Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes stratégia a párom részéről, illetve én hogyan viszonyuljak ehhez?
Kicsit hosszú lesz a magyarázat, de remélem érthető. Párommal egy éve vagyunk együtt. Neki van egy két éves, traumatizált lánykutyája. Mivel gyakran utazunk, vagy a párom jön hozzám, mivel én külföldön dolgozom, az egyik legjobb barátjának lepasszolta mindig a kutyát. Úgy tűnt semmi baj.
Ugyanezt a baratját bevonzotta a cégbe, ahol a párom is dolgozik, s nem telt bele pár hétbe, hogy kiderült, ez a srác egy eléggé nárcisztikus valaki. Ha neki nem szólnak olyan dolgokról, amihez neki nincs köze felháborodik, hogy miért nem szóltak neki. Illetve úgy működik ott alsó szintű beosztottként, mintha főnök lenne.
Én egyébként jól kijövök ezzel a sráccal, volt amit vele beszéltem meg, amikor voltak konfliktusok a kapcsolatban, és jó tanácsokat tudott adni.
Kiderült, hogy a srác lakótársa látta, hogy ez a srác kínozta a párom kutyáját, kikötötte, ha bepisilt, szájkosarat húzott rá, ha ugatott, stb. Nagyon durva. Pedig csak rá volt bízva.
Mikor a párom erről mesélt, bár elítéltem, hogy nem szeretnék ebben állást foglalni. Nem azért mert nem ítélem el az állatkínzást, hanem mert fontos nekem, hogy megmaradjon ez a barátság. A legrosszabb ugye az is, hogy most párom kollégája, de lehet egy ponton ki fogják onnan csapni.
Párom is kiakadt, mert én nem foglaltam állást. Mi lenne a helyes döntést most az én részemrõl, s párom hogyan kezelje ezt a szitut?
A párod nehéz döntés előtt áll, azt várná, hogy támogasd, hogy együtt érezz a problémájával, de te csak vállvonogatsz, mint akit nem érdekel, mint aki el akarja magától távolítani a dolgot, hogy "semmi közöm hozzá, ez a te problémád". Ne csodálkozz rajta, ha a párod kiakadt.
Fordított helyzetben, amikor neked kellene döntést hoznod fontos kérdésekben akkor hogy esne a hasonló hozzáállás?
#4 utólag azt, hogy megköszönöd, s próbálsz rá vigyázni, hogy ne hagyd el. S amikor átadja akkor elrebegni "nem kellett volna ilyen drága gyűrű" mondatot.
Egyébként tényleg a gyűrű értéke zavar? Vagy az hogy még nem érzed készen magad arra, hogy gyűrűt húzzanak az ujjadra...
bocsi, az #5-ös választ nem ide szántam 😂
#4 utólag azt tudod tenni, hogy odaállsz a pasid elé és azt mondod neki: "tudom, hogy nehéz döntés előtt állsz, ne haragudj ha nem úgy reagáltam ahogy szeretted volna, de tudd, hogy mindenben támogatlak, miben tudok neked segíteni?". Magyarán bocsánatot kérsz, amiért érzéketlennek tűntél. Viszont őszintén tedd!!! Ne mentegesd magad, hogy "csak azért nem mondtam mert nem akartam..." mondatok nagyon kerülendőek ilyenkor! Igenis érezze, lássa a pasid azt, hogy tényleg megbántad, hogy érzéketlennek tűntél.
Cool story bro
Egy kicsit még dolgozz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!