Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tapasztaltatok, mi a közös kassza hátulütője? Milyen problémák jönnek fel, ha közös kasszán vagytok?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttünk a párommal, hogy megpróbáljuk a közös kasszát, mert eddig külön voltunk, de azért van bennünk félelem is. Kíváncsi lennék,hogy aki közös kasszán van, az milyen hátrányait tapasztalta meg?

2022. febr. 12. 22:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
11! Akkor ti nem vagytok közös kasszán.
2022. febr. 12. 23:19
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
#12 Ezért írtam idézőjelbe. De amúgy közös kasszán vagyunk, mert a megtakarítások közösek, nem nézzük, hogy kinek a számlájáról megy a hitel, a rezsi, a bevásárlás. Akinek épp több pénz van a számláján, arról megy, mert mindegy, mert közös. Csak mivel kb. a fizetéseink felét megtakarítjuk, ezért egy ember is ki tudja fizetni a havi kiadásokat, ezért nem csinálunk egy számlát (van vagy 2 revolut, 1 wise, 3 ingyenes külföldi, 2 ingyenes magyar, meg még egy a hitelnek), hanem mindenki onnan fizet, ami neki “kézreáll” és azt, amit fizetni kell. Néha a férjem az én számlámról, ritkábban én az övéről stb.
2022. febr. 12. 23:27
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
#11 Szóval csak azt akartam mondani, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen élethelyzetről, mennyi bevételről és mennyi kiadásról beszélünk. Kevés pénzzel, vagy olyan párral ahol folyamatos konfliktus van abból, hogy mire költünk, sokkal nehezebb a közös kassza, mint mondjuk nekünk.
2022. febr. 12. 23:33
 14/22 anonim ***** válasza:
77%
Én nem tudnék szerintem senkivel közös kasszán lenni. Nekem az boldogság, ha veszek magamnak valamit a saját pénzemből, de ha mondjuk számon kér utána a párom, mert az "közös" és minek vettem az szarul esne. De fordítva is, ha valami szerintem felesleges vacakra költi az én részem is. A lényeg, hogy nálam már kb. nem létezik olyan bizalmi szint, hogy közös kassza legyen. Másnál nyilván működhet, de szerintem rengeteg konfliktust szülhet. Meg az ember minden megtakarítását elveszítheti, ha arra méltatlan embert bíz meg a számla adataival. Szóval így én ezt nem vállalnám.
2022. febr. 13. 00:15
 15/22 anonim ***** válasza:
65%
Mi elég korán közös kasszára raktunk mindent, teljesen jól működik.
2022. febr. 13. 06:49
 16/22 anonim ***** válasza:
76%

11: Én a "minden pénzünk közös" felfogásban 2 fő gondot látok:

1: Ha egyik többet költ a saját hobbijára vagy dolgaira, akkor mi van? Én el nem bírnám képzelni, hogy az egyik vesz egy új számítógépet, a másiknak meg nem telik emiatt cipőre pedig dolgozik.

2: Ha minden pénz közös és az ő fizuja is ugyanarra a számlára megy, és veszel neki karácsonyra bármit, az olyan érzés, mintha a saját pénzéből ajándékoznád "dejó veszek a TE fizudból NEKED valamit". Olyan fura.

2022. febr. 13. 08:38
 17/22 anonim ***** válasza:
74%
Nekunk mindegyikuknek van sajat szamlaja es van egy kozos, egyenlo osszeget utalunk ra minden honapban. Ha valami tartosabb dolog pl huto kell az fele fele. Ruhak, kozmetikumok stb mindenki maganak veszi a sajatbol.Nyaralas fele fele. Penzugyileg nagyon kulonbozoek vagyunk de ez igy mukodik.
2022. febr. 13. 08:39
 18/22 anonim ***** válasza:
37%

Egy ismerősömnek jó volt a közös kassza, mert így bukott le az ex-felesége, hogy csalja. Bár lehet, hogy ott sem közös kassza volt, csak a férj számlájáról fizette a szállodát. :D

Amit szerintem nagyon érdemes, és érthetetlen módon kevesen csinálják, az a házassági vagyonszerződés. Esetleges válásnál és egyik fél korábbi tartozásánál is nagyon számít.

Ha az egyik fél ellen végrehajtás van, akkor eleve felejtős, mert akkor a közös kasszáról is leemelik a pénzt.

2022. febr. 13. 09:01
 19/22 anonim ***** válasza:
59%

Nálunk sem működik . Illetve működik de inkorrektul. Párom közel 9 éve nem dolgozik, minden amit keresek megtakarítok az közös, a költségei közösek,neki van kis dugi pénze mert néha alkalmi munkákkal keresett pénzt az neki van félre téve, a munkákkal járó költségek (anyagok, autók meg minden az a kozosbol ment amibe csak én teszek).

Meg van győződve hogy ez így normális sertodes hisztéria van ha kérdezek valamit, ha valamire azt mondom hogy sokat dolgoztam érte vigyázzunk rá akkor kibukik hogy ez közös.

Tulajdonképpen közös lett minden amit én ismeretsegunk előtt elértem megtakarítottam csináltam , az O múltbeli adósságai is közösek lettek, ha néha keres valamit a munkával kapcsolatos költségek a közös , amit megkeres az saját, többször a tőke ami a közösbol vett el az is saját- névre változik. (Keres 10e ft-ot tisztán de 50et költött a közösbol akkor 60 lesz saját )

A közös mint írtam csak én adok hozzá.

Nem javaslom

2022. febr. 13. 09:06
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyon jól működik.

Eleve egy család vagyunk, minden közös, mindent együtt érünk el, egymást támogatva.

Kezdetben nagyjából azonos volt a fizetés, 5-10% eltérés nem számít. Ami a legfontosabb: azonos a pénzügyi kultúránk! Ugyanúgy spórolunk, ugyanazt tartjuk elsődlegesnek, mindent meg tudunk beszélni. Enélkül nem működik, szerintem.

Az évek alatt hol ő keresett jobban, hol én. De ezek már mind a közös céljaink miatt alakultak így. Pl. gyed alatt egyértelmű. Vagy utána, mikor megbeszéltük, hogy részmunkaidőben kezdek, hogy több idő jusson a kicsikre. Aztán forfult a kocka, és ő tanult két évig, addig nem sok bevétele volt, én dolgoztam többet, és jól is kerestem. De ezt azért, hogy most legyen egy olyan vállalkozása, amiből mind jobban tudunk élni.

Szerintem sose jutottunk volna el idáig, ha nem úgy állunk mindenhez, hogy egy család vagyunk, és minden közös. A munka, a teher, és az eredmények is.

2022. febr. 13. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!