Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha nem vagyok biztos abban, hogy a párom az "Igazi"?
Két éve vagyok kapcsolatban a párommal, mindketten 26 évesek vagyunk. Barátságból alakult ki köztünk a kapcsolat, az elején nagyon jó volt, kb úgy indult, hogy a legtöbb dolgot tudtuk a másikról.
Most már együtt is élünk lassan 1 éve. Azt érzem, nagyon ellaposodott a kapcsolat, amit az utóbbi időben próbálunk is feldobni, eljárunk kirándulni, étterembe, stb. Viszont egy ideje azt érzem, hogy nem vagyok biztos benne, hogy vele szeretném elképzelni a jövőmet, pedig ő mindent megtesz értem, nagyon szeret.
Kicsit túl is agyalom a dolgot, az összeköltözésünk óta (igen, jó ideje) meg vagyok ijedve, hogy na akkor akármi is lesz, ez végleges állapot.
Nem érzem szerelmesnek magam, de szeretni szeretem, mint embert, az biztos. A szerelem meg általában elmúlik.
Egyszer már majdnem szakítottunk, nem is olyan régen, akkor mindössze 2 napig tartott, de kb meg akartam halni, annyira hiányzott. Nem tudom, hogy a megszokás tette-e vagy ő maga.
Az egyedülléttől is rettegek, pedig előtte nagyon sokáig nem volt kapcsolatom, akkor nagyon jól voltam. Most azt érzem, egyedül nem menne. Kb a munkámon és rajta kívül alig csinálok valamit. Barátaim messze laknak, kb 2-3 havonta tudunk találkozni.
Ti mit tennétek a helyemben?
"Az egyedülléttől is rettegek"
Ezt már többször is leírtam itt a gyk-n: a pszichológusok szerint aki nem tud egyedül élni, az nincs jóban önmagával, ezért nem is fog tudni normális párkapcsolatot kialakítani.
Miért kell rettegni az egyedülléttől? Ha nincs párkapcsolatod, abba belehalsz? Nincs önálló életed?
Te önmagad vagy egy egész ember. Ha jól elvagy egyedül is, rendben vagy pszichésen, akkor tudsz egészségesen kapcsolódni a másikhoz. Ne egy másik ember lététől tedd függővé az életedet (önmagadat).
26 évesen még fiatal vagy, előtted az élet, nem hinném hogy a jelenlegi pároddal éled le az életedet.
Ha bizonytalan vagy, akkor próbáld meg fejleszteni a személyiségedet, olvass önismereti könyveket vagy nézz ilyen videókat. Ha ehhez egyedül kell lenned egy ideig attól sem kell megijedni. Amikor tudod már, hogy "ki vagy te" és mit vársz el egy párkapcsolattól, tisztán látod az érzéseidet akkor akarj kapcsolódni másokhoz. A társfüggőség pedig nem egészséges.
5-ös, igen, tisztában vagyok vele. :D Milliószor ajánlottam ezt én is másoknak, csak kívülről könnyebbnek tűnik.
Jelenleg valamiért nagyon önállótlan lettem, ami régebben nem volt jellemző rám.
Rengeteg önismereti könyvet elolvastam már, sőt pszichológushoz is jártam, ami rengeteg mindenben segített. Jelenleg is gondolkodom, hogy visszamegyek, mert még van 1-2 terület, amit meg kellene oldanom.
Egyébként soha senkiről nem fogod tudni teljes bizonyossággal, hogy ő az, akivel majd leeled az életedet.
Olyan meg, hogy Igazi, nincs.
Döntsd el, hogy több e a jó a kapcsolatban, mint a rossz és ezek alapján mérlegelj.
Szakíts, mert minden egyes nappal szarabb embernek fogod magad érezni (jogosan). Addig lesz csak nehéz utána, amíg meg nem tapasztalod a szingliség előnyeit, aztán nagyon is örülni fogsz, hogy megtetted ezt a valóban nehéz lépést. 26 éves vagy, nem értem miért rágódsz ezen, hogy nem akarsz egyedül lenni. Bőven nem vagy abban a korban, hogy megalkudj (nem mintha lenne olyan kor, de legalább 50 évesen megértem, miért nyomasztó egyedül élni).
Egyébként igazad van, a klasszikus értelemben vett szerelem elmúlik, pont mint egy olyan kapcsolatban, ahol eleve nem is volt, de nagyon nem mindegy hogyan. Az igazi tüzes szerelem átalakul, nem csak simán kitörlődik, de megmarad az az erős kötelék, különben minden pár 2-3 év után felbomlana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!