Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnék kevésbé sárkány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék kevésbé sárkány lenni?

Figyelt kérdés

A férjemmel 29 évesek vagyunk, 17 éves korunkban ismerkedtünk meg.

Ő nagyon jólelkű, mindig odafigyelt, hogy mivel tudna kedveskedni. Én sajnos kevésbé vagyok ilyen. Valahogy az évek alatt kialakultak köztünk olyan szerepek, amik egyikőnknek sem tetszenek. Sajnos általában én irányítok, én képviselem határozottabban, amit szeretnék, amire ő mindig bólint. Mintha neki is ez kényelmesebb lenne.

Ő mindig azt mondja, hogy azt szeretné, hogyha egyenrangú felek lennénk, és nem pedig az irányítást kellene tőlem átvennie, mert az nem megy neki.

Én valamiért mindig azt érzem, hogy segítene nekem leküzdeni ezt az irányítási mániámat, ha határozott lenne bizonyos helyzetekben, vagy legalábbis nem hagyná magát. Másokkal azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nem viselkedem így.

Érzem, hogy sokszor a véleményét is úgy formálja, hogy nekem jó legyen, vagy nagyon figyel arra, hogy éppen mi az, ami nekem jól esne.

Ezt nem jó látni, és olyan, mintha én sokszor kihasználnám ezt, és visszaélnék ezzel.

Hogyan tudnék segíteni neki abban, hogy merje felvállalni, amit szeretne?

És rendben van-e az, hogy az esne jól, ha ő lenne az erősebb fél?

2022. jan. 18. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Ez nagyon ismerős. Az exem mindig mindent úgy csinált, hogy nekem jó legyen, de nem azért, mert kierőszakoltam, hanem egyszerűen neki minden mindegy volt, az összes döntést rám hagyta. Csak később állt össze a kép, hogy tulajdonképpen nem tud felelősséget vállalni. Aztán a kapcsolatunk végén a fejemhez vágta, hogy ő nem dönthetett semmiben, meg minden úgy volt, ahogy én akartam. Ezek a passzív-agresszívak. Soha többet ilyennel.
2022. jan. 18. 18:40
 2/8 anonim ***** válasza:
29%

Nem az az igazi férfi aki megküzd a sárkánnyal, hanem aki elvisel akkor, amikor már Te vagy a sárkány.

Viccet félretéve...

Sajnos az ilyen típusú nőnek senki nem lesz elég jó. Ha nem Te irányithatsz az a baj, ha a társadnak más a véleménye bármiben, akkor hiszti van. Így az a legegyszerűbb ha mindent rád hagy, de ez sem jó.

Ezért most biztosan kapok hideget-meleget, de ez van.

2022. jan. 18. 19:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Te is figyelj arra, hogy neki mi esne jól, és vedd figyelembe.
2022. jan. 18. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Párkapcsolati terápia esetleg?

Igaziból az okokat sem látjátok teljesen tisztán, hogy a másik miért viselkedik így vagy akár ti magatok. 5-6 ülés segíthet abban, hogy hogyan kéne elkezdeni másképp viselkedni.

2022. jan. 18. 19:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg egyszer a helyébe képzelni magad. Ha Te magad is érzed hogy sárkány vagy, akkor hogy viselnéd el, ha hasonlóképpen viselkedne veled?

2-es voltam.

2022. jan. 18. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Van gyereketek?
2022. jan. 18. 19:59
 7/8 anonim ***** válasza:
2022. jan. 18. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Kerdezo! Ez egy tokeletes parkapcsolat. Osszelilletek. Semmi baj nincs azzal,h egy velemenyen van veled. Biztos szolna,ha vmit nem ugy gondolna.

N/38

2022. jan. 19. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!