Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan támogassam a párom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy alapvetően jól működő kapcsolatom, a barátommal már több mint egy éve együtt vagyunk, és idén szeptemberben össze is költöztünk, mindketten egyetemisták vagyunk, ő egy pár évvel idősebb.

Az a helyzet, hogy a párom élete tele van krízishelyzetekkel, problémákkal. A munkahelyén akadályoztatja a főnöke a haladásban (nem tud váltani, mert a tanulmányaihoz kapcsolódik), és ez folyamatosan stresszeli, gyakran feszült emiatt. Emellett a hobbiját más emberekkel végzi akik nem mindig túl együttműködőek, most ebből is van egy nagy konfliktus, előfordulhat hogy széthullik a csapat. A munkája/tanulmányai és a hobbija nagyon nagyon fontos neki, az életének fontos részei, sokat is foglalkozik mindkettővel és szeretne fejlődni, haladni, de úgy érzi megrekedt, ez valamennyire így is van.

Röviden leterhelt, és kétségbe van esve (főleg a csapat miatt, már több ilyen társasága széthullott és fél hogy megint megtörténik).

Szeretnék neki segíteni hogy legalább én mint a barátnője biztos pont lehessek az életében, hogy át tudjuk vészelni, de mindig mikor megoldódik valahogy egy ilyen helyzet, jön egy másik és elég nehéz ilyenkor kizökkenteni a gondolataiból és jó támasza lenni.

Közben én is több támaszt igényelnék igazából, mert idén több számomra fontos személyt is elvesztettem sajnos, és még nem teljesen dolgoztam fel, még mindig gyászolok. És amikor friss volt itt is volt nekem, de aztán ahogy telnek a hetek, már nem sírok minden nap, kevésbé látványos és így most más a prioritás.

Kérlek adjatok tanácsot hogy hogyan lehetne ezt asszertívan és hatékonyan kezelni.

(Szakítás nem opció, szeretjük egymást, megoldani szeretném és fejlődni, nem lezárni.)

20/N

2022. dec. 5. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
A leghatékonyabban úgy tudjátok kezelni, ha megbeszélitek. Fény derül arra, neki mire van szüksége, és fordítva is. Így ismeretlenül nehéz megmondani, mert vannak olyan emberek, akiknek ilyenkor kell egy kis magány, és vannak olyanok, mint te, hogy egy kis törődésre, vigasztalásra vágynának. Épp ezért a legegyszerűbb, ha megkérdezed, és te is beszélsz neki az érzéseidről ezzel kapcsolatban.
2022. dec. 5. 21:39
 2/4 anonim ***** válasza:
93%
Előző vagyok. Egy jó tanács: A jó párkapcsolatok egyik alapja az őszinte, nyílt kommunikáció.
2022. dec. 5. 21:40
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Igyekszünk megbeszélni mindig ha van valami, de vannak helyzetek mikor nehéz megfogalmazni hogy pontosan mi az amit érez az ember vagy mire lenne igazán szüksége. Azt hiszem ez most pont egy ilyen helyzet. Nehezen találjuk a szavakat.

2022. dec. 5. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Beszélgessetek, akár többször tudatosítsd benne szavakkal, hogy ott vagy neki, rád számíthat.

Előfordul, hogy nem találja az ember a szavakat, akkor is érdemes visszakérdezni, beszélgetni, ha nagyon nem megy akkor egy ölelés is sokatmondó tud lenni

2022. dec. 6. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!