Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válófélben vagyok, folyik a válóper kb.2 éve. A férjemnek másik párja lett. Közben lett egy barátom, majdnem 1 évig együtt voltunk, de titokban kellett tartani, az ő kérdésére. Tegnap szakított velem. Mit tegyek?
Bocs, de én még sosem voltam házas. Mi a fene tart egy válóperben 2 évig?
Gondolom nagyon nem tudtok valamiben megegyezni, ha nem tévedek?
Egyrészt azt sem értem ha tudta a barátod hogy zajlik a válóper akkor miért ment bele a kapcsolatba ha ennyire zavarja ez az egész?
Miért kell titokban tartani egy kapcsolatot amikor már zajlik a válás? Ebbe is belekötnek a bíróságon?
Azt azért el tudom képzelni hogy valakinek elege lesz, mert azt látja, hogy nem haladnak előre az események, húzzátok halasztjátok a válást ahelyett, hogy minél előbb megegyeznétek és "megszabadulnátok" a másiktól (tudom hogy van olyan amikor az egyik fél csinálja direkt a balhét, hogy a másik ne legyen boldog mással).
Mivel nem írtál bővebben arról hogy nálatok mi a helyzet így nem nagyon lehet véleményt írni.
Volt egy férfi ismerősöm. Válófélben, jó sokáig tartott neki is, ahogy minden ilyen ügy tart a bíróságon Mo-on. Ő se tudott a lazább kapcsolatnál tovább lépni, mert nem akartak a nők addig vele komolyat, míg házas, hiába éltek külön is.
Úgy látszik, erről a papír mindkét irányban (házasodás és válás esetén is) fontos.
Az valahol érthető, hogy ténylegesen legyen elvált, aki egyszer elkezdte ezt az egész hercehurcát (fontos róla a papír).
Nekem volt olyan ismerősöm akiknek nem volt gyerekük, pikkpakk megegyeztek és 3 hónap alatt elváltak.
Meg volt olyan távoli rokonom is akik több mint 8 évig pereskedtek a vagyonmegosztás miatt. A végén mindketten bevallották hogy többet költöttek ügyvédre (külön-külön) mint amennyit kaptak a házért amiért a balhé ment. Már árverezni akarták a házat, így végül áron alul kelt el. Az egész arról szólt, hogy ki tud jobban a "másik alá vágni" (egoharc).
A kérdező nem írt részleteket, nem lehet tudni, hogy miért kell 2 évet várni a válás kimondására.
Azt sem lehet elvárni senkitől hogy élete végéig (kis túlzással) várja azt, hogy a másik fél mikor fog végre ténylegesen elválni. De ismerni kellene a történet részleteit is.
Lassan 3 eve vagyok egyutt a parommal es o is regota valofelben van, bar nem a megegyezes hianya miatt, hanem a babavaro-csok-hazeladas trio miatt. Engem eleinte zavart, ma mar nem, inkabb az, hogy lassu az ugyintezes.
Az viszont kifejezetten idegesitene, ha meg egyutt lakna a felesegevel. Ti miert nem koltoztetek kulon ezalatt a 2 ev alatt, mi az akadalya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!