Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mivel a nők manapság műveltebb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mivel a nők manapság műveltebbek, mint a férfiak, ezért előbbieket jobban zavarja a tudatlanságuk valamilyen témát illetően?

Figyelt kérdés

Tehát ha érdekességként odateszek egy férfi elé egy egyszerű matematikai feladványt, akkor poénnak veszi, és röhögések közepette megoldhatja. De ha egy tanult nővel teszem ezt meg, akkor provokációnak fogja venni, sőt, ha nem tudja megoldani, fel is lobban a haragja?

A nők érzékenyebbek a tudatlanságra, mint a pasik?

2021. okt. 16. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
100%

Ami nem megy, az kudarc lesz, ami kudarc lesz, azt elkerüljük, ha nem muszáj vele szembenézni, ha elkerültük, akkor meg elkopik az a kis tudás is, amit nagy nehezen magunkra szedtünk.

Attól függ mikor kérdezed szerintem. Egy leérettségizett 20 éves még képben van mindennel kb, de ha egy 30-40 évest ültetnél be csak úgy az utcáról berángatva érettségizni, nem biztos, hogy meglenne neki olyan színvonalon, ahogy annak idején. Viszont ô meg már más témakörökben tájékozottabb, mint a frissen érettségizettek.

Amúgy a funkciója annyi, hogy legyen a sok parasztnak egy uniformizált tudása, hogy ne lepkehálóval kelljen vadászni az emberekre ilyen-olyan posztok betöltésére.

Amúgymeg a vicc az egészben, hogy most a diplomának lett olyan presztizse, mint anno az érettséginek, az érettségi meg kb a nyóceleminek felel meg...

2021. okt. 16. 17:39
 42/78 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem a történelmi háttér miatt vagyunk, mi nők érzékenyebbek. A nők nagyon sokáig nem tanulhattak tovább, míg a férfiaknak ez a lehetőség mindig is adott volt, minden további nélkül.
2021. okt. 16. 19:41
 43/78 anonim ***** válasza:
100%

Matek tényleg nem műveltség, hanem logika kérdése - ezért sem lehet bemagolni, mert valakinek vagy van érzéke hozzá, vagy nincs. A hétköznapi életben meg lehet figyelni, hogy hány embernek nincs semmi érzéke a logikához.

Engem az zavar, amikor valami közismert dolgot nem ismernek sokan. Pl. volt az oldalon nemrég egy kérdés, ahol az idézett szöveget a "(sic!)" kifejezéssel toldotta meg a kérdező, ami ugye azt jelenti, hogy az idézett szövegben helyesírási hiba van, amivel a kérdező tisztában van. A válaszolók közül mindenki azt hitte, hogy a nő elküldte a pasit, mint a macskát szokás (sicc), pedig nem erről volt szó. A durva, hogy a dr genya válaszoló is ott volt, aki elvileg orvos, a latinnak valamennyire mennie kellene.

A másik, ami kiakaszt az az, amikor valaki valamit rosszul tud, de nagyon biztos az igazában. Én tudom, hogy jól tudom, mert mindig utánanézek mindennek. Ha valamit nem tudok, akkor megmondom, hogy nem tudom, és nem okoskodok. De ami a mai napig megmaradt, az az, amikor a nővéremnek mondta a pasija, hogy kullancs csak a fán van. És tudjátok, van az a lesajnáló mosoly, hogy "jaj, de kis hülye vagy". Minek tűröd be a gatyát a zoknidba, a bokrokban, avarban nincs kullancs. Csak fentről támadnak.

Engem nem érdekel, ha valaki valamit jobban tud sőt, szeretek új dolgokat megtudni. De amikor valaki alap dolgokban buta, osztja az észt, majd ha bebizonyítod, hogy hülye volt, akkor csak heherészik, az fel tud idegesíteni.

Tegnap (vagy előtte?) az egyik kérdésnél ugyanígy a logika hiánya mutatkozott meg, az ember, akinek magyaráztam, fel sem fogta, hogy nincs logika abban, amit mond. "Milyen vicces, hogy gyakorin mindenki A-t mond, mikor Tinderen B-t." Mi volt az alap feltevés? Mi a metszete a két csoportnak, hogy ez vicces? Nem tudom meg soha.

2021. okt. 16. 19:42
 44/78 anonim ***** válasza:
100%

Dr genya biztos hogy orvos?

( Tényleg nem tudom )

Nem csak valami feltúrbózott entitàsa valakinek?

2021. okt. 16. 20:15
 45/78 anonim ***** válasza:
84%

#43 Dr Genya egy sima nővérke, ha jól tudom.

Kérdező, a matematika nem általános műveltség. Vannak diszkalkúliás emberek, vannak, akiknek a logikája másképp működik. Az általános műveltség a világ általános ismerete, a világtörténelem, világirodalom művészettörténet minél részletesebb ismerete, alapvető földrajzi ismeretek, (kontinensek, országok, éghajlatok, nem az a lényeg, hogy hol bányásznak bauxitot :-)valamennyi természettudományos ismeret, jó esetben egy idegen nyelv ismerete. Olvasottság, tájékozottság. Tehát felismered egy festményről, hogy az reneszánsz és tudod, hogy az mi volt, tudod, hogy mikor volt a világháború és mely országok vettek benne részt, tudod, hogy milyen nyelveket beszélnek Európában, nagyjából tudod, hogy melyik kontinensen milyen állatok élnek, felismered a híres épületeket, Stone Henge, piramisok, Akropolisz stb, van fogalmad róla, hogy kicsoda Julius Caesar, XIV Lajos, Lenin, Churchill, Gandhi, mit tudom én....de az is ide tartozi, hogy ismered a főbb világvallásokat és nagy vonalakban tudod, miben hisznek.

2021. okt. 16. 20:48
 46/78 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, elég nagy tudatlanságról vall ha azt sem tudod, hogy azok az ismerőseid akik felmentést kaptak matekból, diszkalkuliások. Ez egy tanulási részképességzavar ami nem zárja ki a magas intellektust, de matekból kicsit nehezebben teljesítenek azok akik érintettek. Ez az állapot nem azt jelenti, hogy az illető nem szerezhet nagy tudást, hogy ne lehetne művelt és sikeres. Vagy szerinted Thomas Edison vagy Benjamin Franklin műveletlen volt?
2021. okt. 17. 02:48
 47/78 A kérdező kommentje:

Pont itt az oldalon írták, hogy volt olyan, akinek megvolt a papírja arról, felmentik matekból. Erre azt csinálta, hogy fanatikusan tanulta a matematikát és 80 vagy 90 valahány százalékra csinálta meg az érettségit. És pontosan erről van szó. A felmentés nem azt jelenti, hogy fel kell menteni valakit mindenképpen. A volt osztálytársnőm, akivel még ma is tartom valamennyire a kapcsolatot, pl. kérte a felmentést, mikor az osztalyfőnök megkérdezte, hogy kéri-e.

A matematika világos tudomány, viszont az egymásra épülő folyamatokról van benne szó. Ha az alapok nincsenek meg, akkor nehéz. Ha megvannak, akkor könnyebb. Persze van, akinek van hozzá érzéke, van, akinek nincs. De akinek nincs, szorgalommal az is meg tudja tanulni, főleg ha érdekli a matek. Persze, ha valakinél tényleg olyan gondok vannak, hogy a képességei szinte lehetetlenné teszik a matematika tanulást, akkor fel kell menteni, nincs mit tenni.

Viszont nagyon ízléstelennek tartom azt a viccelődést, amikor valakik szinte büszkék rá, hogy nem értenek a matematikához. Ízléstelen az is, amikor azzal nyugtatják a másikat, hogy "apádék sem voltak jók belőle". A matematika a természettudományok nyelve, nemhiába érettségi tantárgy. De elfogadom, hogy egyesek megvetik. Én viszont szeretem, és egy általános iskolai matematikai szintű tudás egy érettségizett embertől szerintem elvárhatónak kellene lennie felnőtt korban is.

2021. okt. 17. 08:34
 48/78 anonim ***** válasza:
100%

#47 Akkor a papír ellenére nem volt diszaklkúliás, csak lusta tanulni. Illetve enyhe diszkalkúlia lehetett nála, amit a számológéppel számolással lehetett korrigálni. Ugyanis akinek nincs számfogalma, az nem tesz le semmilyen érettségit matekból tanulás ellenére sem. Az órát is alig képes megtanulni. Ezt mondom neked, diszkalkúliásként, tanárként, kimagasló általános műveltséggel és egy diszkalkúliás autista gyermek anyjaként. Sok gyereket tanítok (idegen nyelv), látom, hol vannak a problémák náluk. A diszlexia sem egy kitalált dolog és nagyon megnehezíti a tanulást, helyesírást. Van, aki ennek ellenére jól olvas rövidebb szövegeket, de az olvasás számára konkrétan szenvedés. Mindenkinél más helyzet, más fokozat áll fenn.

De a matematika egy hasznos gyakorlati tudás, semmi köze az általános műveltséghez. Erről például nem beszélgetsz emberekkel. Politikáról, történelemről, filozófiáról, vallásról, kultúráról viszont igen. Nem érdekel, hogy számol egy pasi, de tudjon már értelmezni olyan kifejezéseket, mint freudi elszólás, jungi kollektív tudattalan, tudja már, mi a különbség a buddhizmus meg a hinduizmus között, tudja már, mikor voltak a világháborúk, ki volt Gandhi, Che Guevara, Frida Kahlo, Dalí, Kennedy, egyáltalán, igazodjon már el jól a világban. Nem baj, na nem tudunk mindent egyformán, mert egyéni ízlés is befolyásolja ezeket a dolgokat, de a magas általános műveltséggel rendelkező ember másik ismertető jele, hogy érdeklődő, szívesen megismer új dolgokat, utána néz és ő is örül, ha megoszthat olyasmit, amit a másik nem tudott. Ki az egyik területen erősebb, ki a másikban.

Én sokat éltem külföldön és azért is volt rengeteg barátom mindenhol, mert az adott ország kultúrája, művészete, irodalma, történelme általában a kisujjamban volt addigra, viszont még többet akartam megtudni élőben, ezért nagyon jó beszélgetések alakultak ki, és sok barátot szereztem a világ több országából is.

2021. okt. 17. 09:20
 49/78 A kérdező kommentje:

Nézd, ha valaki olyan értelemben diszkalkúliás, hogy egyáltalán nem megy neki a számolás, akkor nyilván senki nem fogja tőle számon kérni. De azért egy olyan ember esetében, akinek, aki rendelkezik valamilyen mértékben a matematika tanulás képességevel, nehogy már kidobjuk az egész matematikát.

Azért ilyenekkel, hogy

Pl:

Pitagorasz tétel:

a²+b²=c²

Téglalap kerülete

K=(a+b)•2

Mi a síkidom?

tisztában kellene lennie. Megértettem, hogy tőled ez nem várható el, de ezek, amiket fentebb említettem, általános iskolai anyagok, amiket egy általános képességű, műveltségű embernek illene tudni.

De ennyi erővel akkor a többi természettudományos tantárgyat is ki lehetne dobni. Azon az alapon, hogy nehéz. Most nem beszélek egyetemi szintű tananyagról, mint például a kvantummechanika. Maradjunk az általános iskolai tananyagnál, mint pl. a newtoni fizika. Aki azt mondja, hogy a téglalap kerületének kiszámítását nem kell tudnia, az feltehetően a gravitációs elméletet sem gondolja fontosnak tudni.

Egyébként sem értem, mi alapján válogatnak egyesek a tudományágak között.

A húgom volt pasijával pár hónapja beszélgettem. Mondtam neki, hogy nyelvvizsgára készülök, és kérdezem, ő nem akar-e nyelvet tanulni? Hát ő nem akart, meg is indokolta, miért tartja szükségtelennek. Na most, egy anglisztikát végzett nő talán azt mondaná rá, hogy mekkora műveletlen ember. Hogy nem csak nem tud, de nem is akar megszólalni angol B2 szinten.

Pedig egyébként értelmes, és életrevaló ember, akkoriban vett egy másik autót magának.

2021. okt. 17. 09:56
 50/78 anonim ***** válasza:
100%

De ki beszél tantárgyak kidobásáról? Itt arról van szó, hogy a felnőtt párkapcsolatok rovatban feltettél egy kérdést ahol a matematikát felcseréled a műveltséggel. A matematika logikai gondolkodás és nem műveltség. Addig fontos, hogy tudj a pénzzel bánni, tudj egyszerűen mértékegységet átváltani, legyen valami alapismereted a törtek, százalékok területén, például ki tudd számolni, hogy mennyit fizetsz, ha 10 vagy ha 50% kedvezmény van valamin. Innentől "csak" a logikai gondolkodás fejlesztése a célja, ami ha sérült, akkor csak szenvedéssel, megaláztatással jár a gyerek számára, ilyen embernek a természettudományból is a természeti jelenségek leírása és a kísérletezés lenne a cél, nem az hogy kiszámolja, hogy jut el csónakkal A városból B városba a folyón vagy mittom én,mik voltak ezek a degenerált feladatok fizikából. Akit érdekel, akinek megy, az menjen természettudományos pályára, de az, hogy valaki folyamatosan inkompetensnek érezze magát mert van egy részképesség zavara: nonszensz.

A műveltség nem ez. Nagyon szuper, ha valakinek penge agya van a matekhoz, de ha nem lehet vele elmenni színházba, egy kiállításra, nem érdekli a művészet, nem olvas szépirodalmat, nyaraláskor nem a kultúra érdekli, hanem csak döglik a medencében az elég unalmas ember. Ha nem tud semmit a világvallásokról, mert a vallás hülyeség, ha a pszichológiát sarlatánságnak tartja, mert matematikai képletekkel nem leírható, akkor az érzelmi intelligenciája a nulla felé konvergál, tehát párkapcsolatra is alkalmatlan. De remek tudós lehet belőle.

2021. okt. 17. 10:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!