Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régen miért nem vetette a férfi a nő szemére, hogy "beleült a készbe", amikor a nőt mondjuk 18-9 évesen férjhez adták,és nem volt semmije?
Nem minden pasi ilyen.
Akkoriban teljesen más szokások voltak, mint ma, ezt nem lehet összehasonlítani.
Lakónak.
Meg házvezetőnőnek, anyukának. Stb.
Nincs joga. De nyilván nem ezen múlik.
Mert régen a férfi dolga volt megteremteni az egzisztenciát, a nőé meg vezetni a háztartást.
Most meg mindkét fél dolgozik, mindkét féltől elvárható, hogy vezesse a háztartást... de az egzisztenciát a férfi teremtse meg továbbra is.
Régen más volt a társadalmi elvárás, mások volt a nemek közötti szerepek.
A nők kiharcolták maguknak a jelenlegi helyzetet.
Régen minden más volt. Akkortájt a nők többsége nem is dolgozhatott, a férj kötelessége volt eltartani. Cserébe reggeltől-estig robotolt otthon.
Egyébként normál esetben ma se mond ilyet egy férfi, max akkor ha a nő nem ad haza semmit, vagy csak terpeszkedik otthon, élvezi a kényelmet. Én is mondhatjuk hogy beköltöztem a készbe, de igyekszem is megcsinálni az itthoni teendőket, mert a férjem becsületesen, és sokat dolgozik.
Mert régen a nagymamád cserébe szült több gyereket, felnevelte őket, plusz az összes házimunkát is ő végezte. Kb az életét tette nagyapád kezébe.
Most meg sokféle ember él sokféle szokással. Én nőként pl sohase szolgáltatnám ki magam egy férfinek. Van saját lakásom, pénzem. Páromnak is. Így nincs alá-fölé rendeltség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!