Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikortól, és milyen szinten engeded beleszólni a gyereked életébe?
Az életedbe, és a veled élő gyereked életébe belép az új párod. Összeköltöztök.
Na innentől kezdve, milyen szinten engeded, hogy "szülőként" funkcionáljon a párod?
Pl:
Megszabni a gyerek öltözködését.
Beleszólni a továbbtanulásába.
Beleszólni/bele adni a gyerek költségeibe.
Fenyíteni, szóban és ha kell fizikailag, a telefon elvételétől, a szükséges, nevelő pofonig.
ÉS!!!
Főleg az ANYAGIAK!!!
- Adhat neki külön zsebpénzt?
- Vehet neki olyan értékű dolgot, amit te és/vagy az exed nem tudna/akarna megengedni magának?
- Ha már bedob a tovább tanulási kalapba, cserébe elvárhatja, hogy ne Büfészakos legyen, hanem olyan, amiből meg tud élni, és nem fog 45 évesen is a kisszobában lakni?
- Megtilthatja neki a drága holmikat a közös kasszáról fizetve?
...
Mennyit számít ha övé a ház és/vagy JÓVAL többet keres nálad?
1 éve vagyunk együtt, még igazából együtt sem élünk csak időszakosan.11 éves lányom van.
Nem szól bele az öltözködésébe, elviszi ruhát is venni, ami a gyereknek tetszik.
Tanulásra ösztönzi, de nem hajtja, elmomdja mindig neki hogy ezt saját maga miatt teszi.
Esze ágában sincs fenyíteni, sem szavakkal,sem tettekkel. Van annyira értelmes hogy higgadtan kezelje ezeket a dolgokat.
Adhat neki zsebpénzt, mért ne adhatna? Ha ő úgy gondolja hogy szeretne neki adni, akkor az az ő döntése.
Vehet neki drágább dolgot,.de előtte mindig megkérdez engem is, hogy mit szólok hozzá.
Nem tiltja meg a drágább holmikat közös kasszából sem. Sőt..
Amikor engem elfogadott, akkor a gyerekem is elfogadta. Nekem szerencsém van, a sajátjaként tekint rá.
Az életedbe, és a veled élő gyereked életébe belép az új párod. Összeköltöztök.
~ Ha már kellően összeszoktak/összeszoktunk, megengedném hogy beleszóljon a nevelésbe (max előtte kérje ki az én véleményemet) ((ezt a beleszólást azért engedném, mert még kicsi, ha nagy gyerek lenne.. azt még passz, mivel ebben egyenlőre nincs tapasztalatom.))
Na innentől kezdve, milyen szinten engeded, hogy "szülőként" funkcionáljon a párod?
~ teljes mértékben, és el is várnám.
Pl:
Megszabni a gyerek öltözködését.
Beleszólni a továbbtanulásába.
Beleszólni/bele adni a gyerek költségeibe.
~ eddig, mindegyiket hagynám.
Fenyíteni, szóban és ha kell fizikailag, a telefon elvételétől, a szükséges, nevelő pofonig.
~ ez inkább maradjon csak az én részem, ők csak haverkodjanak, ne őt lássa ellenségnek, szóban / kulturáltan persze kifejezheti a nemtetszését.. de inkább csak nekem szóljon.
ÉS!!!
Főleg az ANYAGIAK!!!
- Adhat neki külön zsebpénzt?
~igen.
- Vehet neki olyan értékű dolgot, amit te és/vagy az exed nem tudna/akarna megengedni magának?
~igen.
- Ha már bedob a tovább tanulási kalapba, cserébe elvárhatja, hogy ne Büfészakos legyen, hanem olyan, amiből meg tud élni, és nem fog 45 évesen is a kisszobában lakni?
~természetesen, de a gyerek igényeit mindkettőnknek nézni kell, akkor is ha jószándékú lenne ez a továbbtanulási macera, az esélyét meg kell adni, de erőltetni nem szabad.
- Megtilthatja neki a drága holmikat a közös kasszáról fizetve?
...
~ igen.
De ép eszű kereteken belül, ha szükséges, és mégis sokba kerül akkor ez van pl:. Fogszabályzó/ matrac, DE például ami szerintem felesleges és drága kellene a mai korosztálynak például :. Telefon/tablet erre én is azt mondom hogy felesleges.
Mennyit számít ha övé a ház és/vagy JÓVAL többet keres nálad?
~minden is közös... szóval nincs külön kassza.
Legalábbis nálunk ezek vannak, de azt hozzátenném hogy biológiai apuka egy ideje nincs képben... viszont ha lenne is, és ki akarná venni a részét, akkor értelemszerűen ezeket meg kell beszélni a feleknek.
Soha semmilyen szinten nem szol bele senki a gyereknevelésembe.
Nem tudom te hol elsz
Egyedul akkor szol az elettarsam vagy az ex is akkor szolt ha az exnek okoz károkat a gyerek es önvedelem.
Pl egyik baratom azert szolt hogy vigyazzon a kocsijában cipovel a gyerek es ne legyen saras az ülés.
Exbaratom meg csak akkor szolt a gyerekre amikor a gyerek lehülyézte őt.
Alapvetoen semmi közük a gyerekhez. Nem segítik semmivel sem nem is neveleik nem is tanitják semmire. A gyerek es az aktualis elettarsam két külön önállo sziget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!