Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom nagyon határozatlan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom nagyon határozatlan, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Én vagyok a női fél, a párom férfi. 5 éve vagyunk együtt, egyébként nagyon jó a kapcsolatunk. Ez a hezitálása mindenben (pl. melyik pólót vegye fel aznap, ez is hosszú percekig tart nála) eleinte is zavart, de mostanában kellene nagypbb döntéseket hozni a közös életünkben és egyszerűen teszetosza, nem bír dönteni, nagyon határozatlan, így pedig mindenről lecsúszunk.

És hogy miért nem én döntök akkor? Nekem ez elvi kérdés, én nem vagyok attól boldog, ha a kapcsolatban "én hordom a nadrágot", én vagyok a házsártos asszony. Számomra a férfi vezessen, vagy együtt döntsünk a kérdésekben, de nálunk ez nem történik meg.

Mondok egy példát: autót kellene már vennünk, évek óta csak "nézegetjük", felírtuk, mit tudjon és emellett mennyit szánunk rá, de amikor jön egy hirdetés, hetekig tököl(ünk), míg végül elmegy az autó, lecsúszunk róla.

Lehet lehetetlen, de valahogy tudnám változásra bírni?

2022. máj. 18. 09:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem változni már nem fog, így kénytelen leszel megszokni.

Részben átérzem, bár az én párom nem teszetosza, nagyon határozott ember, de szeret mindennek utána nézni, én sokkal hamarabb mondanék igent pl. egy termék megvásárlására, míg a párom részletesen utána olvas mindennek a legapróbetűsebb részletekig. Nem mondom, hogy nem zavar néha, viszont már sokszor bebizonyosodott, hogy ez igencsak hasznos tud lenni. Azt pedig kifejezetten szeretem benne, hogy hirtelen helyzetekben hamar feltalálja magát és sokkal racionálisabb döntést tud hozni, ezzel picit egyensúlyba lendítjük egymást, mert én jóval nehezebben tudok lereagálni ilyen dolgokat.

Nehéz dolog a türelem, de ha szereted, aki melletted van, megéri csiszolódni egymáshoz. Apróbb változásokat is el lehet érni, de egy felnőtt ember alapvető jelleme nem fog megváltozni.

2022. máj. 18. 11:15
 22/30 anonim ***** válasza:
75%

Kérdezz tőle valamit és kezdj el visszaszámolni. 3-2-1 ha nem dönt mire lejár az idő akkor mond azt,hogy büntetésből moaogasson,takarítson,főzzön,maszírozzon stb.

Idővel,ha rákényszeríted a gyors döntésekre határozottabb lesz. Nagyon nehéz ez.

Az autóvásárlás minden férfi számára hatalmas dolog. Én fél évig kerestem a megfelelőt mire megvettem..

2022. máj. 18. 11:29
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
21-es vagyok, nálunk az autóvásárlás úgy történt, hogy ő is hónapok óta kereste, hogy mivel válthatná ki az öreg autóját, folyamatosan a hirdetéseket böngészte. Egy reggel felkeltem és megláttam a közösségi oldalon, hogy az egyik rokonom főnöke hirdeti a saját autóját. Mivel ismertük és tudtuk, hogy nagyon vigyázott rá, kértük, hogy megnézhessük. Megegyeztek abban, hogy a próbavezetés után kap három nap gondolkodási időt, de tulajdonképpen már másnap eldőlt, hogy megveszi, mert látta, hogy nagyon jó vétel lesz és nem akarja átverni senki. Ennek már 5 éve és nagyon szeretjük az autót.
2022. máj. 18. 11:38
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Most így azonnal Dacia sanderot vennék mert olcsó és jó, vagy opel insigniat mert megbízható és nagy autó. Esetleg még egy skoda jöhetne szóba ha van jó áron.

Egy férfi akkor is nézegeti az autókat amikor nem készül vásárolni, alap hogy mindig tudom milyet vennék. :D

2022. máj. 18. 12:36
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

#20 vagyok, esetleg annyi tanácsot tudok adni, hogy ne "kifejtős" kérdéseket tegyél fel neki, hanem eldöntendőeket. A barátom pl. ha azt kérdezem tőle, hogy mi legyen holnap az ebéd 10-ből 10-szer azt fogja válaszolni, hogy "mindegy". Ha viszont azt kérdezem, hogy rántott húst szeretne-e ebédelni holnap, vagy krumplilevest, akkor ki fogja választani, amit akar és még férfinak is érzi magát, amiért ő választott.

Az autóvásárlással kapcsolatban is én személy szerint nem úgy intézném a dolgokat, hogy "majd el kéne menni valamikor kocsikat nézni, nem?", hanem megmondanám, hogy jövő héten x, y és z időpontban érek rá elmenni, szóljon, hogy ezek közül neki melyik jó. Ha találtok egy hirdetést, ami jónak tűnik, akkor is azt beszéld meg vele, hogy "akkor holnap felhívjuk és megmondjuk, hogy szombaton tudnánk elmenni megnézni", ne ilyen nagy általános dolgot, hogy "akkor majd felhívjuk valamikor". Másnap pedig nyugodtan kérd számon rajta, hogy felhívta-e (miért nem?), ha nem, akkor hívd fel te a füle hallatára.

2022. máj. 18. 13:19
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

#25:

Nem azt mondom, hogy rossz ötleteket adtál a kérdezőnek, mert ez is lehet egy opció amit te is javasolsz. Csak nekem nőként baromira kiábrándító lenne ha a páromra nem tudnék férfiként felnézni, mert szegénynek nem szabad "kifejtős" kérdést feltenni, mert nincs olyan szellemi színvonalon. Egy pasi szerintem legyen talpraesett és magabiztos, határozott véleményt tudjon megfogalmazni minden témában. Ne nekem kelljen már rávezetni alapvető dolgokra, mint egy gyereket. Ez kb olyan, mintha odatámasztanám a falhoz, és ő úgy maradna. Ez nekem olyan "anti férfi" kategória. Főleg a férfiasabb témákban, mint az autóvásárlás. Más pasi már régen kikérte volna a haverok, munkatársak véleményét, segítséget kért volna más férfiaktól ha ő nem biztos a dolgában. Határozottan, talpraesetten utánanézhetett volna már ezeknek. Miért egy nőnek kell állandóan noszogatni, pátyolgatni egy férfit? Így persze hogy a kérdező sem tud férfiként tekinteni rá. Lassan anyai érzései alakulnak ki a párja iránt. Persze van olyan pár is akinek ez a felállás megfelelő.

2022. máj. 18. 13:35
 27/30 A kérdező kommentje:
#26, én is ezt gondolom róla, ha megmondom neki, mit csinálok, akkor ott vagyok, ahol ezt a kérdést feltettem. Azt akarnám, hogy ő mondja meg, mi legyen.
2022. máj. 18. 14:15
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
#26 nem a "szellemi színvonallal" van probléma, hanem az önbizalomhiánnyal és bizonytalansággal. Nem azért nem tud dönteni, mert túl hülye lenne hozzá, hanem azért, mert azon görcsöl, hogy ha x dolgot választ, akkor mi lesz és lehet, hogy y dolog jobb lenne. Számomra emiatt nem lesz senki kevésbé férfi, de ízlések és pofonok. Mi pont egymásra találtunk ilyen téren, én személy szerint azt nem tudnám elviselni, ha valaki megmondaná nekem, hogy mi legyen. A döntéseink kb. 70%-a még így is közös, nem az van, hogy dirigálok neki, mintha az anyja lennék.
2022. máj. 18. 14:54
 29/30 A kérdező kommentje:
Persze, nem is a szellemi színvonalra gondoltam. Az passzol köztünk is. Inkább úgy értettem, nem akarom arra "bátorítani", hogy ne döntsön.Ha adok neki választási lehetőséget, hogy A vagy B legyen a vacsora mondjuk, azzal (ha nem az lesz a válasz, hogy "mindegy", "nem tudom") arra bátorítom, hogy ne is kelljen egyálalán dönteni.
2022. máj. 18. 18:10
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amiket te akarsz, azokat ő nem, csak nem meri megmondani. Megváltozni nem fog.
2022. máj. 19. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!