Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szól rám? Lelki oka lehet ennek?
Sziasztok
Egyszerűen nem értem a páromat. Én nyitott ember vagyok, ő pedig elég zárkózott, nem egy nagy dumagép, elég nehezen tud megnyílni. Ezt a dolgot egy-egy baràti összejövetel alkalmàval, pár pohár alkohol oldja, vagy ha nem buli van (egyébként nagyon ritkán iszik), akkor csak a nagyon közeli barátok társaságában képes oldottabb lenni. Nem is ezzel van a baj, hiszen így ismertem meg, sosem tettem volna megjegyzést neki, hiszen nem vagyunk egyformák és így szeretem, ahogy van.
Viszont: azt látom rajta, hogy a nyitottabb embereket kedveli. Sokat tud velük nevetni, ha viccelődnek, magukat adjàk, esetleg harsànyak is néha. Én is ilyen vagyok, szeretek poénkodni, szeretem a társaságot, a beszélgetéseket, a jó kedvet, a közvetlen emberek társaságát, de....itt jön a de. Ha össze jövünk a baràtainkkal, engem mindig leszól a pàrom a többiek előtt. Az én megnyilvànulàsaimra mindig van megjegyzése, az nem vicces és nem szórakoztató amit én mondok, vagy csak épp cinikusan hozzá fűz pár gondolatot. Nekem ez borzalmasan rosszul esik. Olyankor mindig tartom magam mások előtt, de nekem ez annyira fáj, hiszen így ismert meg, így szeretett belém, így vagyunk már több mint 10 éve egy pár. Többször is mondtam már neki, hogy szeretném ha nem visekedne így mások előtt velem. Miért csinálhatja ezt? Lehet ennek valami mélyebb oka, pszichológiai hàttere?
Mikor összejöttünk anno, nem volt ilyen velem, csak idővel kezdte ezt el és úgy érzem teljesen meggyilkol belülről, nem lehetek önmagam, mert mindig rám szól, leolt. Sok barátom van, sok embert ismerek, úgy vélem, kedvelnek a társasàgomban lenni, komoly vagy könnyed témàkról is beszélgetni, nevetni, akár sírni. Nyitott, beszédes lány vagyok, de mindig is az voltam. Bár már lassan inkább kétszer meggondolom mit mondok...
Sajnos igen, már az önbizalmamat rég alá ásta... Úgy érzem ilyenkor megszégyenít és belül össze zsugorodom apróra. Persze a többiek nevetnek ilyenkor, ha beszólogat, lehet az is, hogy ez vezérli, de nekem ez rosszul esik. Ha a társaságból más mond bármit, az rendben van, de ha én akkor jön a fricska.
Első válaszoló, neked is köszönöm hogy írtál, de a kérdésem nem az ő zárkózottságára irányult, hanem erre a viselkedésre amit csinál velem szemben. Persze az is teljesen érthető, hogy oldja az alkohol, nem is lenne ezzel semmi baj az ég világon, csak hogy ő egyedül engem bánt ilyenkor.
Többször mondtam már neki, egy egy alkalom előtt, hogy remélem nem fog beszólogatni, mert már nem bírom. Megfordult a fejemben az is, hogy "visszavonulót" fújok és nem veszünk részt már semmiben inkább, de ha az ő oldalát nézzük, kb nem lennének barátaink, de még haverok sem.
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!