Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kihűltnek érzem a kapcsolatoma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kihűltnek érzem a kapcsolatomat. Vélemények érdekelnének, hogy mit tudnék tenni, illetve, hogy érdemes-e erőlködnöm szerintetek?

Figyelt kérdés

9.éve vagyunk együtt a párommal. Tisztában vagyok vele, hogy eddigre a rózsaszín köd már felszáll, stb-stb.

Nagy problémák nincsenek a kapcsolatunkban, viszont azt érzem, hogy valami hiányzik. Úgy érzem, hogy szeretethiányom van. Úgy érzem, hogy a párom már nem "úgy" néz rám. Beszélgettünk erről már a közelmúltban és azt mondta, hogy afelől kétségem se legyen, hogy ne szeretne. Valahogy a viselkedésén pedig mégsem érzem ezt 100%-osnak.

Az intimitással van a fő problémám. Meg szoktuk egymást ölelni, vannak kósza puszik, szájrapuszik, viszont rendes csók már nincs egy jó ideje (vagy nagyon ritkán, akkor is csak szex közben)-és ez nekem hiányzik. Ha elmegyünk valahova, egymás kezét is már csak hébe-hóba fogjuk meg és már nem is merem nyújtani..

A szexuális életünkkel nincs nagy baj. Van, hogy heti 3-4-5x szexelünk, de nyilván van olyan hét is, amikor mondjuk csak 1-2x, viszont a szexek minőségiek és ezen a téren (is) nagyon passzolunk.

Viszont nekem a szexben is hiányzik a spontaneitás, hogy csak úgy random megkívánjuk egymást és elkezdjük egymást simogatni, izgatni. Általában úgy néznek ki a szexek, hogy vagy előtte, vagy már napközben egymás tudtára adjuk, hogy szex lesz. Amivel alapvetően nem lenne bajom, mert tényleg izgalmas néha már napközben húzni a másik agyát chaten és meghozni a kedvünket, de nálunk már ez a standard. Kvázi vagy előre, vagy fürdés előtt meg van beszélve, hogy fürdés után szex lesz, ami nem túl vágykeltő számomra. Ezen kívül azt is sérelmezem és sajnos nem tudom jól titkolni sem, hogy általában akkor szexelünk, ha a páromnak kedve van. Régebben, amikor beszélgettünk erről, akkor sérelmezte, hogy kevés olyan van, hogy én kezdeményezek, de amikor meg "kezdeményeznék" (én jelzem szóban, hogy szeretném, ha lenne valami, mert normális kezdeményezés ugye nincs...), akkor meg sokszor elutasításba ütközöm, ami nem tesz jót a lelkivilágomnak. Ezekt leszámítva a szexszel nincs baj, az nincs ellaposodva. Szexi fehérnemű, új pózok, játékszerek, stb-stb vannak, mindig próbálunk újítani és beszélünk a vágyainkról.

Viszont ezt a spontaneitást, a csókot, kézfogást, stb is hiába mondtam már el neki őszintén, minimális változást érzékeltem csak és emiatt úgy érzem, hogy ő már nem is vágyik ezekre a dolgokra..

Programok és minőségi idő terén nincsen probléma. Mindigis sok programot csináltunk, sokat utaztunk, kirándultunk, randiztunk, stb-stb, ami most is így van, úgyhogy ezen a téren nincsen panasz.

Ezért nem is tudom, hogy mivel lehetne felpezsdíteni a kapcsolatot, ha lehet egyáltalán ennyi idő után?

Sajnos ezt nem oldja meg egy jó program, vagy egy wellness hétvége, mert nálunk ezek már igazán nem okoznak újdonságot...

Bókolgatni szokott, de nyilván azt sem annyira és annyiszor, mint a kapcsolat eelső éveiben.

Valahogy úgy érzem, hogy már nem olyan csodálattal néz rám, nem érzem magam annyira nőnek, mint amennyire kellene.. Úgy érzem, hogy egy kapcsolatban egy férfi mellett ha boldog a nő, akkor ragyog, viszont én hervadtnak érzem így magam. :( Szexre visszatérve is azt érzem, hogy nem kifejezetten engem kíván, hanem magát a szexet, hiszen ha néha én kezdeményeznék, akkor valamiért nem..

Közben pedig velem tervez, rövid meg hosszútávú tervekről is szoktunk beszélgetni.

Valamiért mégis szeretethiányosnak érzem ezek miatt magam. Tudok valamit tenni azért, hogy újraébredjen a tűz benne? Mert én vágynék ezekre a dolgokra, hogy bejelentés nélkül leteper, megcsókol, megfogja a kezem, stb.. És vele szeretném ezt, nem mással.

Nem tudom, hogy van-e erre valami megoldás, de még 30 alatti vagyok és nem érzem azt, hogy ennyivel be kellene érnem életem végéig, hogy ott van bennem, hogy hiányzik a szenvedély...

Esetleg valaki Érzett már így? Javaslatok?

2021. nov. 4. 07:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Te már beszéltél vele erről. Beszélhetsz vele még 13-szor ugyanerről és várhatod, hogy változzon valami.

Gondold meg, hogy mi ér többet: ő vagy a szenvedély. Ha utóbbi, akkor lépned kell.

2021. nov. 4. 07:55
 2/7 A kérdező kommentje:

És ha úgy döntök, hogy ő a fontosabb, aztán őt viszi el 1x a szenvedély?

Mégiscsak férfi és nem volt ő mindig ilyen..

Ezért érdekelne, hogy vissza tudom - e benne hozni a tüzet, van-e valami praktika, volt-e már más ilyen helyzetben.

Vagy válaszolhatnának férfiak, akik megmondják a tutit, hogy érdemes-e még kapálóznom ilyen helyzetben, vagy részéről ez valószínűleg elmúlt...

2021. nov. 4. 08:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is ebben a kihűltségben vagyok, csak más okok miatt, és én vagyok a nő. Nálunk most az a “taktika” hogy minden egyes dolgot egyesével megbeszélünk, átrágunk akar többször is, mert nem akarjuk eldobni az eddigi jó kapcsolatot es az együtt töltött éveket. Próbálunk mindent megoldani, egyes helyzetekben megkérdezzük a másikat hogy ő hogy szeretné, mi az igénye. Megpróbálunk változtatni, spontán dolgokat szervezni, egyre közelebb kerülni testileg-lelkileg, pl. csak úgy megcsókolni a másikat, stb apróságok, gesztusok. Próbáljuk visszahozni a tüzet. Ha így sem megy, akkor viszont sajnos nem marad más hátra...

Szerintem ez csak akkor működik, ha mindkettőtök ezt akarja és a partnerednek is megéri az idő és az áldozat.

2021. nov. 4. 08:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez a helyzet, én szerelmes is lettem mellette másba. Csak mi már házasok vagyunk, közös hitel, gyerek... Szóval okosat nem tudok mondani, csak marhára átérzem, amit írsz. De vígasztaljon, hogy nekem rosszabb szerintem a helyzetem. :D
2021. nov. 4. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
2: ez is benne van a pakliban. És akkor mi van, elköszöntök egymástól és te is lépsz tovább. Legalább így megadja neked az esélyt a szenvedélyre.
2021. nov. 4. 17:32
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Heti 4-5 -ször szexeltek, minden idejét veled tölti, szeret. Normális az életetek közel 10 év után is. Mindenben számíthatsz rá, stb.

Még mit akarsz jó dolgodban?

Az a legnagyobb bajod, hogy nincs reggeltől estig egymásba lihegés, utcán összebújás?!

Persze, ha most kirúgod emiatt ( jóságos Isten!), akkor esetleg egy új kapcsolat elején megkapod egy ideig.

De ezért nyavalyogni, amikor egy teljesen normális kapcsolatban élsz a leírásod szerint?!

Elképesztően ostoba liba vagy.

2021. nov. 5. 04:48
 7/7 A kérdező kommentje:

A reggeltől estig egymásba lihegés és utcán összebújás, meg az, hogy nincsen csók egyáltalán, sem kézfogás és csak megbeszélt szexek között azért hatalmas különbség van, utolsó.

Nem arra vágyom, hogy nyaljuk-faljuk egymást nyilvánosan is, mint a tinik.

Az, hogy kézenfogva sétálunk, van rendes csók és a szex is megkívánás és random tipi-tapi útján kezdődik, nem úgy, hogy ,,dugunk", szerintem nem nagy elvárások attól függetlenül, hogy mióta vagyunk együtt.

Valószínűleg nem tudod átérezni, milyen az, amikor sétálsz a párod mellett, szíved szerint megfognád a kezét, de nem mered, mert van benned egy gát. Hogy jól esne búcsúnál egy szájrapuszi helyett egy rendes csók, de nem mered, mert érzed, hogy a másik nem vágyik rá.

Egyébként meg a kérdés nem arról szólt, hogy szakítani akarnék, hanem arról, hogy mivel ébreszthetném fel benne a tüzet, ami nekem is, neki is és a kapcsolatunknak is csak pozitív lenne.

Nem szeretném, ha az intimitás kikopása miatt haverivá válna a kapcsolat, megszokássá. És attól, hogy hetente 4x-5x is van akár szex, attól még érezhetem azt, hogy ez már nem egy olyan bensőséges kötődés, hanem baráti. Pláne, hogy említettem, hogy a szex is megbeszéléses alapon megy kb, tehát szerintem jogosan érezhetem, hogy a párom nem kifejezetten engem kíván, hanem magát a szexet, a kielégülést igényli. Nagyon sajnálom, ha ez neked nem jön át és engem nevezel ostobának emiatt.

2021. nov. 5. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!