Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Orvosi egyetem mellett távkapcsolat? (Ő már dolgozik). Lehet jövője? Mennyit találkoznátok?
Elsősorban orvosisok véleménye érdekelne, de természetesen mindenki máséra is kivancsi vagyok.
Ti hányszor találkoztok a párotokkal, ha távkapcsoaltban vagytok? Orvosi mellett sokszor a hétvégéimet is végig tanulom, illetve nem szeretnék kinaradni hétköznap az egyetemi életből sem, így nem akarom azt, hogy fullra végigtanulom az egész hetet, hogy hétvégén legyen kis szabadidőm. Szerintetek mennyi találkozóval teljesíthető a harmedév? (Kb. 3 óra az út oda, ahol lakik.)
Bár én joghallgató voltam, de hasonló volt a mi történetünk is.
Ő már dolgozott (ráadásul sokszor 6 napot), én még tanultam és volt köztünk kb. 250 km.
Ami a legfontosabb, hogy legyen egy dátum, amit kijelöltök az összeköltözéshez. Elég kezdetben, ha egy évet jelöltök ki erre, majd körvonalazódik, a lényeg, hogy lássátok a távkapcsolat végét és az összeköltözés lehetőségét.
Szemeszter elején többet tudtunk találkozni, vizsgaidőszakokban volt, hogy csak havonta, záróvizsga-időszak idején még ennél is ritkábban. A legfontosabb amit ekkor megbeszéltünk, hogy rövidtávon nem túl előnyös a kapcsolatunkra nézve egy ilyen periódus, ugyanakkor hosszútávon megtérül.
Emellett szükséges a sziklaszilárd bizalom a másik iránt, a folyamatos, napi kommunikáció és persze a szerelem.
Ha valami probléma merülne fel, rögtön jelezzétek egymás irányába, a lényeg, hogy ne söpörjétek a szőnyeg alá, mert ha hosszú időn át nem találkoztok, hatalmas károkat tud okozni.
Illetve szükséges hozzá szerintem egy bizonyos személyiségtípus is (kitartás, szívósság, nagyfokú elköteleződés), mert tényleg vannak olyanok, akiknek nem való a távkapcsolat.
Mi végül 4 év után tudtunk összeköltözni, ahogy végeztem időszakkal és munkát kaptam. Azóta is együtt vagyunk (most már 7 éve), tervezzük az esküvőnk.
Kitartást hozzá! Nem könnyű, de megéri! :)
#13-nak teljesen igaza van!
Ebben az esetben "még kevesebb veszíteni valód van". Nem kell túlgondolni a dolgokat. Nagyon hasznos tanácsokat írtak korábban. Én is az előre tervezést és a bizalmat mondanám a legfontosabbnak, a többi úgyis jön magától. És legyen akármilyen cliché is, ha úgy kell lennie, úgyis együtt maradtok és bármilyen nehézségek árán is, de megoldjátok. Ha pedig nem, szereztél tapasztalatot és szép emlékekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!