Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan oldjuk meg a problémát?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldjuk meg a problémát? Miért kell a szülőknek beavatkozni a mi kapcsolatukba?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok a barátnőm 22.

Párkapcsolatban vagyunk 4,5 évet. Úgy kezdtük, hogy jártunk moziba, jártunk sétálni a természetben, wellnesre jártunk. 2020 szerintem akkor koronavírus kezdődött Szlovákián, mint Magyarországon is. Ettől az évtől, mikor elkezdődött a koronavirus terjesztése, úgy döntöttünk, hogy együtt leszünk mindennap, mert az államok lockdawn becsukni akartak mindent, és sikerült is nekik, tilos az éjszakai kimenés stb.

1 év után úgy döntöttünk, hogy "összeköltözünk". Úgy költöztünk össze, hogy egyszer az én szüleimnél voltunk, egyszer a barátnőm szüleinél voltunk. Minden működött. El kezdtünk sütni ostyát karácsonyra, azt árultuk, sok csomag ostyánk volt. Az ostyát a szüleimnél sütöttük.

Aztán Elkezdődött olyan folyamat, hogy egyhúzomban nálam voltunk, nem voltunk a barátnőmnél. 1 ok az volt, hogy nálam nagyobb a magánélet, külön volt szobám nálam. Barátnőmnél nem volt olyan magánélet mint nálam. Barátnőmnek a szobájában nem volt olyan magánélet mint nálam a szobámban. Barátnőmnek van 2 nővérei fiatalabbak. Van ajtó a szobámban de a mi szobánk keresztül közlekedtek ha mentek a konyhába, vagy a fürdőszobába. Idővel ezt megoldottuk befalaztuk és csináltunk másik kijáratot hogy ne járjanak a szobánk keresztül.

Mikor 1 évet együtt voltunk az után mentünk egybe úgy egybe gondolom hogy egyszer nálam voltunk, egyszer nála. De volt olyan időszak, hogy 1 évet nálam volt a barátnőm, nem akartam hogy menjen haza mert nálam jobb volt a magánélet még minden. Nem mondhatom hogy fogságban tartottam öt, ha akart haza mehetetett volna, de ő félt megmondani mert mindig kérdeztem, hogy minek megy haza, mikor jövünk hozzám stb. Minden úgy volt ahogy én akartam. De megint nem minden de többnyire. De járt haza hétvégeként.

Ebben az évben januárban a barátnőm besokkalotta, hogy minden úgy volt ahogy én akartam, nálam voltunk mikor ő nem akart lenni nálunk. Akkor azt mondta hogy akar magának 2 nap szabadságot. Oké megkapta. De a szüleim ezt rosszul vedték, mert idáig nálunk volt, nem volt semmi gond, sütöttük az ostyát, és mikor megkaptuk a pénzt leléptünk a barátnőm szüleihez. Szüleim idegesek voltak nagyon, hogy csak kihasznalni tudta a barátnőm őket, stb, stb. Amit a 2 nap szabadságot illeti nem mondta hogy mi végett akarja, csak hogy akar 2 napot külön lenni, hagyjam békén. Oké békén is hagytam. De a szüleim közbe szóltak, hogy ez nem úgy működik menj a pi és kész. Én nem tudtam mi végett ezt akarta a barátnőm. Megbeszéltük az egészet minden rendben is volt.

A jelenlegi helyzet miatt nagyon nagy nyomás alatt vagyok. Az anyósnak nem volt befestve a háza, nem volt "bemelegítve" ahogy szókják mondani értitek mire gondolok. Anyósnak a főnökjének csináltak kőművesek valamit a házon, nem tudom pontosan hogy mit. Anyósnak a főnökje fel ajánlotta az anyósnak, hogy a kőműveseknek nincs jelenleg munkájuk, hogy nem-i akarná az anyós befesteni a házat kívülről, bemelegíteni stb. Anyós kérdezi mennyibe fog kerülni? Hogy 10 ezer €, de hogy a főnökje azt megfizeti, és hogy havonta fogja fizetni az anyós a főnökjének. Anyósnak nincs annyi pénze rá, azért felajánlotta a főnökje, hogy a főnökje kifizeti az egész összeget, és hogy az anyós fogja havonta fizetni neki. A kőműves munkások még nem számították ki hogy mennyi lesz a végleges összeg, azért lehet számítani 10-12 vagy 15 ezer €-ra.

Nos mivel anyósnak vissza kell adnia a főnöknek a 10 ezer €-ot, nincs miből neki vissza adni. Amennyit keres az minden elfogy egész fizetés. Anyósnak szüksége van pénzre, segítségre, hogy én, barátnőm adjunk bele 100 vagy 150€-ot és a testvérei is úgy. És anyós is fog félre rakni 200€-ot. Számoljuk hogy 150€ ad mindenki az ki jön havonta az 800€. De az a pénz 150€ az nem csak ház újítása van be számolva, hanem a gáz, víz, villany, élelmiszer, szóval minden.

Mivel már 5 éve dolgozom, a szüleimnél élek, oda tartozom még, nem adtam semennyi pénzt a háztartásba, mert nem akartak. Most mivel az anyós közölte, hogy szüksége van pénzre, akkor a szüleimtől megkérdeztem, hogy nem-i kell beadni háztartásba, nehogy úgy fog kinezni tudjátok hogy gondolom. Hogy 1 évet voltunk a szüleimnél, hogy ők nem vittek el semennyi pénzt tőlünk, mert azt akarták, hogy spóroljunk. És hogy most kisegítem az anyóst már nem tetszik nekik.

Barátnőmmel tervezzük a közös életet, hogy külön menni lakni. Kaptunk is lehetőséget a falumban ahol lakom, sajnos nem fogadtuk el az ajánlatot mert csak én dolgozom, barátnőm most végezte a főiskolát. Barátnőm el is fogadta volna az ajánlatot a lakást, mert akkor volt pénze az anyjától, nagymamái adtak neki pénzt. Járt múlt nyáron munkába iskolából, kapott is szép pénzt. Most mivel elkezd dolgozni mondtam neki, hogy megprobaljuk a külön életet? Hogy még nem, mert össze akar spórolni pénzt. Mondom hisz van össze spórolt pénzed az ostyából, hogy igen de ő akar menni dolgozni és abból a pénzből fizetni a lakást.

Szüleim ezt nem értik, hogy miért nem akar a barátnőm még mindig külön lakni velem. Mert hisz van pénze neki is még nekem is. Szüleim azt mondják, hogy ne hadjam magamat lealacsonyitani, ne hadjam magamat manipulalni, hogy én vagyok a férfi én nekem kell megmondani hogy hova megyünk lakni. Ja és a lakás ahova szeretnénk menni az 200€ kerülne. Most 150€ a barátnőm fizet az anyjának mindenért, én is az 300€. Ha most 200€ lakásba mennénk az a miénk lenne és nem kellene pénzt adni az anyósnak. De a barátnőm a faluba ahol lakom oda nem akar menni, és hogy akarja kisegíteni az anyját. De mondom oké segítsd az anyudot, de végre próbáljuk meg a közös életet külön menni a szülőktől. Szüleim nagy nyomást produkálnak rám, nagyon rossz negatív dolgokat mondanak. Hogy ő szlovák hogy nekem magyar illene stb. Nagyon nyomnak a szüleim hogy menjünk külön lakni de ez nem olyan egyszerű.

Mit csinaljak? Mit csináljunk? Barátnőm a falumba nem akar jönni mert ott mindenki mindenkit ismer. Városon 500-600€ a lakás. Olyanokat mondanak a szüleim, hogy már nem akar engemet a barátnőm, stb.

Amit még az utolsó dolog amit nagyon a fejemhez vágják a szüleim az pedig az, hogy a barátnőm csak hétvégére jár hozzánk. Hogy valamikor itt volt egész heteket, hónapokat.

Kérlek adjatok tanácsot.

2024. jún. 14. 14:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Mindenkinek sok sikert az olvasáshoz, én inkább kihagyom!

Kérdező, nem kell a sok rizsa, inkább írd le röviden és tömören! Amúgy meg mindenkinek annyira szólnak bele a kapcsolatába a szülők amennyire hagyja.

2024. jún. 14. 15:12
 2/14 anonim ***** válasza:
61%

"Szüleim azt mondják, hogy ne hadjam magamat lealacsonyitani, ne hadjam magamat manipulalni, hogy én vagyok a férfi én nekem kell megmondani hogy hova megyünk lakni."

Nem jól mondják, ez nem a régi kommunista világ és ne hallgass ebben rájuk! A barátnőddel KÖZÖSEN kell eldönteni, hogy hová mentek lakni, az ő szüleinek szintén nincs beleszólása bele ha nem segítik őt anyagilag a lakást értve!

De, jön a de abban igazuk van a szüleidnek, hogy a csaj rád unt és kihasznált téged és őket is!

Mert ő maga döntötte el, hogy inkább nálatok lesztek, hogy tudjatok nyugodtan kefélni mert ő náluk nem tudtatok volna a testvérei miatt. Addig míg nálatok kefélted addig anyád főzött, sütött, mosogatott, használta anyádék zuhanyzóját, vizét inni, vagy bármi mást.

Gondolom egy centet nem adott bele, nem is bőven segített neki mert akkor nem mondta volna, hogy kihasználta őket.

Aztán fogta magát a csajod és rád fogta, hogy miattad voltatok inkább anyádéknál és 2 napig fújta magát. Most is lenne lehetőség együttélésre tőlük külön és mégse akar.

De azt elvárja és persze anyós is, hogy adj bele az ő házuk csinosításába.

Egy hülye bohóc vagy kérdező és hiába választod a csajt ő előbb leszed pénzedről aztán ki fog téged dobni és lecserélni más faszira.

Anyád helyében már rég kidobtalak volna a pitsába mert nemhogy a kis krvád még te se adtál anyádéknak még egy fityinget se. Többet ér neked a kis pénzéhes lotyód és a családja.

Nah majd rá fizetsz ha nem hallgatsz anyádékra. 🤡🤡🤡

2024. jún. 14. 15:13
 3/14 anonim ***** válasza:
66%

Egy igazi nyelvészeti tanulmány alapanyag ez a szöveg, nem gondoltam, hogy a felvidéki magyar nyelv ennyire különbözik az anyaországi magyartól.

Bocs az offért, nem tudok mit hozzátenni mint amit fentebb leírtak.

2024. jún. 14. 15:17
 4/14 anonim ***** válasza:

Hogyha barátnőd városban akar élni, te pedig nem avagy nincs rá pénz, akkor nem fog veled falura költözni.

Az anyját valószínűleg akkor is támogatni fogja, hogyha elköltözik, így a költözés nem csökkenti a költségét. Az is benne van a pakliban, hogy valamiért már nem is akar veled együtt lakni, helyedben mindenképpen rákérdeznék, hogyan képzeli el a kapcsolatot, lát benne jövőt?

2024. jún. 14. 15:20
 5/14 anonim ***** válasza:
17%
Ezt a ChatGPT írta?
2024. jún. 14. 15:20
 6/14 anonim ***** válasza:

"Hogy még nem, mert össze akar spórolni pénzt. Mondom hisz van össze spórolt pénzed az ostyából, hogy igen de ő akar menni dolgozni és abból a pénzből fizetni a lakást."

Én szerintem ő nem fog veled sehol élni, se faluba, se városba. Más főiskolás külön él a családjától egyedül vagy a párjával és ő még mindig otthon rostokol. Mondjuk te ugyanaz vagy, de legalább már különköltöznél. Kifogás a suli és a munka.

2024. jún. 14. 15:27
 7/14 anonim ***** válasza:
4# tudod ki a h*vno! 😂 Ember, én nem leszólásból mondom, csak meglepett az írásod, ennyi. Szépen beszéled a magyart. Peace.
2024. jún. 14. 15:30
 8/14 anonim ***** válasza:
#8 Büszke volt rá, hogy szlovákiai, gondoltam akkor villogtattom magam én is, hátha egyetért velem is.🤣
2024. jún. 14. 15:32
 9/14 anonim ***** válasza:
9# Hát én annyit értettem belőle, hogy a szüleinak adtál igazat. :D
2024. jún. 14. 15:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Szüleinek*
2024. jún. 14. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!