Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megharagudnál, ha a legjobb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megharagudnál, ha a legjobb barátod nem jönne el az esküvődre?

Figyelt kérdés

Párommal több éve együtt vagyunk, két hónap múlva lesz a polgári esküvőnk. Szeretnénk majd egyházit is nagyobbat , de ez még távolabbi terv.

Neki van egy gyerekkori barátja akinek a párjával en is nagyon jó barátnő lettem az évek alatt. Szóval négyen voltunk egymás legjobb barátai legalábbis mi úgy éreztük.

Erre fele szokás ‘násznagyokat’ hívni az esküvőre 1-1 párt aki majd a tanú is lesz. Evidens volt, hogy őket szeretnénk mindketten, hisz jobban voltunk mint bármelyik rokonnal.

Ők viszont azt mondtak szivesen lesznek de nem tudnak hazajönni (külföldön dolgoznak) csak majd az egyházi esküvőre amikor lesz.

Akkor meg már mindegy mert most mást kell megkérni.

Először ugy voltunk vele hogy oké megértjük nem olyan könnyű haza jönni külföldről, viszont látva hogy egy másik unokatesójànak a lagzira haza fognak jönni és nyaralni is eltudnak menni, eléggé rosszul esik hogy miattunk meg nem. Ilyen egyszer van egy életben, számunkra fontosak és szerettük volna ha itt lesznek velünk. Felajánlottuk, hogy fizetjük erre a repülőjegyet is csak jöjjenek de elvileg nem egyezik bele a főnök( egy családnál dolgoznak otthon)

Ti ezt hogyan élnétek meg ?

2022. jún. 15. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudna eljönni, azt sajnálnám, de nyilván nem haragudnék érte. Ha el tudna, de b*szik elutazni miatta, akkor az nagyon rosszul esne.
2022. jún. 15. 19:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mikor kértétek fel őket? Ha most, akkor borzasztóan késő, és nem gondolom, hogy okotok van megsértődni. A másik unokatesó lehet, hogy hónapokkal, vagy akár egy évvel ezelőtt hívta el őket, illetve a nyaralást sem tegnap foglalták valószínűleg csak hogy titeket bosszantsanak. Azért nagyon sok munkahelyen, hiába igyekszik a munkáltató nagyon rugalmas lenni, nem lehet olyan könnyen szabadságot kivenni. Főleg, ha egy családnál dolgoznak - legyen szó akár családi vállalkozásról, ahol kevesen vannak, ezért előre jelezni és szervezni kell, mikor ki megy nyaralni, akár családnál kisegítőként, ahol szintén előre meg van minden beszélve.

Én minden olyan embert, akit baromira akartam, hogy ott legyen, abban a pillanatban hívtam, ahogy meglett a dátumunk (de amikor körvonalazódott, már mondtuk, hogy kb. mikor), vagyis 1 évvel előtte. Így mindenki úgy tudott tervezni a szabadságaival, nyaralásával, stb., hogy feltétlenül ott tudjon lenni.

Nyilván, ha egy évvel ezelőtt hárították el a felkérést, akkor lehet kellemetlenül érezni magatokat, de ha mostanában, akkor nagyon nem jogos.

2022. jún. 15. 19:46
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Rám pokolian megharagudott a legjobb barátom, mert nem lettem a tanúja, mivel megmondtam neki, hogy a csaj egy büdös K.

2 évig nem is beszéltünk, majd felhívott, hogy igazam volt, válnak.

2022. jún. 15. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

Eszem ágában nem lenne megsértődni emiatt. Az egy dolog, hogy egy másik lagzira hazajönnek, de az rokon, nem barát, ami szerintem nem ugyanaz.

Az pedig, hogy a nyaralásra van pénzük, gondolom már jóval előre le volt fixálva anyagilag és szabadság mentén is.

És azért azt se felejtsük el, hogy egy esküvőn illik tágra nyitni a pénztárcát, ami lehet, hogy már abszolút nem férne bele nekik anyagilag, még ha a repjegyet meg is veszitek nekik.

2022. jún. 15. 20:29
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
Nekem ez nem gond, mert A, nincs esküvő kilátásba; B, nincs barátom sem. De ha lenne is mindkettő, akkor tök mindegy, mert ha úgy dönt, hogy nem jön, akkor nem jön, nem vagyunk (lennénk) összenőve.
2022. jún. 15. 21:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Most csak a polgári szertartás lesz 15 percben, később valamikor az egyházi + lagzi? Mert akkor lehet azért a 15 percért nem szeretnének hazautazni. Majd esetleg jövő ilyenkor a másik feléért.
2022. jún. 16. 08:59
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A nyaralást is kb pár nap alatt szervezték le, ez össz-vissz 3 napot vett volna igénybe. Két hónappal azelőtt szóltunk nekik .

Most már mindegy mert ha jönnek is majd az egyházira nem lesznek tanúk/násznagyok mellettünk .

Csak picit elgondolkodtat mennyire is vagyunk fontosak nekik, mi nem így álltunk volna hozzá de most már ez van.

2022. jún. 16. 10:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Csak egy polgári szertartás lesz most, arra nem jönnek el?
2022. jún. 16. 11:07
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

Hát, nézd, kérdező, most lesz egy kis polgári szertartás, semmi lagzi, semmi egyéb, mert a buli, egyházi szertartás később lesz. Szerintem azért érthető, hogy emiatt nem akarnak hazautazni, mert drága, mert nekik is meg kell szervezni, hol aludjanak, vissza is kell utazni. Elveszítenek 3 nap értékes szabadságot, amiből nem áll végtelen a rendelkezésükre. Bármennyire szeretem is a legjobb barátpmat, ezt én sem biztos, hogy bevállalnám, és én egészen biztos, nem is kérnék ilyet tőle. Úgy, hogy két külön alkalom lesz. Ez önzőség - kétszer fizessenek, kétszer vegyenek ki szabadságot, kétszer oldják meg az egyéb dolgaikat.

Nekünk egy hét csúszással lesz a 15 perces polgári szertartás, és majd a rendes, vendéges szertartás. A párom tanúja (a bátyja) is külföldön él, mi sem kértük tőle azt, hogy jöjjön el mindkettőre, mert felesleges. Ott lesz a tanú, ami számunkra fontosabb, a másikra meg megkértük egy barátunkat, akinek nem kerül ekkora erőfeszítésébe megoldani.

És továbbra is ott van az, hogy a főnök mikor engedi el őket. Mert nem tudom, hogy ahol élnek, hogy van, de itt a munkavállaló nem maga rendelkezik az összes szabadságával. Simán lehet, hogy nem kifogás, amit mondanak.

Amúgy miért nem akkorra terveztétek a polgárit, amikor ők amúgy is jönnek az országba, ha ennyire fontosak? Ha tényleg nem lesz buli, sokból nem állt volna hozzájuk igazítani az anyakönyvvezetőt.

2022. jún. 16. 11:12
 10/11 A kérdező kommentje:
De buli is lesz utána, ezt nem említettem külön de itt kb már szokás hogy utána étterem és buli stb .na mindegy
2022. jún. 16. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!