Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan kezeljem, ha a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezeljem, ha a barátnőm gyászol egy másik férfit?

Figyelt kérdés

Mi lassan egy éve vagyunk együtt.

Ez a férfi idősebb volt nála, 50 körüli, barátnőm 28 éves. Munkatársak voltak és barátok is, barátnőm szerint neki ez a férfi apapótlék volt (a saját apjával sosem volt jó kapcsolata, én is egyszer találkoztam vele, alkoholista). Ez a férfi nős volt. Aztán mi összejöttünk, barátnőm munkahelyet váltott és kicsit megkopott a kapcsolatuk, ritkultak az üzenetek és hívások, találkozások. Nem voltam féltékeny, bízom a barátnőmben, bár a férfival kapcsolatban voltak kételyeim.

Aztán egyik nap arra jöttem haza, hogy a barátnőm nagyon sír, mondta hogy ez a férfi meghalt hirtelen szívinfarktus miatt. Azóta is sokszor sírdogál, szomorú, alig eszik. Kirakott egy képet is róla az asztalára. Nem nagyon beszél róla, annyit mondott csak, hogy fontos szerepet töltött be az életében.

Eközben ott van az is, hogy egyesek szerint akkoriban viszony volt köztük, nem mindenki hitte el a barátság dolgot. Gondolom látják mások is, hogy barátnőm szomorú és fogyott is. Ezzel pedig csak megerősíti a szóbeszédet, még ha alaptalan is.

Próbálok támogató lenni, sokszor jobb kedve van, de aztán megint sokáig csöndben van, tudom, hogy rá gondol.

Szeretnék kérni őszinte tanácsokat, ki hogy cselekedne a helyemben.

31F

2023. okt. 7. 16:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Támogasd, hiszen egy fontos barátját vesztette el. A szóbeszéd fontosabb, vagy a párod? Kinek hiszel?
2023. okt. 7. 16:57
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Én is inkább mellé állnék, mint adnék a rosszindulatú pletykákra.
2023. okt. 7. 17:14
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Hát, te ismered a barátnőd, neked kellene tudni, hogy képes lett volna egy 50es pasival félrejárni.
2023. okt. 7. 17:22
 4/11 anonim ***** válasza:
2%
Azt még hozzátenném, hogy a legtöbb nőben semmi tartás nincs, ha valaki bejön nekik. Márpedig ez a figura eléggé közel volt hozzá.
2023. okt. 7. 17:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont párkapcsolatban voltam amikor elhunyt, az életemben hasonló szerepet betöltő férfi. Rólunk is azt hitték, hogy ez több, mint barátság. Persze több is volt, csak más szemszögből. Mellettem volt a párom, megértett, századjára is végighallgatott stb. Nagyon sokat segített. Utólag mondta, hogy neki is megterhelő volt, de ő is érezte ennek a halálnak a súlyát. Szóval szerintem a legjobb, ha mellette állsz, amíg igényli. És ne úgy gondolj rá, hogy ő egy másik férfi, hanem úgy, hogy neki ő egy "apuka" volt.
2023. okt. 7. 17:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyértelmű, hogyan kell cselekedni ebben a helyzetben. Legyél képes a bizalomra és az együttérzésre, mert ezek nélkül rengeteg extra nehézség és probléma lesz még az életedben.
2023. okt. 7. 20:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Külön köszönöm az 5. válaszolónak, hogy leírta a saját hasonló történetét. Lehet félreérthetően írtam fent, a barátnőmben bízom, sosem adott rá okot, hogy ne. Kötődött hozzá de nem úgy. A férfit annyira nem ismertem közelebbről, nem láthattam belé, csak néha volt olyan benyomásom, hogy az ő kötődése valahogy több vagy másabb volt.

De már meg is bántam a kérdésem és kicsit el is szégyelltem magam. Természetesen próbálok a legjobban a barátnőm mellett állni.

Köszönöm még egyszer a válaszokat!

2023. okt. 7. 20:42
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Hát... én tuti nem bírnám az ilyesmit. Szerintem itt csak nők válaszoltak. Tegyél ki egy másik kérdést pár nap múlva, amiben nőként kérdezel, hogy a párod egy másik not sirat akire anyukaként nézett fel. Kapod majd az ívet.

Én akarnék lenni a maximális támogatója a páromnak(én az is vagyok), ha egy másik férfi az akire ennyire felnéz és ennyire oda van érte én hagynám hogy akkor jöjjön össze vele. Nekem fura az hogy te neked ez teljesen ok.

2023. okt. 7. 22:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#8 Én például férfiként válaszoltam.

"Én akarnék lenni a maximális támogatója a páromnak(én az is vagyok), ha egy másik férfi az akire ennyire felnéz és ennyire oda van érte én hagynám hogy akkor jöjjön össze vele."

Te mint maximálisan támogató társ? Na ne röhögtess.

2023. okt. 7. 23:01
 10/11 anonim ***** válasza:
9%
Te döntöd el hogy rohogsz e vagy nem. Nem én. Ne bízd rám azt amiben neked van hatalmad.
2023. okt. 7. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!