Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az adott terapeutát vagy a párterápiát hanyagoljam?
Felhívtam egy terapeutát, aki azt hirdeti magáról, hogy párkapcsolati krízishelyzetekben, döntésekben segít. Mondtam, hogy párterápiát keresek, mert a kapcsolatomban 0 a kommunikáció és válni akarok, de a férjem nem akar, viszont a terápiát ő vetette fel (bár valószínűleg csak időhúzásnak szánta, mert szakembert nem keres, csak ideges lesz, ha felhozom). Ez a terapeuta viszont kategorikusan közölte, hogy a terápia nem tud segíteni és hiába vetettem fel több területet is, ahol szerintem tudna, mindegyikre idegesen azt mondta, hogy nem, és hogy ha el akarok válni, akkor váljak el és kész. Amit nem is értek, hiszen ha annyira egyszerű lenne ez, akkor ki menne párterápiára?! Szóval kb. azt próbálta elhitetni velem, hogy a párterápia nem jó arra, hogy fejlessze a kommunikációt vagy egy semleges teret biztosítson a párbeszédhez, ahol nem lehet kibújnunk a válaszok alól. Végül annyiban maradtunk, hogy írok neki egy levelet, másolatként a férjemnek is és a terap a munkatársával megvitatja, hogy vállaljanak-e minket.
Sajnos ahol élünk, nehéz angol nyelven is dolgozó terapot találni (párterápiához meg mindjárt kettőt is), mert egymással angolul beszélünk elvileg (gyakorlatilag meg a férjemhez se szabad szólnom). Ezért most nagy dilemmában vagyok, mert ez a telefonbeszélgetés számomra nagyon dühítő volt, nem hiszem, hogy ezek után ez a terapeuta élőben túl szimpatikus lenne. Másrészt meg mi van, ha igaza van és számunkra fölösleges a terápia? Szóval nem tudom, hogy mit adjak fel, a terápiát, vagy csak ezt a pszichológust, azaz keressek tovább?
Szerintem az a baj, amire használni akarod a terápiát "ahol nem lehet kibújnunk a válaszok alól."
Ilyet senki sem fog tenni, NEKTEK felesleges a terápia. Nincsenek ilyenek, hogy muszáj legyen kommunikálnia, ez nem valami erőszakszerv, ahol ráveszik, hogy legyen jóban veled és beszéljétek meg a gondokat. Ez bizony válás.
Ráadásul ő nem is akar menni, elrángatod? El kell válni. Mi köt hozzá, anyagi érdek? Ha igen, építs másik életet még házasságon belül és akkor lépj le. Patkány dolog, de a párod is ezt tette, és a kinti országhoz ragaszkodni kell, ha máshogy nem megy, haza ne gyere! Tessék nyelvet tanulni és munkát vállalni és ismerkedni mellette! Ennek már annyi.
Hát és mi van akkor, ha nem segít a terápia? Semmi, max pár hónappal később váltok el, na bumm. Elmondhatod, hogy te mindent megtettél.
Mondjuk nem is ezzel a szakemberrel, aki ennyire elutasító a nulladik perctől. És nem is úgy, hogy a férjed csak mondja, hogy szeretne javítani a kapcsolatotokon, menjetek terápiára, de egy szalmaszálat nem hajlandó keresztbe tenni értetek. Ha a terápiás ötlet, a válás meglobogtatása után sem igyekszik, próbálkozik javítani a kommunikációján, akkor abban igaza van a terapeutának, hogy ők nem fognak tudni segíteni. Mindkettőtöknek akarni kell ezt a dolgot, hogy működjön, úgy nem megy, ha a férjed csak kiadja az ukázt, aztán elégedetten hátradől, hogy márpedig ő megpróbálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!