Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a gonosz emiatt?

Figyelt kérdés

Előzmények: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__122228..

Megbeszéltük, hogy ez nem mehet így tovább és változtatni kell. Segítek neki benne, számolom kb helyette a kalóriákat, főzök egészségesen, tehát minden tőlem telhetőt megteszek. Viszont állandó vita ez köztünk, mert "nem hagyom enni" miközben ő folyton éhes. Jelzem, fokozatosan csökkentem a kalóriákat, és még azt sem sikerült elérni, amivel megállna a hízása.. és már ezt sem bírja. Viszont szerintem az nem normális, hogy 4 big mac, nagy sült krumpli és nagy üdítő az ebéd, mert ő a nagyobb adagokhoz szokott.. Ebben nem tudok empatikus lenni semennyire. Ha ennyit összezabált, akkor most viselje a következményeit.

Tényleg én vagyok a rossz, mert nyomást gyakorlok rá, hogy egészségesebb legyen?

2023. máj. 5. 15:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Lehet mennyiséget enni akkor is, ha diétázol. Rossz dolgokat eszik. Ha mondjuk reggelire eszik egy nagy adag zabpelyhet fehérjeporral és egy kis gyümivel, akkor az délig kitart. Legalábbis én nem szoktam éhes lenni tőle egy darabig. Ebédre, vacsira lehetne törekedni fehérjedús étkezésre lassú ch-val kiegészítve. Pl bulgur vagy rizs párolt csirkemellel és zöldségekkel. Kalóriabázissal kiszámoltam, hogy sportolàs mellett mennyi kcalra és fehérjére van szükségem ahhoz, hogy fogyjak. Hát igen gyakran deficitben zártam a napot úgy, hogy bőven ettem és jól laktam mindegyik étkezés alkalmával. Ne 4 big Mac menüt egyen ebédre, hanem cserélje le valami sokkal egészségesebbre! Máris nem lesz éhes, mellette pedig heti 3x jarjon el mozogni. Én ezzel a módszerrel fogytam le 10 kilót a terhesség előtt és így lett meg a kislányunk is.
2023. máj. 5. 15:33
 2/16 anonim ***** válasza:
85%

Amerika amugy is híres a dagadtakrol.

Ha itthon él, majd visszafogy.

Legalább bizonyitva van hogy nem főz ra senki es veszi kint a gyorskajákat

2023. máj. 5. 15:35
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

Bocs, de miért te "kezeled", amikor láthatóan szakszerű segítségre van szüksége? :/

Kiszámoltad egyáltalán, hogy egy Big mac hány gramm? 220 gramm körül van. Az már 880 gramm, + a krumpli ~150 gramm, így már 1030 grammnál járunk, és ez csak a szilárd étel, amit megeszik EGY ÉTKEZÉS ALATT. Van róla fogalmad, hogy mekkora a gyomra, ha ennyi ételt képes befogadni egyszerre, + üdítő? Lefogadom, hogy éhezik szerencsétlen, mert te "fokozatosan" lecsökkentetted az adagját... ami SZERINTED fokozatos, valószínűleg az ő teste számára nem az, így éhes marad. Addig csinálod ezt, míg még többet fog hízni a koplalás és éhezés miatt.

Javaslom szakember felkeresését, aki összeállít egy értelmes étrendet neki és monitorozza szakszerűen a fogyását, mert TE erre biztos nem vagy képes.

2023. máj. 5. 15:37
 4/16 anonim ***** válasza:
59%

Bigmacet enni önmagában is bűn, nemhogy egy normális étkezés helyett...

Csórikám:S

Azt nem csodálom, hogy az USAban meghízott. Volt pár ismerősöm kint pár hónapra és ott konkrétan nagyon kell keresni, hgoy az ember sósat ehessen. Még a húsok is cukorral vannak átitatva, nagyon beteg. És a kis adagok is óriásiak. Szóval ember legyen a talpán, aki nem hízik meg ott, főleg ha Magyarországról, a zabálás országából jött.

De ha meghízott, hát meghízott, ezzel bizony kezdeni kell valamit. Ha csak magának ártana, még azt mondom nincs köze hozzá senkinek, de tekintve, hogy egy párkapcsolathoz szükség van a vonzalomra is, ami problémás, ha kövéren nem tartod kívánatosnak, akkor bizony nem magánügy a dolog és tennie kell a dolog ellen.

Nem vagy gonosz. A szereped kb annyira kedvelt most, mint kisgyereknek a szabályhozó anyuka a mindent megengedő apuka ellenében. Nem szeretjük, de igazából enélkül nagy szarban lennénk.

Szóval hajrá, és kitartást!

2023. máj. 5. 15:43
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért is idegesebb, mert alacsony a vércukra. Én is azt gondolom, hogy jobb ötlet lehet az ő esetében, ha sok séta, laza kocogás mellett ízetlen, otthonfőzött ételeket esztek, akkor nem lesz éhes, és talán szép lassan vissza is fogy a normál súlyára.
2023. máj. 5. 16:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
a pasit amúgy zavarja a súlya, ő akar fogyni? Mert ha benne nincs elhatározás és motivációm, akkor úgyse tudod lefogyasztani. Amúgy, amit az első írt, az nagyon igaz. A minőségét kellene az ételeknek először megváltoztatni, mert ezek nagyon rossz minőségű élelmiszerek.
2023. máj. 5. 16:49
 7/16 A kérdező kommentje:

Zavarja a súlya, de nyilván nem annyira mint engem. Bár engem is jobban zavar az egészsége, de azért az sem olyan jó hogy fél év után az első együttlétkor nem tudott úgy felettem lenni, hogy ne terített volna be a rám lógó hasa..

3-as: az a szomorú, hogy ennél még többet is bírna enni. Sokkoló, hogy mennyire megváltozott. Szerintem 2800-3000 kalóriától nem kéne éhen halnia. És miért ne lennék rá képes? Igaz, hobbista vagyok etéren, de edzek, főzök, egészségesen étkezem, és megvan valamennyire az ehhez szükséges tudásom. Magas fehérjebevitel, egészséges mennyiségű és minőségű zsír, alacsony szénhidrát és sok zöldség a "diéta" alapja. Bár diétának ezt én még nem nevezném.

2023. máj. 5. 18:48
 8/16 anonim ***** válasza:
39%
Itt nem csak a kalóriáról van szó, hanem a mennyiségről. Ha 1 kg ennivalót képes megenni egy étkezés alatt, vagy még többet, mint ahogy állítod, akkor ha te hirtelen csak 200g rizset, 200g zöldséget és 200g csirkemellet teszel elé, igenis éhes marad, mert a gyomra az 1kg (vagy több) mennyiségre van kitágulva és "üres marad" részben. Az ember gyomra nem egy fix térfogattal rendelkezik, hanem tágul vagy épp összeszűkül. Ha te hirtelen drasztikus változásokat csinálsz a MENNYISÉGBEN, szerencsétlen állandóan éhes lenne. Pont ezért kéne szakemberhez fordulnotok, és nem neked a "hobbi tudásoddal" kezelgetni őt... arról nem is beszélve, hogy egy egészséges étrendet fenntartani egy átlag/sportos testtel teljesen más, mint egy nagy súlyfelesleget leadni.
2023. máj. 5. 19:23
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem irigylem a sracot, kemeny ut var ra. Raadasul ezek a gyorskajak addiktivek az izfokozok miatt.
2023. máj. 5. 19:48
 10/16 anonim ***** válasza:
65%
8-as, nem kell ehhez "szakember". Kalóriabázissal simán kivitelezhető, amit annyira mondasz. Ingyenes az alkalmazás és a youtubeon pl simán talàlsz fitnesz gurukat, dietetikusokat, akik utat mutatnak, hogy milyen legyen az étrended. Ez nem agysebészet.
2023. máj. 5. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!