Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem féltékeny a párom egy ilyen helyzetben?
A sztori lényege: Nemrég egy buliban voltam az ismerőseimmel és az egyik srác és köztem történt egy szájrapuszi. Keverhettek valamit az italunkba így utólag visszagondolva, mert alig emlékszem néhány dologra pedig nem ittam sokat, az a "csók" is úgy történt hogy alig tudtam magamról a srác meg odahúzott magához és ennyi. Másnap mondtam a páromnak és zavarta azért de annyira nem volt féltékeny. Nyilván nem azért csináltam hogy féltékennyé tegyem, józan ésszel eszembe sem jutna ilyen és semmit nem jelentett számomra. Azóta minden rendben köztünk a párommal és tudja hogy én csakis vele szeretnék lenni. Én sajnos nagyon féltékeny típus vagyok, már egy szájrapuszitól is halálosan féltékeny lennék még akkor is ha ittas lenne a barátom. Ő ennyire nem lenne féltékeny típus? Korábban már felhoztam neki valami miatt, hogy miért nem látom rajta hogy féltékeny és utána meg úgy vettem észre hogy csak "megjátssza a kedvemért" a féltékenységet, mert amúgy nem ilyen. Azt mondta hogy azért mert tudja és látja rajtam hogy őt szeretem. Ami rendjén van mert jó ha ok nélkül nem féltékenykedik de most azért "van oka" ha értitek mármint mégis történt egy puszi... Más is járt hasonló helyzetben? Egyébként biztos hogy neki nincs más rajtam kívül mert ideje sincs rá a munkája miatt (örülünk, ha egymással van időnk találkozni) meg nem is érdekli senki más.
Várom a válaszokat
Néhány lehetséges ok:
Tökéletesen biztos magában, a megcsalás nem sérti az önbecsülését, ezért a lehetőségére nem egzisztenciális fenyegetésként tekint, nem érzi magát veszélyben. Következésképp teljes hidegvérrel reagál.
Felzaklatja a dolog, de úgy kezeli a stresszt, hogy nem néz szembe vele. Helyette vagy egyszerűen nem gondol arra, ami történt, vagy megkeresi a pozitív oldalát (pl milyen jó, hogy ilyen ősztinte vagy).
Maximálisan megbízik benned, és mivel azt mondtad, hogy nincs miért aggódnia, nem aggódik egyáltalán. Az őszinteséged és az aggodalmad biztonságérzetet és bizalmat ébreszt benne.
Nem akar birtokolni. Elfogadja, hogy ha meg akarod csalni, nem tudja és nincs is értelme megakadályozni. Ennek megfelelően hagyja, hogy a dolgok történjenek, és örül, ha hazamégy hozzá, mert az azt jelenti, hogy te önként így döntöttél.
Csak a szavaid jutottak el hozzá, de az üzenet nem tudatosult benne. Ez lehet azért, mert nem mindegy neki, vagy egyszerűen csak máshol járt fejben, miközben beszéltél hozzá.
Belül szenved, de nem akar sebezhetőnek tűnni, vagy jogtalannak érzi a saját érzéseit, ezért kifelé elrejti őket.
Neki egész egyszerűen ez belefér, felőle részegen nyugodtan csókolózhatsz másokkal, neki ez nem minősül megcsalásnak.
Mert nem érzi magát fenyegetve.
Az én barátom is ilyen.
Hát igen ez lenne a normális valójában.
Volt párom brutál féltékeny volt a semmire is, vagy mert kitettem egy
szelfit magamról, magamutogatás nélkül. Megtiltott mindent és jelenetet rendezett és úgymond "hozzászoktam" pedig igazából nem az lenne a normális, elég mérgező kapcsolat volt....
köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!