Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan képesek emberek hosszútávú kapcsolatokat kialakítani?
30 éves férfi vagyok, rájöttem nekem ez nagyon nem megy. Marmint, két-három hónapi elismerkedek valakivel, majd jön egy pont, kellemetlenség, és utána bármi történik, folyton ez megy a felyemben. Aztán kb versenyt játszunk, hogy ki szakít előtt
Közben meg látom a kis nyálas párocskákat andalogni, házasodni, majd rájövök, hogy ez nekem nem kell. Ugyanakkor rohadt magányos vagyok, még kapcsolatban is. Mit tehetek ezzel?
Nem mindenki alkalmas rá, pláne nem bárkivel. Sok energiát igényel egy jó kapcsolat fenntartása, de megéri.
Szerintem az alábbiak fontosak:
- Mindkét fél nyitott, szeretne egy egészséges kapcsolatot, lezárta a múltbeli kapcsolatait.
- A felek érdeklődnek és vonzódnak egymás iránt.
- Mindketten tudnak asszertív módon, nyíltan, őszintén, tapintatosan kommunikálni, meghallgatják a másikat, figyelmesek.
- Tesznek a kapcsolatért, kezdeményeznek programokat, kötnek kompromisszumot, együtt terveznek.
- Egyeznek az alapvető értékeik és céljaik.
- Tesznek azért, hogy a mindennapokban boldogok legyenek, randikkal pl.
Tehát kell először is egy egyéni képesség rá (pl kommunikáció stb), aztán kell, hogy passzoljatok (pl hasonló világnézet), majd kell tenni is érte folyamatosan (pl apró gesztusokkal), amihez elengedhetetlen az, hogy legyen szerelem, hiszen anélkül nagyon nehéz elérni a kompromisszumra való hajlandóságot ilyen szinten.
Kötődési problémáid vannak szerintem.
Erős önismereti munkát javaslok, ha kell, akkor szakemberrel.
6# ossal egyetértek.
Te kvázi önmagad elleni dolognak tartod, hogy tartós kapcsolatban legyél.
Pedig hidd el, hogy az életben sok- sok olyan dolog van, amit csak így élhetsz/ tapadztalhatsz/tanulhatsz meg.
De nem erőszak a disznótor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!