számomra, úgy érzem csomó energia bennem marad miközben vele vagyok. Már 1 éve mondogatja, hogy ő majd elkezd egyetemet meg nyelvet tanul stb stb, de még akkor sem veszi rá magát amikor én mellette tanulok. Az edzés ugyanez….

okt. 28. 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem illetek össze és kész...szerelem ide vagy oda.

Nincs valami baja? Pl zsíros máj, vashiány, mitudom én depresszió?

okt. 28. 14:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam rávenni, hgoy menjen orvoshoz, de nem szeretne…
okt. 28. 14:14
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
Már bocsi, de te vagy a hunyó! Minek vagy vele? Én férfiként elsűlyednék szégyenemben ha csak lógnék a levegőben. Tudom, nem vagyunk egyformák. A párom is aktív életet él, de még így is jut mindenre időnk, gondolok itt a családra és a gyerekre. Ha rám hallgatsz, egy percet sem pazarolod tovább az idődet, keress magadhoz valót. A létező legnagyobb bölcsesség amit egy relatíve idősebb ember adhat egy fiatalabbnak az, hogy az időd a legnagyobb kincs, ezt sehogy sem kaphatod vissza, és ha hiszed ha nem, extrém sebességgel pörög!
okt. 28. 14:16
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Ha sokat pihenek vagy nem csinálok aktív tevékenységet, akkor én is ilyen vagyok. Minél többet pihen, annál fáradtabb, lustább és motiválatlanabb lesz, annál nehezebb a kiút is.
okt. 28. 16:15
 5/5 anonim ***** válasza:
39%

Az a baja, hogy nincs semmi terve, célja, ambíciója, csak letudni a munkát aztán pihenni, valószínű, hogy a munkáját se szereti, csak elvan vele.

Az exem ugyanilyen volt. Néha felvetettem 1-1 programötletet, de ahhoz nincs kedve, messze van, hideg van, drága vagy akármi, inkább benyomott valami videót Youtubeon és bealudt a kanapén. Krvára untam.

Én sem vagyok amúgy az a fajta, aki állandóan menne, de én speciel építettem egy kis közösséget a hobbim köré, szóval amikor itthon “punnyadok” és csak azzal foglalkozom, az is aktív pihenésnek érződik, mert aztán megosztom velük, beszélgetünk, tanulunk egymástól, fejlődök valamiben, stb, néha nekem is van olyan hétvégém, amikor többnyire csak bambulok a Netflix előtt, de aztán az olyan elpocsékolt időnek érződik, jobban szeretem a Netflix bámulást inkább este alvás előttre hagyni.

okt. 28. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!