Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan változtathanék a férjem megszállottságán?
Szóval, elég kövér házaspár vagyunk/voltunk, de öt éve a férjem radikális változásokba fogott, gyökeresen átalakítottuk az étkezést, elkezdett úszni, de az nem jött be neki, pár hónap után a bringázásra váltott, két éve pedig a futást is elkezdte. Én nem nagyon tartottam vele a sportolás során, csak étkezésben, rajtam is látszik a változás, ő viszont teljesen átalakult, a tipikus kövér, erősen apatestű kocka kinézetből mára úgy néz ki, mint akármelyik hivatásos sportoló.
Ez viszont azzal is járt, hogy a szabadidejét teljesen átalakította, és ez már sok esetben zavaró. A munkáját és a háztartás meg a gyermek körüli teendőket továbbra is megfelelően ellátja, viszont egyéb programok közül csak a gyerekkel kapcsolatosak azok, amiken magától, szájhúzgálás nélkül részt vesz (pl. ballagás, születésnap).
Azóta a saját rokonait és az enyémeket is nagy ívben kerüli, majdnem minden egyes tágabb családi programról kimenti magát edzés címszóval. Körülbelül csak akkor van esély a jelenlétére, ha nagyon rossz az időjárás vagy már épp elérte az általa az adott időszakra kitűzött célt. Ezt aztán elintézi azzal, hogy "aki látni szeretne engem, nyugodtan jöhet velem tekerni egy százast, szívesen látom"...
Nyaralásnál ugyanez. Ha hozza a bringáját, két napon át biztosan nem látjuk. Ennél egy fokkal jobb, amikor buszos vagy repülős útra megyünk, ott a futkározással csak napi 0,5-1-2 óra megy el.
Szerintetek hogy tudnék hatni rá, hogy kicsit kevesebb időt is tölthetne sporttal? Versenyekre nem jár, szóval ilyen szempontból nem lényeg, a fizikumát tekintve pedig szerintem nem halna bele, ha havi 40 óra helyett, csak 25-öt mozogna.
Mivel ki is hangsúlyozod, hogy a legfontosabb területeken nem változott a mentalitása, én nem látok itt semmiféle problémát. Tanulj meg együtt élni e helyzettel, ahogy azt tetted az elmúlt években.
Tudom, a magyar kultúrkörhöz szokott népléleknek ez nem meglepő, hanem egyenesen döbbenetes, de vannak olyanok (kisebb számban, mint kellene), akik az anyós rántott husijánál meg a sógor 60 fokos házipáleszénél többre értékelnek egy nagy hatékonyságú workoutot.
Ezen szerintem sehogy. Sajnálom.
Egyébként más téren a kapcsolatotokban minden rendben? Szex, romantika, bizalmas beszélgetések? Ha még ezeket "teljesíti" én hagynám, had tegye, amit akar.
De, ha már minőségi idő, kielégítő erotika és lelki könnyebbség sincs mellette, én elhagynám. Egy kapcsolat nem csak a gyereknevelésből és házimunkából áll. Aki szerint igen, annak egy bejárónő is megfelel?
Szóval kérdező, ha nem érzed, hogy szeret, ülj le vele és tárgyaljátok meg mi legyen.
Másrészt, szinte kiszámítható volt, hogy beléd fognak állni, me' mé' nem spórtolól tejiss?!
Azért, mert az ő dolga. Ha sportol, ha nem, a férje akkor is egy megszállott.
#2 vagyok
Nincs itt szó semmiféle megszállottságról. A férj csak priorizál.
Egy valóban függő, mondjuk ki, beteg ember, ilyesmire nem képes. Szerinted a szerencsejátekos nem fogja elverni a pénzét azért, hogy a gyerekének ajándekot vegyen? Az alkoholista tekintettel lesz arra, hogy másnap kemény munkát kell végeznie? Aligha.
A kérdés szereplője a sportot a rokonokkal való bratyizás és a passzív pihenéssel megtöltött nyaralások elé, ám egyértelműen a család mögé helyezi.
Ha az általad is említett szempontok is rendben vannak (nyilván panaszolta volna a kérdező, ha nem), úgy nincs itt semmi látnivaló. Ha pedig a feleség mégsem tudja elfogadni, hogy a sporttevékenység sokaknál nem annyiból áll, hogy heti 40 percet andalognak a futópadon, legjobb lesz felkeresni egy válóperekre szakosodott ügyvédet.
"Másrészt, szinte kiszámítható volt, hogy beléd fognak állni, me' mé' nem spórtolól tejiss?!
Azért, mert az ő dolga."
Mi van? Ez valami vicc? Ennyi erővel az is elfogadható kategória, ha valaki kéthetente fürdik, rendszeresen félreqr vagy idióta celebekkel teletűzdelt buta műsorokat néz. Igénytelenség a köbön önmagunkkal és a környezetünkkel szemben is. Persze ha valaki így él, tegye, de ne tegyük normálissá az elfogadhatatlant - pláne, hogy alig egy évvel vagyunk egy világjárvány után, amely során a sok ijedt birka fogadkozott, hogy a teljes önkéntes bezárkózás és a 262. vakcina után majd sportolni fog...
7-es te miről beszélsz? Milyen fogadkizásról? Mert én ilyet még a mesében sem hallottam.
Illetve a nem fürdést szembeállítani a sport nélkülőzésével azért erős. Ha a kérdező tart egy viszonylagosan megfelelő szintet amit az olvasott(!) étrenddel fent tud tartani, mi a gond?
Én sem sportolok, mert a munkám 90% fizikai megterhelés. A mozgás így mindig megvan. Ha akarom, ha nem. Honnan tudod, hogy itt nem e ez a helyzet?
Azért, mert te a mozgást csak ilyen formában tudod elképzelni, az még nem azt jelenti, hogy az életvitelében nincs komolyabb fizikai kihívás nap mint nap.
#8 Pedig pontosan ez a helyzet: aki nem törődik a testével, az igénytelen. Mindegy, hogy ez az igénytelenség a mosakodás vagy a testmozgás hanyagolásában nyilvánul meg. Ha valaki pusztán fizikai munkával fenn tud tartani egy egészséges formát, az dicséretes, ugyanakkor rendkívül ritka (nem sok építőmunkást látni, aki kinéz valahogy), ezért feltételezhető, hogy itt sem ez a helyzet.
Egyébként sok mindent elárul a magyar nyomorúságról, hogy az egyértelműen béklyó szerepében tetszelgő feleség oldalára álltak, ami a hozzászólások értékelésén látszik. Csakhogy itt nem a férjnek kell változtatnia, hanem a feleségnek kell felérnie az ő szintjére, hogy ez a kapcsolat igazán működőképes legyen - ha sportban nem is, mentalitás terén mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!