Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem spórol konkrétumok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem spórol konkrétumok nélkül?

Figyelt kérdés

Megbeszéltünk egy célt mikor össze költöztünk 3éve.

Én innentől kezdve tartom magam hogy a célunkat elérjük, ami pedig egy ház. Megbeszéltük spórolunk hogy vehessünk házat minél kevesebb hitelből.

Külön kasszán vagyunk,én spórolok, ő meg megsértődik hogy szóvá teszem hogy miért költ 20ezres konyhai gépre mikor évi 2x 3x használná, vagy minek vesz 35ezerért smink palettát mikor alig sminkeli magát ami van neki bőven elég arra a pár alkalomra évente..ezeket én így kidobott pénznek tartom..

Nem értem mit gondol hogy csak onnantól kell kezdeni spórolni amikor ki van nézve már a ház??- akkor már az nem sokat segít..

2021. nov. 3. 20:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, megbeszéltétek-e, hogy nagyjából mennyi pénzt kell összeszedni vagy a bevétel mekkora részét kell félretenni.

Ha csak az az instrukció, hogy 3 éve spórolás van és semmi extra dolog nem fér bele, az elég nyomasztó tud lenni meg értelme sincs.

Ha viszont megbeszéltétek, hogy mondjuk a jövedelem 40%-át minden hónapban félreteszitek, akkor a maradékkal mindneki azt csinál, amit akar. Költheti élelmiszerre, ruhára, sminkre, konyhagépre.

2021. nov. 4. 01:17
 12/24 anonim ***** válasza:
96%
Itt a csodálatos példa arra, hogy a külön kassza nem előzi meg feltétlenül a vitákat és a másik életébe való beleszólást.
2021. nov. 4. 04:07
 13/24 A kérdező kommentje:
Miért beleszólas az ha megbeszéltük vlmit, és szólok érte ha nem úgy látom hogy tartja magát hozzá
2021. nov. 4. 06:29
 14/24 anonim ***** válasza:
89%

Azèrt, mert már èvek óta ezen picsogsz, legalább 2 ève is már javasoltam, hogy ne így csináljátok, hanem konkrèt összeg legyen biztosan fèlretève. Ès akkor nincs vita.

Az emberek nem egyformák. Azt mert neked ez így megy, ez a logikus számodra, attól már másnak nem. Attól már más nem úgy akar ève két lehúzni, hogy nem költ semmire.

2021. nov. 4. 07:10
 15/24 anonim ***** válasza:
34%

Én megértem, hogy zavar ez téged. Én nőként spórolós vagyok, mi most kezdtünk el házra gyűjteni, szintén kb. 3 év. Sok ilyen barátnőm van, aki elszórja a pénzt, ha nincs épp konkrét cél, és 4 hónapnál távolabb nem látnak. Szerintem nem fogod tudni megváltoztatni őt. Én is vágyom konyhai robotgépre, de mivel tudom, hogy hamar elmúlna az újdonság varázsa, én sem veszek. Meg még sok konyhai szir-szarra is vágyom, de tárolni, és évente 2x használni semmi értelme. (Persze vannak nélkülözhetetlen dolgok, amiket ritkán használ az ember, de a dagasztógép az nem az.)

Vagy próbálj vele konkrétabb dolgokat megfogalmazni, pl. hogy fél év alatt gyűjtsön össze 600 ezret, vagy engedd el az egészet. Valószínűleg ő neki ez a cél nem olyan fontos, mint neked, ő nem akarja ezt a kényelmet (hogy bármira elköltheti a pénzét) feladni, és házra gyűjteni.

Talán egyszer majd ráébred a dolgokra, de szerintem nem fog.

2021. nov. 4. 14:09
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát, azért egy robotgép minden, csak nem luxus.

A dagasztógép lehet felesleges, de ha valaki sokat süt, az is ésszerű költés.

Inkább az a kérdés, hogy a konyhai eszköz miért csak a nő költsége?A férfi sosem főz, nem süt, nem eszik az otthon készült ételekből?Akkor mit eszik?Szendvicset?Esetleg étteremből eszik?Az nagy spórolás...

2021. nov. 4. 14:15
 17/24 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, h szegény családból jön, ahol azt szokta meg, h soha semmire nincs pénz és most igyekszek kárpótolni magát.
2021. nov. 4. 18:09
 18/24 anonim ***** válasza:
43%

Speciel nekem van egy 6 ezres 3 in 1 konyhai gépem. És mivel én akartam, ezért én fizettem ki. De nem szedek díjat érte, ha párom használni akarja. :) Ő meg vett egy tabletet, és ő sem kér el tőlem pénzt, ha épp kölcsön veszem. Sőt, hajszárítót is én vettem, és néha párom is használja.

Bocs, de ha párom kitalál valamit, ami szerintem fölösleges fszság, akkor nem fogok beleadni. És igen, kell konyhai gép, de nem feltétlen a 8 funkciós kell, ami 4x annyiba kerül... 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Nyilván a kérdező sem kérdőjelezné meg a konyhai gépet, hogyha legalább heti 1x kihasználná a párja.

Ja, és + : párom szokott főzni, de sütni nem. Így azt csak én használom...

2021. nov. 4. 23:40
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Persze persze, gondolom, a kérdező sem süt, de még csak nem is eszik soha a robotgèppel készült sütikből. Hagyjuk már…

Biztos, hogy eszik belőle, de beleadni már nem akar, csak megszabni, mire költhet a másik.

2021. nov. 5. 06:32
 20/24 A kérdező kommentje:

Miért manapság nem lehet robotgep nélkül főzni?-akkor aki nem használja az nem is eszik..??

Én nem, ő 1x használta a 2év alatt lassan..

2021. nov. 5. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!