Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom 3 év után minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom 3 év után minden tervet megváltoztat?

Figyelt kérdés

Kérlek ne próbáljatok átküldeni tini párkapcsolatokba, mert direkt van ebben a kategóriában a kérdés. 18 évesek vagyunk a párommal, 3 éve együtt. Viharos kapcsolatunk van, hiszen gyerekek voltunk, mikor összejöttünk, ennek ellenére tényleg bízunk egymásban. Minden apró és hatalmas problemánkkal eddig egymáshoz fordultunk, tényleg egymás életének szerves részei vagyunk. Sok időt töltünk együtt (hétvége+ hétköznap 1-2 délután + egy osztályba járunk), voltunk együtt nyaralni számtalanszor, tudjuk milyen a másikkal lenni hosszabb ideig összezárva. Nem is itt van a probléma. Biztos sokan tudjátok, hogy holnap van az egyetemi jelentkezés leadásának határideje. Én már hitelesítettem mindent, es a Corvinusra fogok menni egy gazdasági szakra. A párom ugyanezt az egyetemet nézte ki eddig, egy másik szakkal. Tegnap viszont a szülei hatására 180°-ot változott, és hirtelen nem csak másik egyetemet nézett ki, hanem az összes jövőbeli tervünket megváltoztatta. Eddig egyetertettünk, hogy szeretnénk külföldön dolgozni, egy kis tőkét összegyűjteni. Már itt engednem kellett, mert ő angolos, én németes, de ő nem hajlandó német nyelvterületre költözni, így megegyeztünk az angolban. Majd ezek után szerettünk volna Mo.-ra hazajönni és korán (30-35 évesen) gyerekeket. Egyetértettünk, hogy mindkettőnknek karriert kell befutni, mert ő nem tud eltartani minket a kicsikkel. Hogy egy szép agglomerációban szeretnénk élni, ahol minden elérhető.

Ám tegnap ő felhozta az ötletet, hogy a szülőfalunkban maradjunk (Vas megye), mert az édesapja révén itt sima ügy lenne neki elhelyezkedni ügyvédként. Egyszerűen padlót fogtam. Ugyebár ha magyar jogot tanul, a külföldi terveinknek lőttek. Mondtam is neki ezt, de azt mondta, ő nem akar szenvedni az anyagiakkal, mint az átlag magyar, nem akar hitelre házat venni stb, és most itt lenne kereslet ügyvédre. Szóhoz sem jutottam akkor. Vagyis igen, elmondtam neki, hogy így a jövőbeli terveink egy az egyben ütik egymast, es valószínűleg szakítani fogunk. Mintha meg sem hatotta volna. Én egész éjjel sírtam, majd felhívtam és "megbeszéltük", azaz megint engedtem. Elvégre Mo.-n is van élet. De ma jött az újabb pofon, hogy ő PONT ebben a kis faluban tudja csak beindítani a karrierjét ügyvédként, így kb 10 évet itt szeretne dolgozni. Ambíciózus lánynak tartom magam, úgy gondolom hogy az ember kemény munkával bármit elérhet, és nem muszáj a szüleink hátán felmászni. Persze nem szégyen segítséget elfogadni, de tudom, hogy ő ha kapna itt egy jó állást vagy beindítaná a karrierjét, soha nem költöznénk el. Tanácstalan vagyok. Tudom, hogy fiatal lanyként ezer embert megismerhetek még, de én úgy érzem, ő tényleg az, akire eddig szamíthattam, milliószor kisegített már az életemben, voltak hullámvölgyeink, de hiszem, hogy boldoggá tudna tenni. És ha objektíven nézzük, még lehet is logika vagy jövő abban, amit most kitalált. De ez nekem hatalmas csalódás volt. Mostánaban nem a legfényesebb a kapcsolatunk, de én ragaszkodok hozzá, és tényleg még a külföldi karrieremről is lemondtam volna. Míg ő kerek perec kijelentette, hogy nem tenné. Nem tudom elhinni, hogy akit egy emberséges, kedves, családcentrikus valakinek ismertem, ennyire kapzsi lett. Hiszen mindig engem szekál azzal, hogy sokszor meghívatom magam vele kávéra vagy ilyenek. Fontos nekem, hogy meg tudjunk élni, igen. De nem tudom, ő mikor lett ennyire anyagias, hogy eldobná a simán megjavítható kapcsolatunk, és inkább építene fel valaki újjal egy egész életet a semmi közepén. Minthogy ketten a karrierünk elején kicsit spóroljunk. Mit tanácsoltok? Hol van ebből kiút? Engednem kéne, és bejárni a megyeközpontba dolgozni (1h), vagy itt a faluban valami állást keresni könyvelőként? Bízni abban hogy betartja a szavát és csak ideiglenesen ragadnánk itt? De arra is gondolnunk kell, hogy a gyerekeknek sem ideális ez a környezet. Vagy szakítsak, és próbáljak talpraállni az érettségi szezon közepén? Nem tudom elképzelni, hogy menne.. Mégis bennem van, hogy nem tudnék itt boldog lenni, nem azert mert derogál a falusi élet, hanem mert konkrétan mindenemet el kéne dobnom. Az a legfőbb érve, hogy fél a bizonytalanságtól, ami az egyetem után jönne kapcsolatok nélkül. De már milliók túléltek a bizonytalanságot. Es legalább a kapcsolatunk ott lenne. Minden költséget feleznénk, amit mások 30 évesen kezdenek (összeköltözés, sporolás) azt mi már 20 évesen megtehetnénk. Hiába próbálom támogatni, önteni belé a lelket, hogy megoldanánk, hajthatatlan. Tudom, hogy kettőnkért tenné, mert jó életet akar nekünk biztosítani, de annyira elszomorít. Sajnos a családom nem túl támogató, és ha ő nem lenne, már rég feladtam volna. Vannak céljaim, de úgy érzem mit sem ér a karriered, ha nincs kivel megosztanod. Én nem vágyok milliókra. Csak egy nyugodt, szerető családot szeretnék. Nem tudom mi válthatta ezt ki a páromból.. És hogy hirtelen miért lettek a pénzhegyek fontosabbak, mint az emberség.

2022. febr. 14. 14:13
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
94%

Az első szerelmek el szoktak múlni. Pláne ha az életetek ennyire más irányba indul. Ez teljesen normális.

Nyugodt, szerető családra vágysz. Ez dícséretes. De várj még ezzel. Sok évet.

2022. febr. 14. 14:17
 2/42 anonim ***** válasza:
94%
Te is fogsz még változni, ezen a kérdésen meg jót fogsz mosolyogni.
2022. febr. 14. 14:18
 3/42 anonim ***** válasza:
84%

Tinik vagytok. 3 éve meg konkrétan gyerekek, akiknek hetente változnak a céljaik :)

A barátod nyugdíjba is abból a faluból fog menni :)

Az nem derült ki, hogy te hol és mit akarsz tanulni. Én most eldőslegesen ezzel lennék elfoglalva mert ez a legfontosabb 18 évsen.

2022. febr. 14. 14:21
 4/42 anonim ***** válasza:
100%

Szakítás. Folyamatosan azt írtad le, hogy ebben engedsz, abban engedsz, stb. és hol vagy ebben a kapcsolatban Te? A te igényeid és elképzeléseid?

Hidd el, elhiszem most 18 évesen ez hatalmas törés, hiszen eddigi kis életetek egyik legmeghatározóbb időszakát együtt töltöttétek,viszont gondolj arra, több időd jut az érettségire való készüléssel és tartsd szem előtt, hogy szeptembertől teljesen új élet, emberek,impulzusok fognak érni! Rendkívül sokat fog fejlődni/változni 18-25 között az ember személyisége,értékrendje és általában akik tiniként összejönnek, ebben az időszakban szétfejlődnek és szakítanak. Örülj neki, hogy nálatok ez most megtörténik és nem pazarolod el az előtted álló időszakot, ami hidd el, jóval jelentősebb, mint a 15-18 közti időszak.

A másik, hogyha ennyire befolyásolható a srác a szülei által, mi lenne később?! Joghallgató vagyok, most fogok végezni, több kapcsolatot is láttam szétmenni első és másodév során, amik ilyen kis gimis első szerelmek voltak

Fel a fejjel! Szerintem még pont jókor bukott ki ez az egész, így csak Magadra és a saját céljaidra tudsz fókuszálni!

2022. febr. 14. 14:25
 5/42 A kérdező kommentje:

Igen, hetente változnak a céljaink. Én gazdmen szakra fogok menni, az utolsó években dolgozni szeretnék, majd pénzügy vagy szamvitel mestert végezni. Utana megelégednék egy egyszerű állással egy multinál.

Gyerekek vagyunk, de a gyerekek is tudnak érezni. Előtte is volt párom, az gyerekszerelem volt. Par hét kapcsolat után nagy sírás rívással szetmentünk. De 3 évig nap mint nap beszélni, támogatni a másikat, átélni az örömöket, össze sem hasonlítható azzal. Ha valaki 23-24 évesen már 3 éves kapcsolatban van, elég sokszor a gyerekvállalás is szóba kerül. Nem tartom magam sem bölcsnek sem mindenttudónak, de nem hiszem, hogy valakinek az érzelmi érettségét az életkora alapján kéne megállapítani. Nincsenek elrugaszkodott álmaim, hogy ő a hibátlan férj, vagy hasonlóak. Elég sok megrázkódtatas ért gyermekkoromban, halàlok, molesztálások. Szerintem jogosan vágynék már a 20as éveimben valakire, aki tényleg mellettem áll. Egy kompromisszumképes párra vágyok, akivel a nézeteltéréseink miatt nem szakítunk, hanem megbeszéljük és egyezséget kötünk. Csak nem tudom, ez olyan dolog-e, amiben érdemes..

2022. febr. 14. 14:27
 6/42 anonim ***** válasza:
77%

"Korán (30-35 évesen) gyereket"

Wtf ? 🥴

2022. febr. 14. 14:30
 7/42 A kérdező kommentje:
Édesanyám 44 évesen szült. Manapság az már korán, legalábbis szerintem..
2022. febr. 14. 14:31
 8/42 anonim ***** válasza:
88%

Itt egyelőre eddig is te kötötted a kompromisszumokat. Nem feltétlen lesz ebben a témában egyezség, mert alapvetően mást szeretnétek. Ami nem baj. Csak akkor nem együtt folytatjátok. Majd később fogsz még ennek örülni, hidd el, bár tudom, első szerelem, nehéz elképzelni, hogy van élet nélküle.

Egyezséget pedig, ha elfogadsz egy tanácsot, ne úgy akarj kötni, hogy jó akkor megint fejet hajtasz és maradsz te is a faluban csak hogy együtt maradjatok. Eszedbe ne jusson. De majd a szüleid is ezt fogják tanácsolni.

24 évesen x év kapcsolat után valóban szóba szokott kerülni a gyerekvállalás akár. Viszont ti 18 évesek vagytok, még most fogtok továbbtanulni. Ez nem az az életkor és életszakasz. Lánynak se. Fiúnak végképp nem a megállapodás és a gyerekvállalás a 18 éves kor témája.

2022. febr. 14. 14:31
 9/42 anonim ***** válasza:
100%
Én 13 éve szültem, 32 voltam. A folyosón utánam szólt a nővérke, hogy az a fiatal kismama jöjjön ide picit! Nem számítottam rá, hogy nekem szól...
2022. febr. 14. 14:32
 10/42 anonim ***** válasza:
89%
Érdekes vagy te is kérdező azért akartok külföldre menni, hogy jól megszedjétek magatokat meg meglegyen minden, most a barátod azt mondja ez neki fog menni Magyarországon is, akkor mi is a baj? Külön furcsának érzem, hogy arról írsz, hogy nem minden a pénz, miközben meg soktízmilliós agglomerációs életet akarsz, most akkor melyik?
2022. febr. 14. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!