Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Én vagyok a hibás vagy férjem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a hibás vagy férjem?

Figyelt kérdés
Szomorú hogy itt kell tanácsot kérnem, de kíváncsi vagyok más emberek véleményére. 53 éves hölgy vagyok, sajnos nyár óta több betegségem is lett. Plusz beköszöntött a változókor, az állandó fáradtság. Hogy emiatt vagy a betegségek miatt azt nem tudom. Úgy érzem férjemnek addig voltam jó amíg egészséges voltam, nem tudja elfogadni hogy már ritkább a szex, nem tudok fent maradni este sokáig. Van hogy kimarad a főzés munka után mert nincs semmi energiám. Ő nagyon életerős, sok szex, rendszeres főzés a minimum igénye. Mióta ezt nem biztosítom neki másképp bánik velem, nem kedves, inkább számonkérő. Pl. amikor közli velem este hogy reméli ma lesz valami, akkor nekem pont fordítva teljesen elmegy a kedvem a házasélettől. Míg úgy érzem ha megértő és türelmes lenne én sem lennék ennyire elutasító. Én vagyok a hibás hogy ide jutottunk? Hogy lassan megutáljuk egymást?
2021. okt. 31. 12:33
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%
Darkerthanblack, te aztán tényleg sötétebb vagy a feketénél is... 😓
2021. okt. 31. 19:24
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

#40 "Olyan nehéz megérteni, hogy a nőknek kedvesség kell a libidóhoz? Hogy néha bizony úgy kellene csinálni, mintha nem csak arra hajtana a férfi, hanem a két szép szeméért is szereti"

Azért van olyan, hogy csak ránézel és máris kedved van! A kedvesség pedig alap lenne egy kapcsolatban. Ahol erről több év után beszélni kell, nagyon gáz.

2021. okt. 31. 19:48
 43/53 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ha minden rendben van és bízom a másikban, hogy nem csak az alfelem érdekli, akkor nincs ezzel gond. Különben jön a "ránézel és kedved lenne, de..." és itt fél másodperc alatt eljutsz onnantól, hogy múltkor is mit mondott vagy úgyis fájt, odáig, hogy valami sokkal sürgősebbet, hasznosabbat és kockázatmentesebbet is lehetne csinálni.
2021. okt. 31. 20:16
 44/53 anonim ***** válasza:
0%
42, Olyan kreatív vagy. Még senki nem írta ezt amikor elfogytak az érvei. :D
2021. okt. 31. 22:49
 45/53 anonim ***** válasza:
13%

Csak azt várja a férfi, hogy ugyanolyan legyen, mint régen, és miért ne hiányozhatna a szex, anélkül, hogy itt állatias jelzőkkel illetnék? Feltételezem, hogy korábban sem a bókolós, ömlengős típus volt, akkor miért több év után kell a nőnek eldöntenie, hogy ez neki nem tetszik?

Utána meg teperjen az ember ezerrel, hogy 2-3 hetente történjen valami, és ha nem utal rá kifejezéssel, akkor várhatja, hogy a nő kezdeményezzen. Egyértelmű, hogy elgondolkozik az ember azon, hogy már nem kívánja őt úgy az, akivel addig együtt élt, és akkor miért folytassa. A férfinak is szar érzés az, ha azt érzi, hogy nem kívánják. Utána meg elmegy máshol keresni a boldogságot abban a tudatban, hogy már nem kívánja őt az asszony, és valahogy az önbecsülését megpróbálja visszaszerzeni.

Persze kedves hölgyek biztassátok csak egymást a baromságaitokkal, biztos azért lógtok naphosszat a gyakorin.

2021. okt. 31. 22:54
 46/53 anonim ***** válasza:
*önbizalmát (nem önbecsülését)
2021. okt. 31. 22:56
 47/53 anonim ***** válasza:
Mert az élet nem olyan, hogy örökre ugyanolyanok maradunk. Vannak szakaszok, amikor valami megváltozik, és ugyanaz már nem válik be, mint régen. De nem megsértődni kell, hogy akkor nem szeret, hanem megoldást keresni. Ami nem jelenti egyik fél győzelmét sem a másikon, hanem közös megoldáskeresést. Ez a házasság. A klimaxtól nagyon sok nőnél csökken a libidó, ahogy terhesség, szoptatás alatt is. Ahogy mennyi férfi van, akinek cukor meg magas vérnyomás, cigi miatti érszűkület, stressz stb. miatt már 40-esként akadozik... És hát bármikor jöhet bármi betegség, gyász ami kényszerszünetet okoz. Nem vagyunk gépek. De akkor mindenki keressen szeretőt és váljon el, miközben szeretné szeretni a másikat? Nem, ilyenkor is meg lehet oldani kreatívan úgy, hogy a másik is érezze, hogy fontos neked. A férfinek most itt fel kellene ismernie, hogy a felesége érzékenyebb, lelkizősebb lett (hisz ez kicsit olyan, mint a kamaszkor), és másképp kell őt megkörnyékezni, nem csak követelőzni. De a feleség is engedjen és ha nem jó hagyományosan, figyeljen arra, hogy fejezze ki másképp, hogy de még nagyon is szeretne adni, s kényeztesse most máshogy, ne meneküljön, mert az kényelmesebb. Az is lehet,hogy menet közben megjön az étvágya és sokkal több türelemmel legalább kellemes lenne. De ne legyen egyik se kényszer, hanem ajándék. Ám ezeket mindkettőnek tudnia kell elmondani a másik hibáztatása nélkül, hogy mi esne jól neki. Minden hosszú kapcsolatban vannak hullámvölgyek, amikor újra kell tanulni egymást és előre kell adni. Ezt fel lehet fogni humorral új élménynek is. De ha nem megy, csak a falak épülnek, hogy kinek van igaza, hát sajnos vége lesz, s magával rántja az egész közös építményt. Szerintem ennyit nem ér az az önbecsülés, vagyis hogy nem vagyok hajlandó empatikus lenni és rákényszerítem a saját megoldásom a másikra. (Párhuzamként: ha a párod mondjuk allergiás lett a gluténra vagy cukorbeteg - van sok ilyesmi, ami felnőtt korban jön elő - , akkor nem követeled, hogy de egye meg a tortát, mert szeretettel készítetted, sokba került, és múltkor még ő is szerette, s ha nem teszi meg érted, akkor biztos nem szeret. Ha a párodnak fáj a dereka, nem szidod, hogy miért nem viszi arrébb a nagyszekrényt, pedig már egy hete kéred, s mondod rá, hogy akkor biztos nem szeret, mert múltkor még meg tudta csinálni. A másik teste, hogyléte ugyanannyira kelljen, hogy érdekeljen, mint a sajátodé.)
2021. nov. 1. 07:39
 48/53 anonim ***** válasza:
9%

Annyira viccesek vagytok ti nők itt a gyakorin!

Regényt írtok itt az empátiáról, meg az elfogadásról, miközben azt nem tudjátok elfogadni, ha valakinek más a véleménye mint a tiétek!

2021. nov. 1. 08:05
 49/53 anonim ***** válasza:
38%

47 - Igazad van, csak számomra a kérdező a válaszai alapján megmagyarázni akarja a helyzetet, és visszaigazolást akar kapni, hogy igenis rohadjon meg az ember, mert neki fáj, és ő a természet áldozata.

Hidd el kérdező, neked testileg fáj, a férjednek meg lelkileg, hogy már nem kell neked ugyanúgy. A kettő között van különbség.

Az összes többi nő meg, aki ide kommentel, kézbe vehetne egy pszichológia könyvet, és ilyen értékelhetetlen vélemények megosztása helyett, hogy ott hagynám, meg mit képzel, hogy főzni kell neki, inkább csendbe maradhatna. Kíváncsi lennék rátok, a több éves kapcsolatotokat (már ha egyáltalán volt férfi az életetekben, és nem megkeseredett vénkisasszonok vagytok, ahogy az lejön) ilyen könnyedséggel szakítanátok meg, mint ahogy a kérdezőnek tanácsoljátok? Szerencsétlenek.

2021. nov. 1. 08:17
 50/53 anonim ***** válasza:
25%
48,49, Ez igen. 😁 Ti se lesztek népszerűek.
2021. nov. 1. 09:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!