Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez szerintetek bírható?

Figyelt kérdés

8 óra becsekkolós kártyás munka (tehát minimum 8 órát ott kell lenni) + legalább fél óra ebédszünet (szintén mérik)+ napi 2x45 perc utazás.

Hobbi 1: a munkahelytől további 30 percre van (oda + vissza is kell menni) heti 2x + 3 óra a hobbi alkalmanként.

Hobbi 2 heti 5-6 óra általában helyben.

Párkapcsolat és mind a két szülőpár legalább heti látogatása (vagy közös program) mellett. Illetve 1-1 nagyszülő kb. kétheti látogatása.

Ha hetente egyszer a tesómmal is szeretnék találkozni és kb. heti/kétheti egyszer egy találkozó lenne a barátokkal.

Gyerekek még nincsenek. A lakás kicsi, de van hozzá kert és közösségi munkát (havi 8 órát) is kell végezni.

Most kell jelentkezni egy évre az egyik hobbimra és nemrég kezdtem el dolgozni főállásban, szerintetek ki lehet bírni, vagy a fontosabb dolgok (család, párkapcsolat, barátok) rovására fogom tudni csak csinálni?

Köszi!

2022. máj. 14. 00:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha mindenki fontosabb, mint sajat magad, akkor sosem lesz egeszseges time managmented. Majd rajossz, hogy 10 ev mulva mar ennyit sem tudsz tenni. Aztan lesz 2 gyereked, es minimalisat sem fogsz tudni tenni. A vilag megis mukodni fog a te ladozataid nelkul is.
2022. máj. 18. 21:03
 12/20 A kérdező kommentje:

#11 Azért heti 12 órányi hobbit nem neveznék úgy, hogy "mindenki fontosabb, mint saját magad".

Vagy te heti hány órát foglalkozol olyasmivel, ami kikapcsol?

2022. máj. 18. 23:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokan foglalkoznak ennyit a hobbijukkal. Ez csak napi kb. másfél óra, ne viccelj már. Gondolom bele, az emberek többsége napi átlag egy órát utazik a munkahelyére, oda vissza 2, még pl. elmegy edző terembe, beül a barátaival egy kávéra valahova, kertészkedés, vagy csak meg néz mindennap egy filmet (tök mindegy valami hobbi). Sok embernek ott a hétvégi telek, nyaraló, telek amit rendbe kell tartani.

Akkor még ne beszéljünk azokról ahol gyerek van, sport, különóra, korrepatálás,de még így is sokan járnak edzeni, sportolni munka után, vagy valami hobbijuk van felnőtt embereknek. Nem tudom Te milyen környezetben élsz, hogy nem ezt látod a barátaidon, munkatársaidon.

Nálatok az a probléma nem válltatok le a szülőkről. Amennyiben nem füdetni, ápolni kell ennyit menni hozzájuk, akkor ez kicsit sok.

2022. máj. 19. 13:16
 14/20 A kérdező kommentje:

#13 Kicsit olyan érzésem van, hogy mivel ti másképp csináljátok, ezért feltétlenül meg akartok győzni arról, hogy rosszul csinálom, anélkül, hogy felmérnétek, az adott helyzet nekem mennyire felel meg. Azt gondolom, hogy leválltunk a szülőkről. Sőt, amúgy talán a többiekkel ellentétben fel is nőttünk annyira, hogy felismerjük, hogy "nem csak akkor van valakinek szüksége segítségre, ha már fürdetni kell menni". Mert akkor már hetente egyszer "rányitni az ajtót" szörnyen kevés. Szervezni egy közös kirándulást, együtt elmenni ebédelni egy étterembe vagy múzeumba esetleg színházba simán jót tesz azoknak a szülőknek is, akik amúgy nem szorulnak mosdatásra.

Amiket felsoroltál, azokat én/mi is csináljuk a gyerekek kivételével, de nem tekintem őket hobbinak.

Van nekünk is kertünk. Most hétvégén mi is újrafüvesítettünk.

Mi is csináljuk a kék túrát, de ez nem rendszeres, csak ha van rá időnk vagy van hozzá kedvünk.

Általában barátokkal vagy családdal.

Hetente egyszer szoktam járni úszni, ez is inkább sport. Illetve írtam is, hogy az öcsémmel is el szoktam járni futni.

Szoktunk mi is filmet nézni, bár tényleg nem sokat. Helyette órákat netezünk. De ezt sem tekintem hobbinak.

Havonta kétszer fixen járunk sörözni a két baráti társasággal (mármint megbeszélve, hogy minden hónap első csütörtöke), de gyakran beesik még 1-2 minden hónapban.

Ezen kívül barátokkal is találkozunk vagy csinálunk közös programot.

Szerintem az, hogy az ember 12 órát tud hetente a hobbijainak (én hangszereken játszom, heti 2x zenekari próbára megyek és mellette otthon szoktam gyakorolni, aztán fellépés) szentelni, miközben amúgy teljes életet él, szerintem ritka. De persze lehet, hogy tényleg csak az én közegem olyan, hogy ez soknak számít.

2022. máj. 19. 18:36
 15/20 anonim ***** válasza:
De akkor mi a kérdés, ha te tudod, hogy ilyen kivételesek és tökéletesek vagytok?
2022. máj. 19. 18:39
 16/20 anonim ***** válasza:
Ugy viselkedsz, mint egy merev karo. Semmi rugalmassag nincs benned. Minden ember terhelheto. Ki jobban, ki kevesbe. Mindenkinel van egy pont, aminel bekovetkezik a tores. Fiatalon az embernek rengeteg az energiaja, a szabadideje, mindenre is kepes, nincsenek korlatok. Ezert nem is tanulja meg a legtobb ember, hogy hol van a turokepessegenek a hatara. Azt meg kell tapasztalni. Semmirol nem kell lemondani ekkor, hiszen belefer. Nem kellettek prioritasok sem, mindent is lehetett. A problema onnan kezdodik, amikor szukulnek az eroforrasok, mint a penz, az energia, az ido. A torespontok egyre inkabb meg vannak kozelitve, kimerultseg, depresszio, betegseg, kieges egyre inkabb rongalja az elet megannyi aspektusat. Te meg erod teljeben sem vagy kepes onmagadnak hatarokat huzni. Mit fogsz csinalni akkor, amikor joval szorultabb helyzetbe kerulsz? 40 evesen nem fogod tudni ugyanazt megcsinalni, amit 20 evesen. Ha tulvallalod magad, annak meglesz a kovetkezmenye. Joggal tartasz ettol.
2022. máj. 19. 18:59
 17/20 A kérdező kommentje:

#15 Erre most inkább nem válaszolnék.

#16 Köszönöm! Azért 40 éves koromig nem szeretném ezt csinálni. Alapból pár éven belül szeretnénk gyerekeket, akkor nyilván vissza fog esni a társasági életünk és a hobbikra szánt idő.

2022. máj. 19. 20:17
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A férjem 25 évig zenélt. Próbára a ausztriából is haza jött mikor kint lakott,(vagyis kint is volt egy lakás pár évig)120 km-ről hétközben is egyszer,délután munka után. A kollégám a fő munkája mellett komoly zenész, plusz egy rockzenekar(párja is benne van), karmesterkedik is még néha,kórus, gyerekek,ok már nagyok, párjával is vannak programok.

Mi is mentünk attól még túrázni, utazni, szülőkhöz ha nem hetente, de 2-3 hetene, mikro mennyi időre.Nekem anyukámék 40 km-re vannak, ok nem nagy távolság, de azt inkább úgy szoktuk, hogy ott alszunk hétvégén, de ha nincs idő akkor 1-2 órára akár hétközben is lemegyünk.

Én még mindig nem látom, hogy mivel nem bírsz, amivel egy átlag felnőtt.

Mi a probléma?

Szerintem csak még fiatalok vagytok, nem rég repültetek ki és szerintem furcsa Neked,hogy most sok mindenben magatokat kell ellátni. Nem pakolja be senki a hűtőt és a mosógépet stb.( bár ha nem programozható a mosógépetek, ajánlani tudom. Mi is reggel bepakoljuk, beprogramozzuk, mire haza jövünk csak teregetni kell) nincs tiszta lakás magától. Igen ez mind idő.

2022. máj. 20. 06:07
 19/20 A kérdező kommentje:
#18 Négy éve külön lakunk, csak most vettünk lakást (4 hónapja), most váltottam munkahelyet és felújítunk. Mióta új helyen vagyok (2 hónapja), azóta elkaptam a covidot, volt beteg a párom nagymamája és nagypapája is és szokatlan, hogy mikor este fél 10-kor végzek, akkor nem 20 perc alatt érek haza, hanem negyed 11-re. Utána locsolás (még pár hónap az automata locsolóig), vacsora, zuhanyzás, a páromnak főzés (nem ehet éttermi ennivalót, ezért minden nap főz) aztán másnap 6-kor kelünk.
2022. máj. 20. 07:22
 20/20 A kérdező kommentje:
De én is abban bízom, hogy a felújítás után jobb lesz.
2022. máj. 20. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!