Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Féltékenységen hogyan sikerült túltenni magatokat?
Itt a valós gond nem a féltékenység...
Sok nő és férfi érzi ezt, de a megoldást nem jó helyen keresik.
Igazándiból az segített, hogy megértettem a dinamikáját a dolgoknak.
Egyrészt az, hogy alapvetően a féltékenység egy irreális érzés, nem tehet róla a másik fél, hogy én ezt érzem (tőle független. Akkor is, ha amúgy tesz bizonyos dolgokat)
A féltékenységemet a saját önbizalomhiányom táplálja. Azaz valójában nem is azért érzem a féltékenységet, mert félek, hogy elhagy, hanem mert félek, hogy nem vagyok elég jó, hogy valami hiba van bennem, hogy nem is vagyok szerethető, hogy csak pótlék vagyok, amíg nem jön egy jobb, akármi... sok gondolat felmerülhet azbemberbe, és ezt sokszor kivetíthetjük a másikra is, de a valóa ok az az önbizalomhiány. Aki magabiztos, tudja mit akar, az nem is lesz féltékeny, hiszen tudja azt is, hogy a választottjának ő maga a legjobb.
Aztán persze szar ügy, ha a párod valódi okot ad a féltékenységedre. Lehet az a kapcsolat kuka akkor. Szóval érdemes megvizsgálni, hogy esetleg totál normális helyzetek vannak csak, és a párod igazándiból csak létezik, és semmi rosszat nem tesz, mégis féltékenységet érzel.... vagy esetleg flörtöl másokkal, eljárogat, biháncolva chatel, és meg se nézheted, titkolózik, másokat néz még akkor is ha veled van, miegymás. Van azért sok dolog, ami nem normális, érdemes figyelni a jeleket, újra átgondolni, hogy mit tapasztalsz.
Persze a féltékenység egy valós megcsalási helyzetre se jó reakció. Inkább csak azt akartam kifejezni, hogy lehetséges, hogy ez az érzés valódi okokat takar, és túlmegy a határon a párod.
Viszont az a legjobb, hogy amúgy elvileg a párod, akkor megbízhetsz benne, szóval totál megbeszélhetitek: hogyan segíthet ő neked ebben. Mert segíthet amúgy... persze ne a féltékenységedet táplálja, ne kelljen bejelentkeznie mindenhonnan, se magyarázkodnia. Hanem rajtad, az önbizalmadon tudhat segíteni. Azzal, hogy ott van, bátorít, visszajelzést ad. Az a legjobb egy kapcsolatban, ahol együtt tudtok fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!