Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jól gondolom ? Tényleg ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól gondolom ? Tényleg ez lehet velem ???

Figyelt kérdés
Sajnos most 50 + os fejjel jöttem rá, hogy miért voltam ilyen egész életemben ! Nagyon szomorú vagyok és nagyon kétségbe esett hogy hogy nem vettem ezt észre … most segítségért jöttem , mert egyedül nem megy ez most nekem ! 18 voltam amikor férjhez mentem egy idősebb pasihoz ő lett a gyerekeim apja( előzmény hogy a nagyszüleim neveltek, mert elváltak a szüleim ) szóval fiatal voltam és inkább ő “nevelt “engem …de úgy elvoltam , ő meg így maga formájára megformált ..de nem tudtam elhagyni , valamiért ragaszkodtam hozzá, pedig lelkileg nagyon sokat bántott ( nem fogom felsorolni ) sokat sírtam, mindig éreztem hogy faj belül , úgy éreztem hogy én mindent megteszek és ő csak bánt ha nem azt csinálom vagy nem az a véleményem ami neki … aztán 2 gyerek után 24 év után elváltam tőle - nem tudta feldolgozni azóta sem - ! Egy férfi segített kilépni aki olyan volt hogy olyan egyedül volt, az alkoholt szerette, én meg meg akartam menteni a rossz élettől mivel ő meg megmentett ebből a házasságból … ( én jó anyagi körülményekben voltam, ő pedig nem ) se lakása se otthona se család semmi .. én meg meg akartam menteni …1 év után rájöttem hogy nem ő az igazi … aztán természetesen belefutottam egy majdnem ugyanolyanba….alkohol, de ő legalább dolgozik, neki sincs semmije senkije, viszont fontos neki az alkohol ( jobban mint én - mi ) már 3 x megpróbáltam véget vetni ennek a dolognak de nem ment … ÉS most jön az amiért írtam ide, rájöttem hogy társ függő vagyok .Szinte minden tünet rám illik .Ez ma tudatosult bennem ! Mit tegyek ? Volt így már valaki ? Meg lehet gyógyulni ?
okt. 21. 22:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Pszichologus.

Jobb kesobb, mint soha!

okt. 22. 00:02
 2/11 anonim ***** válasza:
36%

A problémád ténylegesen csak az, hogy nem tudsz szakítani amikor világosan ezt akarod?

Amúgy ez tök normális szerintem, hogy nem könnyű, ha kötődik az ember, ha aggódik, hogy boldogul e majd utána, nem kerül e valami mélybe.

okt. 22. 01:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát az látszik, hogy csak akkor tudsz kilépni az egyik kapcsolatból, ha egyből jön egy másik, mert gondolom egyedül képtelen vagy létezni. Igen, végülis lehet, hogy azért, mert 18 éves korod óta volt melletted valaki. Lehet, hogy kapcsolatfüggő vagy, igen.

De az még egy nagy probléma, hogy mindig bántalmazó kapcsolatba menekülsz. Az alkoholizmus majdnem mindig előjön. Ez lehet a legelső kapcsolatod miatt, mert ez lett neked a minta úgymond. Nagyszüleid nem tudom, milyenek voltak.

Érdemes egy szakember segítségét kérned, hogy feltárjátok az okokat.

okt. 22. 01:44
 4/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok! A nagyszülők teljesen oké, abból a mintából élek, semmi káros szenvedély, még soha az életemben nem próbáltam ki a cigit, az alkohol…hu sört még soha nem ittam, ilyen gyenge likőrt ha “ kell” kb évente egyszer egy kortyot a családdal … ennyi !

Meg tudok állni anyagilag a lábamon, van egy cégem 13 alkalmazott , van 2 diplomám és még 3 képesítésem… igen agyilag tudom mi a helyes, de érzelmileg nem megy !!! Azt érzem kell valaki mellettem akit magam irányítok és azt teszi amit én elképzelek, akarok …valami ilyesmi …

okt. 22. 07:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább kétségbeesetten vágysz arra, hogy valaki szeressen. Akihez férjhez mentél az sem szeretett csak sokat bántott, és utána próbáltál olyanoknál aki alkoholista, de náluk is csak a szeretetet kerested és, hogy valaki megmentsen érzelmileg. Pszichológus, de szerintem nem társfüggőség. Minden ember vágyik a szeretetre, de rosszul választassz partnert. Előbb lelkileg rendbe kellene jönnöd, azután kellene keresned valakit, mert ilyen állapotban nem tudod megfelelően felmérni, hogy ki milyen és működne-e.
okt. 22. 09:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, lehet ez lesz . Amit leírsz igaz teljesen !
okt. 22. 11:28
 7/11 anonim ***** válasza:

"Azt érzem kell valaki mellettem akit magam irányítok és azt teszi amit én elképzelek, akarok"

Szerintem ez megint egy más elem. Ez amúgy nem egy kicsit szülős viselkedés?

#5 attól, hogy később valami nem működik az nem jelenti azt, hogy nem volt ott valami. valami jó, meg szeretet. (Még a függőségekről is azt mondják, hogy az emberek azért mennek bele, mert ott sokáig kapnak valami jót. Pont ennek a jónak válnak a függőivé.) Szóval én nem szeretem, amikor emberek utólak megtagadják a kapcsolataikat, hogy hiba volt. Mert ez azt jelenti, hogy nem tudnak már arra emlékezni, hogy kik voltak ők, és mi volt az a jó, ami miatt bele sodortattak ebbe.

Persze lehetnek szélsőséges esetleg, ahol semmi jó nincs, de szerintem ez ritka. Pont azaz érdekes a kapcsolatban, hogy van valami jó, valami vonzalom, valami öröm, valami biztonság végre, vagy akármi és aztán hogy lesz az, hogy ahogy egyre halad a dolog az időben, ez háttérbe vonul és előtérbe kerülnek valami ütközések és már csak ez látszik.

okt. 22. 11:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen! Pontosan! Most is minden jó majdnem! Ő azt teszi amit én szeretnék, tudom irányítani , szüksége is van rá hiszen alkoholista ! DE vannak dolgok amik felett nem tudok elmenni, eltűnik az hogy figyel rám mert már tudja hogy így is úgy is itt vagyok neki bármennyit iszik ! És így vettem észre hogy én meg nem tudom elengedni …mert jó érzés nekem ha itt van! Főleg napközben mert józan ..az este ki borító tud lenni ( és van egy gyerek is velem )
okt. 22. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az alkohol egy nagyon nehéz ügy. Ha napi szinten iszik és nem egy két sört, akkor azt jó eséllyel nem tudja egyedül megoldani és a te segítséged sem teljes megoldás. Az egész idegrendszere rá van erre állva. Mint amikor le akar fogyni valaki és csak azt veszi észre, hogy már kivette a kaját a hűtöböl és tolja be. Tök nem racionális valami, hanem automatizmus.

szóval csak nagyon hosszú ideig tart átszoktatása segítene az idegrendszernek. És közben is kellene valami új dolog helyette.

Nekem egy barátom most kórházban van majdnem meghalt és akkor sem állt le. Ja és ha ilyen szintre jut már fizikai gondok lesznek az egészséggel szóval még nehezebb lesz, mert már emiatt lesz energiátlan, meg nem jó kedvű, és akkor pláne nem lesz erő a leálláshoz, meg új dolgok tanulásához.

Szerintem valahogy valami helyekre amik ezzel foglalkoznak el kéne jutni.

De ésszerűbb ha tovább mész.

okt. 22. 12:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát te most abban segítesz neki, hogy alkoholista mamradjon, mert van pénzed. Valamint milyen anya vagy, hogy a gyereked mellé ilyen férfit viszel, mikor megtehetnéd anyagilag, hogy akár inkább egyedül neveld a gyereket... Szörnyű!

Ezért nem kellene minden lelki sérültnek megengedni, hogy szüljenek

okt. 22. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!