Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párom feleannyit keres, mint én, akkor joggal várhatja el, hogy én kétszer annyi pénzért vegyek neki ajándékot születésnapra, karácsonyra?
Ajándékot nem szokás elvárni. Semmilyet.
Amúgy meg miért vagy együtt egy ilyen emberrel?
Igen, többször volt róla szó hogy mindenki fizetés arányosan teljesit az a korrekt.
Így természetesen ez elvárható
Nem.
Amúgy okádnék egy olyan embertől, aki számolgatja, mennyibe került, amit én ajándékozok neki, és ehhez viszonyítaná azt, amennyiért ő adna nekem.
Maga a feltevés hibás.
Ahol elvárás alapján megy az ajándékozás, ott pont a lényege veszik el: az örömszerzés. Kötelességgé válik.
Szerintem akkor szép az ajándékozás, ha a cél, hogy a másiknak örömet okozz vele, nem azt nézve, hogy egy apróságról van szó (pl. a kedvenc csokija), vagy esetleg gyűjtened kell rá (pl. egy szép ékszer, amiről tudod, hogy nagyon szeretne olyat). Amikor azt nézed, hogy a fizud 5, 10 vagy 20%-át _KELL_ ajándékra költened, már nem szívesen adsz.
Ahogy ajándékot elvárni sem lehet, mert értéke csak akkor van, ha örömmel adja a másik, nem muszájból, hogy nesze neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!