Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ha a párotok egy kérdésetekre annyit válaszol, hogy "hosszú" - az milyen érzést kelt bennetek?
Na nézzük jobban meg, hogy valójában mi is történt.
"Nem volt veszekedés, csak olyan melója volt, amit utál (házfal vakolás, festés) A kérdés megoldáskeresés lett volna, segítő szándékkal. Igazából ezért esett nekem szarul a stílusa, mert én végig kedves és megértő voltam vele"
Nem ismertétek fel egymás igényeit, hogy mire vágyik a másik az adott pillanatban.
Te arra vágytál volna, hogy elismerjen a párod, amiért jó szándékúan segíteni szerettél volna neki.
A párod pedig az alvási szükségletét akarta kielégíteni.
A másik meglátásom az az, hogy a segítség meg a tanács, se mindegy mikor jön. Ha a másik fáradt, akkor te hiába akarsz segíteni, nem befogadó képes a segítségre.
"Én próbáltam. Csendben elvonultam, nem piszkáltam. Később rákérdezett, miért hallgatok, akkor elmondtam, hogy nem esett jól ez a bunkó stílus."
Az nem esett jól, hogy nem értékelte a segítséged. De mint már fentebb írtam, nem mindegy, hogy a másik milyen fázisban van meg, hogy egyáltalán szüksége van e tanácsra.
"Erre kiakadt, hogy ő nem volt bunkó, ő engem nem bántott meg semmivel, és semmi olyat nem mondott, amitől én jogosan érezhetném magam szarul. (Mert ugye ő dönti el, hogy nekem fájhat-e valami megjegyzés, vagy nem)"
De ő ezt a szót, hogy "hosszú", nem a te bántásodra talalta ki. Szerintem fogalma sem volt, hogy ő ezzel megbánt téged. Ugyanakkor érezheted, hogy megbántottak. Nem egyforma az inger küszöbünk. De miért éreznéd, csak pihenni szeretett volna, nem pedig tanácsot.
Azért mondta, hogy szerinte nem jogos, mert ő tényleg nem akart téged szánt szándékkal bántani.
"Azt mondani valakinek, hogy "hosszú", az szerinte nem bunkóság, csak nem volt tovább kedve erről beszélni, és jelezte, hogy ő erről nem fog többet beszélni."
Na látod, hogy ő szerinte ez nem bunkóság, tehát nem is mondhatta bántó szándékkal.
"Én vagyok a szemét, mert ilyet feltételezek róla."
Ezt mondta, hogy szemét vagy? Vagy ezt csak te tetted hozzá?? Szerintem nem tart téged annak. Egész egyszerűen csak nem akart a témáról beszélni.
Remélem tudtam segíteni.
Nem akart aludni, csak másról akart beszélgetni - olyanról, amihez épp neki volt kedve.
Nem az nem esett jól, hogy nem értékelte a jószándékom. Az nem esett jól, ahogyan ezt mondta. Mint a színdarabban a süket nagymamának, aki idegesítően sose érti mi történik körülötte, mert süket is, meg demens is. Kérdezget néha dolgokat, mert sose ért semmit, de mindig leintik, hogy "hosszú!"
Lehetett volna normálisan is mondani ezt, hogy most fáradt vagyok, majd máskor beszéljünk erről...
A jelenlegi élethelyzetem miatt ez most különösen érzékeny terület nálam, ezért esett nagyon szarul. De rosszabb volt, hogy nem tartja tiszteletben az érzéseim, és elbagatelizálja azt, ami nekem szar, és még úgy is állít be, mintha totál hülye lennék.
Nem szemétnek mondott, hanem paranoiásnak, aki minden rossznak az oka.
"A jelenlegi élethelyzetem miatt ez most különösen érzékeny terület nálam, ezért esett nagyon szarul. De rosszabb volt, hogy nem tartja tiszteletben az érzéseim, és elbagatelizálja azt, ami nekem szar, és még úgy is állít be, mintha totál hülye lennék.
Nem szemétnek mondott, hanem paranoiásnak, aki minden rossznak az oka."
Erről meg az a véleményem, hogy a nézeteltéréseket, vitákat, személyeskedés nélkül kellene kezelni.
Ezt eddig nem írtad, hogy ilyen jelzőket használt rád.
Paranoiás, meg minden rossznak az oka. Ezek elég súlyos szavak. Ha rendszeresen előfordul a szóbeli bántalmazás, talán el kellene gondolkodni a kapcsolaton.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!