Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak, ha a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha a párom semmiben nem hajlandó segíteni?

Figyelt kérdés

Van egy 3,5éves kislányunk. Mikor gyesen voltam, 1,5 éves korába, párom már folyton azzal jött, hogy én csak itthon döglök, miért nem megyek dolgozni, más anyuka is jár. Akkor teljesen magamra vettem, beírattam a gyereket bölcsibe, visszamentem dolgozni 6 órába a munkahelyemre, azért annyiba, mert nekem kell hozni, vinni a gyereket, a munkahelyem elég messze van onnan, és ha 8 órába lennék, akkor fél 5 kor végeznék, nem érnék oda. Ő egyszer sem ment érte, nem hozta el, szeptembertől megy oviba akkor megyek majd vissza 8 órába, mert akkor már közelebb lesz sokkal.

Munka után én vásárolok, sokszor gyerekkel, ő soha semmit. Hazajövünk, főzök, takarítok. Ő hazajön eszik, fürdik, és alvásig nyomkodja a telefonját. Van rajta néhány játék, azzal tölti az időt. A gyereket egyszer sem fürdette meg azt mondja nem tudja, kértem hajtogasson segítsen nekem, ő nem tudja hogy kell, kértem porszívózzon, ő nem tudja hogy kell.

Hazajön, esik neki a kávéfőzőnek, csinálja magának a kávét mindig az az első, utána játszik a budin vagy fél - 1 órát a telefonján, fürdik, leül a nappaliba és játszik. Amit mondok egyik fülén be, másikon ki ha kérek valamit, mintha meg se hallaná, megsértődik, nem válaszol. Tehát minden rám hárul. Ha valamire egyszerűen nincs időm, mondjuk ott vannak a mosott ruhák, akkor velem ordít hogy igénytelen ember vagyok, hiába mondom neki hogy te is ugyanúgy itt laksz. Azt mondja hogy azok az én cuccaim. Egyszerűen semmire nem hajlandó. Nem rég vett egy biciklit. Azzal jár dolgozni. Eddig nagy kegyesen lehordta a szemetet most már azt sem csinálja.

Teljesen ki vagyok lelkileg nem tudom mit csináljak. Nem bírom már ezt sokáig. Tudnék rajta változtatni, vagy most már mindig ilyen lesz?

Azóta ilyen főleg mióta vissza mentem dolgozni, pedig megígérte, hogy segít majd nekem. De semmi. Ő egyébként 8 órába dolgozik, és nem egy meg terhelő munkája van.

Mit tehetnék hogy téríthetném észhez? 34 évesek vagyunk. Szeretném normálisan leélni az életemet vele, de teljesen tanácstalan vagyok. Nem tudom mitől lett ilyen. Ha mondom pl hogy más apuka meg tudja fürdetni a gyerekét, akkor nekem áll hogy keressek akkor más apukát, és ha visszaszólok hogy igen ezt akarod?? Akkor behúzza fülét farkát.

El jön a hétvége szombat vasárnap egész nap csak kávézik, megiszik naponta 5 - 6 ot meg telefonozik, semmit nem segít.

2022. jún. 10. 22:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
26%

Ezt valahogy annyira nehezen tudom elhinni.

Aki alapvetően lusta és akit alapból ki szolgáltak a szülői házban, az később is várni fogja sült galambot a szájába.

Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez az ember a gyerek születése előtt mindent beletett volna a házimunkába és a gyerek óta szrik bele ennyire mindenbe.

2022. jún. 11. 09:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is úgy csúsznak bele ebbe a döglésbe, hogy "úgyis csak itthon döglesz" tehát tiéd a gyerek plusz komplett háztartás, én egy szalmaszálat se keresztbe, hisz én "dolgozom". Hát egyem meg.

Aztán anyuka visszamegy dolgozni, a rendszer meg marad. És még le is olt, hogy igénytelen vagy. Jó, hogy ő igényes, mert megzabálja amit te főzöl, te elmosogatsz utána és felveszi a gatyát, amit retkesen előtte ledobott valahol, te kimostad neki, kiteregetted majd behajtogattad a szekrényébe.

Ha van lehetőséged, költözz el ketten a gyerekkel. Ha nincs, ignoráld őt és kettőtökre főzz, moss, takaríts. Legyen ő is igényes, szépen össze tudja hajtogatni a ruháit és igen, ki is tud porszívózni. Ahogy egy kb 6 éves gyerek is képes már ezekre.

2022. jún. 13. 14:12
 13/13 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező,ha gondolod írj rám privátban!Nálunk is hasonló problémák vannak.Dologzok,a 3 éves kislányunk körüli teendőket is én látom el, bevásárlás,ügyintézés, takarítás főzés,minden 100%ban az enyém.
2022. jún. 16. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!