Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig érdemes lemondani dolgokról párkapcsolat miatt?
Végre valahára elkezdhettem egy kurzust, ami régi nagy álmom volt.
Sajnos ennek az a hozama, hogy távkapcsolatba kerültünk a távolság miatt, hetente vagy 2 hetente tudunk találkozni.
Mostanra érzem hogy a barátom ebben nem partner, nyilván meg is értem ezt. Nagyon elszaporodtak a viták, kiabálások köztünk. Tegnap este azt vágta hozzám, hogy oldjam meg hogy több időt legyünk együtt, és akkor nem lesz ennyi nézet eltérés meg frusztráció.
Nem tudom mi tévő legyek. Mondjak le a tanulmányokról hogy helyre jöjjön a kapcsolatunk, hogy ne veszítsem el?
Gondolom azt tudod, hogy csak azért mert pár ismeretlen ember itt a gyakorin azt mondta neked, hogy ők ezt nem tűrnék el, neked még nem lesz könnyebb szakítani.
Próbálj erős maradni, lásd a hibáit, a hibáidat, esetleg keress olyan példát jó párkapcsolatokra, amik motiválni tudnak.
Én például azért nem tűrném ezt el, mert volt már ilyen az életem során, megharcoltam az érzéseimmel, """önállóan""" jutottam el oda, hogy ezt én nem szeretném, nem fogom eltűrni. Ne értsd félre, szerintem ez egy jó kiindulópont, hiszen a kommentekben leírtak igazak. Ezt nem elég tudni, érezni is kell: többet érsz annál, hogy egy ilyen kommunikációra alkalmatlan, gyerekes emberrel legyél, aki ráadásul le is akar húzni téged, amikor te az álmaid felé tartasz. Ettől függetlenül ott vannak benned az érzelmek, a ragaszkodás. Hagyj időt magadnak átgondolni ezt az egészet, és ne a pillanatnyi érzelmeid alapján dönts, hanem az alapján, amivel tényleg együtt tudsz élni.
Egyik barátnőm borzasztó párkapcsolatban volt, mindenki megpróbálta lebeszélni róla, szakított is a fiúval külső nyomás miatt... de mivel nem érezte magáénak a döntést, ezért visszament hozzá. Neki 8 év kellett, míg ki tudott lépni önszántából egy bántalmazó kapcsolatból. Senkinek nem kívánok hasonlót, de amíg nem tudunk azonosulni a döntésünkkel, amíg abban bízunk, hogy a másik változik, amíg mi magunk nem látjuk át reálisan a dolgokat, addig, még ha reális döntést is hozunk (szakítás), ugyanúgy bele tudunk ragadni a dologba.
Hidd el, léteznek nála jobb férfiak. Akik támogatnak, szeretnek és nyitottak a kommunikációra. Nagyon szurkolok, hogy boldog legyél.
7 hónapról van szó.
Nem szeretnék külső hatásra dönteni, csak nem tudom mi tévő legyek ebben a helyzetben. Az viszont tény, hogy most még jobb is egyedül, igaz öl a bűntudat, de nem érdekes. Sajnos sok hasonló esetünk volt már ebben a kapcsolatban, amiben csak nézek értetlenül, ő meg tajtékzik és duzzog. Én is érzem hogy valami már nem jó itt, ha beszélnék ilyenekről akkor csak beképzelem az egészet ugye. Kiégtem, nincs kedvem már ehhez.
15
Csak az én naivitásom, es hogy "majd egyszer úgy is megváltozik".
Nem fog, időpazarlás. A mai nap nár felkeresett de valami iszonyat flegma pökhendi stílusban, varta hogy esedezzek a bocsánatáért a tegnapi után. Nem tettem és nem is fogom. Szerintem innentől egyértelmű neki és nekem is, hogy vége, keresni se kell a másikat hozzá.
Szépen el ghostingolunk egymás mellől, megbeszélni nem lehet semmit mert mindenért én vagyok a hibás csak. 2,5 év kuka.
"Álljak elé és jelentsem ki hogy ha nem támogat, szakítsunk?"
Állj elé, és mondd, hogy a hozzáállásod, és a viselkedése miatt szakítasz.
"Szerinte pedig tök evidens hogy mindent dobunk a másikért."
Ezt ironikus olvasni. Pont az mondja, aki SEMMIT nem hajlandó beáldozni a kapcsolatáért. De ahogy látom, ezt te magad is felismerted.
Ő tipikusan egy uralkodó, iránító, és mérgező személyiség. Egyetlen célja, hogy bűntudatot keltsen benned, és ez által zsarolhatóvá, és irányíthatóvá válj.
Normális körülmények között meg a felek támogatni szokták egymást a céljaik elérésében. Oké, persze... van, amikor valami túl nagy lemondással jár. Mondjuk ha a barátnőm céljához az kellene, hogy 25 évig nem láthatnánk egymást, és üzenetet is csak havonta egyszer válthatnánk, nem biztos, hogy partner lennék ebben. Vagyis: ha neki ez a célja, akkor legyen, de azért párszor átgondolnám, hogy ez nekem a továbbiakban kapcsolat-e. De most az, hogy pár hónapig ritkábban találkoznánk? Simán. Az, hogy együtt vagyunk, nem azt jelenti, hogy most akkor minden egyéb tervet, életcélt egyből el kéne dobni. Ha pedig neki jobb lesz utána, akkor még bíztatni is fogom, hogy csinálja.
Azt meg nagyon kicsinyesnek és dedósnak tartom, amikor valaki kapcsolaton belül kvázi féltékeny arra, amit a másik elér. Az nem kapcsolat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!